Test af Amok Draumr

Vi har testet Amok Draumr i et år nu, og er klar med anmeldelsen. Amok Draumr er en anderledes hængekøje, som du skal kigge på, da den har mange gode features.

test af amok draumr hængekøje

Amok Equiptment hængekøje

Vi har fået Amok Draum af Amok selv. Zach og Christian Milbo var i Norge i vinteren 2020, og besøge Amok Equipment. En skide hyggelig tur, med bål, køjer og nørderi. Outsite er ikke økonomisk støttet af Amok, og vi må sige hvad vi vil, i tests og anmeldelser.

amok equiptment

Vi har haft tre hængekøje-eksperter i Amok Draumr, så vi kan give dig en rigtig god gennemgang, og samtidig en god og alsidig test, der kommer fra flere personer.

Test af hængekøjen

Zack:
Det er en dejlig køje. Komfortmæssig er den super fed, og man ligger rigtig godt. Myggenettet er blevet løftet, i forhold til tidligere versioner, så man ikke får det i hovedet. Der er mindre rul i den nye version, hvilket gør at jeg ikke bliver søsyg.

Minus: Lynlåsen kunne godt være to-vejs eller tre-vejs som i den gamle version. Ind og udstigning er stadigvæk noget man skal øve sig i.

Jeg kan helt klart anbefale Draumr køjen, til dem der er på udkig.

amok haengekoeje

Christian Steenhof:
Den er fed at ligge i, jeg ville dog ikke vælge xl modellen, da jeg er 180 cm. Her kan den almindelig version sagtens slå til, og give mig et bedre lay. Udsigten er fed og fedt at tarpen er så tæt på ridgeline, men man kan alligevel åbne den op til udsigt, eller pakke den tæt ved dårligt vejr.

Amok draumr må være rigtig god til vinterkøje, da man skal bruge liggeunderlag. Man kan godt blive lidt kold, hvis under quilt ikke lige sidder som den skal.

Minus: den er for tung til vandring, men motorcykel, bil, køjecamp intet problem. Det er en egoist køje/solokøje, da det er svært at være social med andre i den. Her er der andre køjer der gør det bedre.

Christian Milbo:
Den er rigtig fed at sove i. Amok Draumr ryger ind på min liste af grej jeg stoler på. Det er grej der gør hvad der står på pakken. Draumr går det og gør det godt. Som vinterkøje er det en af de eneste køjer jeg vil anbefale, da du skal bruge liggeunderlag. Det gør at du er sikker ned til -12 C. Det er du ikke i køjer med Under Quilts, givet at du er nybegynder altså.

Minus: Som de to andre nævner.

Dommen

Alle tre er enige; Amok Draumr er fortrinlig at sove i og der er rigtig mange fede features. Minusserne er små og nærmest overset. Vi ryster derfor ikke på hånden, når vi siger at det er et godt køb. Køjen er også ret billigt, hvis vi ser på materialer og hvad du får for pengene. Amok Draumr vi lander på 9 ud af 10 - 9 med pil op ad!

Tilbehør til Amok Draumr

Fjøl er et fortrinligt liggeunderlag, der er tilpas langt. Fjøl Winterlight er tilpas varmt og et liggeunderlag du kan stole på ned til minus 12 C. Man kan ikke købe andre liggeunderlag til Draumr XL, da liggeunderlaget skal være 220 cm. Der er ingen andre liggeunderlagsproducenter der laver dem så lange.

Det er fedt med de mange liggeunderlag og tarps, der giver muligheden for at bruge draumr hele året rundt.

amok draumr

Amok har deres egne tarps, Borg og Skjold (multitarp, der både passer til Amok Segl og Draumr) og de er sådan set rigtig fede. Til XL køjen kunne borg godt være lidt længere, da man liiige mangler mere plads.

Note: husk at få det med der står på posen.

Tilbud lige nu

Der er i skrivende stund (januar 2021) 20% tilbud hos Amok, så længe lager haves:  https://amokequipment.dk/ 

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.