Test af ENO Skylite Hængekøje

Test af ENO Skylite der er en bridge hængekøje, hvor du kan bruge både liggeunderlag og underquilt, og stadig ligge godt. Skylite er rigtig spændende og en god konkurrent til andre producenter, med samme type køje.

Test af ENO Skylite hængekøje

Se vores test af ENO Skylite her

 

Test af ENO Skylite der er en bridge hængekøje, hvor du kan bruge både liggeunderlag og underquilt, og stadig ligge godt. Skylite er rigtig spændende og en god konkurrent til andre producenter, med samme type køje.

Test af ENO Skylite hængekøje

Se vores test af ENO Skylite her

 

Skylite fra ENO Hammocks

ENO Skylite er en bridge hængekøje, hvilket vil sige, at du ikke skal ligge asymetrisk, som i gathered end hængekøjer. Det giver den fordel, at du kan bruge liggeunderlag og samtidig ligge godt. Det kan være sværere i andre typer af hængekøjer. 

skylite fra eno

Skylite specifikationer

Skylite kommer med to ALU-stænger der holder køjen ude. Ophæng, tarp, liggeunderlag/underquilt skal købes ved siden af. Selvom prisen kan synes lidt høj, er den ganske fornuftigt sat, hvis man kigger på konkurrererne hængekøjer. Vægten er tilforladelig og pakstørrelsen er fin til en rygsæk.

Hængekøje ENO Skylite
Vægt 889 gram Størrelse 210 x 100 cm.
Pak størrelse 38 x 11 cm.
Materialer 40 D Nylon
Lag Single lag
Maks. belastning 113 kg.
Pris 1999,- (Outsite medlemmers pris ca. 1799,-)

Læs også: Outdoor Ordbog med hængekøje-udtryk

Testen af hængekøjen

 Zach og jeg har alle testet ENO Skylite med underquilt. Vi kommer med hver vores mening, og du kan ud fra det, danne din egen.

Zachs test

Ophæng følger ikke med, men bruger du ENOs Heliox går det fint. Den er let at sætte op.

Jeg synes man sover dejlig i den, men man skal virkelig sætte fodenden højere end hovedenden. Ca. 20 cm. højere, alt efter afstand mellem træerne.
Hvis du bruger liggeunderlag, så vær opmærksom på at bruge et, der er så bredt som muligt. Gerne 63 cm. eller bredere (Exped SynCell eller Hammock-V f.eks.).

Det er ikke alle under quilts der kan sidde godt på ENO Skylite. Under quilten skal have rigtig god bredde i hoved- og fodende, for at kunne dække køjen helt. ENO laver deres Vulcan, der passer fint til. Blaze under quilten er også rigtig fin, men her skal du også have muldvarpen frem…

Lynlåsen er lidt for kort. Det kunne være godt, hvis den gik hele vejen ned, eller simpelthen nå hele vejen rundt, så man kunne tage myggenettet af.

Køjen er meget rummelig når man ligger i den, og myggenettet bliver spændt ud (og helt væk fra dig), dog mangler der opbevaring inde i køjen, til tøj og andre genstande.

ENO Skylite indvendigt

Christian Milbos test

Er enig i meget af det som Zach siger, men jeg må også tilføje;

Køjemarkedet er for mig stadig i begynderstadiet. Jeg tør godt åbne munden og sige; Køjer er ikke til vinterbrug. Køjerne er ikke færdigudviklet. Køjer er mest af alt for nørder.
MEN! Det er selvfølgelig sagt med forbehold, for ENO Skylite og køjer som f.eks. Amok Draumr, er fine til vinterbrug. De er også lette at sætte op, og meget meget tæt på, at være færdigudviklet (man kan altid udvikle, men min pointe går på, at de rent faktisk er over stadiet, hvor køjerne er rigtig gode). 

Gathered end hængekøje egner sig ikke lige så godt til vinterbrug, som køjer hvor du kan bruge liggeunderlag, som ENO Skylite (Ja ja, det kan du i alle køjer, men det er få hvor det rent faktisk holder). Underquilts er simpelthen ikke gode nok, til at holde kulden ude, når det bliver rigtig koldt (Ja ja, du kan diske op med "køjeeksperten" der sagtens kan. Men hvis du lytter til personen, vil denne også sige ting som "Jeg måtte stå op i nat og rette på underquilten, for det blev lidt koldt". Det holder simpelthen ikke. Udstyr skal sgu virke!).

MEN! ENO Skylite holder! Og hængekøjen holder 100!

Den er let at sætte op, man ligger sublimt godt, man kan trygt stole på, at man holder sig varm, hele natten. Der er god udsigt, den er rolig at ligge i, gode materialer osv. osv. Og en anden stor fordel: Den er hyldevarer!
Du skal altså ikke til at vente måneder, betale mega told, og kæmpe med PostLort... Næ, du kan gå ind i en Friluftslandbutik, og plukke varen på hylderne, tage hjem, og bruge den... færdig bum!

Og det kan du roligt gøre! Er du på udkig efter en Bridge hængekøje, er min mening, at ENO Skylite er en af de bedste (og nok den bedste).

eno skylite med underquilt

Dommen

Vi kan ikke andet end at give køjen topkarakter. Vi kan varmt anbefalen køjer, der passer til de fleste og prisen er bestemt helt ok.

 Stoevle 5

Du kan købe ENO Skylite her: https://www.friluftsland.dk/sovegrej/haengekoejer/eno-skylite-hammock-evergreen 

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.