Tentsile Stingray

Stingray fra Tentsile er hverken et telt eller en hængekøje. Det er et telt man kan kan sætte op i træerne, men inde i kabinen er der tre rum der danner hængekøjer. Så betegnelsen er hverken telt eller hængekøje, men Tentsile. Jeg har haft kig på det længe, for det er godt tænkt, spændende og anderledes men der rejser sig også spørgsmål om det nu også holder i praksis. Ryger man ind mod midten og vågner man hver gang der er en der vender sig om natten? Er der plads nok og kan man komme ud at tisse, hvis der er flere end en person der sover i Tentsilen? Vi har testet Tentsile Stingray i nogle måneder i sol og sne.

Se vores test af Stingray her: 

Stingray fra Tentsile er hverken et telt eller en hængekøje. Det er et telt man kan kan sætte op i træerne, men inde i kabinen er der tre rum der danner hængekøjer. Så betegnelsen er hverken telt eller hængekøje, men Tentsile. Jeg har haft kig på det længe, for det er godt tænkt, spændende og anderledes men der rejser sig også spørgsmål om det nu også holder i praksis. Ryger man ind mod midten og vågner man hver gang der er en der vender sig om natten? Er der plads nok og kan man komme ud at tisse, hvis der er flere end en person der sover i Tentsilen? Vi har testet Tentsile Stingray i nogle måneder i sol og sne.

Se vores test af Stingray her: 

 Tentsile Stingray fakta

Stingray leveres komplet og klar til at sætte op. Der er alt fra skraller og liner, til oversegl og taske til transport/opbevaring. Det er rart at sættet er komplet, da det ellers kunne være forvirrende at finde rundt i udstyret der skulle passe sammen. Der findes selvfølgelig et hav af ekstraudstyr og jeg fandt det brugbart at tilkøbe letvægtsstigen samt kopholder. 

Tentsile Stingray Specifikationer
Størrelse 4,4 m. x 4,4 m.  x 4,4 m. 7,5 kvm.
Siddehøjde 120 cm.
Vægt 9 kg. (uden ekstraudstyr).
Materialer Stænger: Aluminium. Tag: Myggenet. Oversegl: 190T PU coatet vandtæt polyester
Kapasitet 3 voksne + bagage eller 2 voksne og 2 børn + bagage.
Bærekapasitet 400 kg.
Telt slagning 10 minutter.
Pris 5699,- (4773,- med Outsite+ rabat)

Ekstra udstyr til Tentsile

Letvægtsstige, så man kan kravle op i midten. Den er god at have hvis man hænger Tentsilen højt (ca. over 1,5 meter alt efter hvor høj man nu er).
Kopholder til lemmen i midten. Kopholderen har plads til tre store kopper og sættes i lemmen i bunden (lemmen skal være åben).
Dække til lemmen. Lemmen er af myggenet og du kan derfor isolere lidt med dækken. 
Ekstra skraller på 6 meter.
Ekstra oversegl. Findes i mange farver, så du kan købe en til hver lejlighed og årstid.
Ekstra bund også kaldet Trillium hammock. Denne kan du f.eks. spænde nedenunder Stingrayen og have plads til 3 personer mere eller bagage. Vær dog opmærksom på at oversejlet fra Stingrayen ikke dækker siderne, så du skal f.eks. have presening med eller satse på godt vejr.

ekstra udstyr til tentsile

Andre Tentsiles

Stingray der testes i denne artikel.
Vista der minder om Stingrayen, men her sidder bund og myggenet ikke sammen og oversejlet sidder lidt anderledes.
Connect tree tent. Her er der plads til to personer.
Trilogy Super-tent Combo. Her er der 3 Connect tree tent's sat sammen, med oversejl over alle sammen.

Du kan altså lave hele byer opbygget af Tentsiles på alle mulige måder.

forskellige tentsile modeller

Se ekstra udstyr og modeller her...

Test af Stingray

Fragtfirmaet skriver at der er en pakke på vej, det kan kun være mit Tentsile. Jeg er som et lille barn for jeg har længe kigget på Tentsiles hjemmeside og ønsket mig det. For det først fordi det er sjovt men også fordi der kunne være noget smart ved det. Det ankommer og jeg får straks flået pakken op. I den ligger der en grøn taske, lavet af samme materiale som bunden af Stingrayen, så den virker meget robust. Alt, også ekstraudstyr, kan være i tasken der er aflang og kunne passe ned i en rygsæk. Det er umiddelbart ikke så tungt og uhandy som frygtet, så det tegner jo godt.

De næste par dage er der kraftig regn og blæst og jeg har ingen mulighed for at få testet mit nye legetøj - surt show. Til sidst giver jeg op og tager ud i en lade der er under ombygning, der passer perfekt til slagningen.

stingray indendoers 

Opsætning

Når jeg skal teste noget, læser jeg aldrig brugsanvisningen. Det gør jeg ikke fordi jeg på den måde kan test hvor intuitivt udstyret er. De har dog god humor, så gør dig selv den tjeneste at læse brugsanvisningen (især det stykke om Zombier!). Tentsile er intuitivt at sætte op, det passer faktisk det de skriver på hjemmesiden - det tager kun 10 minutter. Det er så let at jeg har tid til at vende alle skraller og remme samme vej og alt det der. Jeg tør dog ikke spænde skrallerne helt op, da jeg ikke ved hvor meget stolperne i laden kan klare og jeg har ikke forstand på sådan noget. Det kommer dog nok op til jeg lige kan kravle ind og ligge, bare for at have prøvet det :)

skralder til tentsile

Skrallerne er også fine at hitte ud af. Remmen fra træet til skralle trækkes igennem og hives så hårdt du kan tilbage mod teltet, først derefter begynder du at skralle. På denne måde får du Tentsilen så opspændt som muligt og det er vigtigt i forhold til liggekomforten. Teltstængerne er lettest at stikke i før du begynder at spænde skrallerne, men du kan sagtens sætte dem i bagefter, afhængigt af hvor højt du hænger Tentsile selvfølgelig. Tentsile anbefaler i øvrigt at man ikke hænger det højere end 1,5 meter over jorden, dette p.g.a fare for at Tentsile kan falde ned, hvis du ikke sætter det op korrekt - men sådan er det jo med mange ting. Der findes mange billeder af Stingray der hænger meget højt, så det er intet problem, du skal selvfølgelig bare kunne klatre lidt. 

Første overnatning i Tentsile

Det bliver endelig tid til at prøve en overnatning i Stingrayen og det er faktisk det perfekte tidspunkt - vinter, sne og minusgrader. Vi er tre der slår det op og det går rigtig hurtigt. Jeg har et Therm-a-rest NeoAir Exterm MAX liggeunderlag med, der har en høj R-værdi og det er vigtigt i Tentsile og hængekøjer generelt (selvfølgelig også telte). Isoleringen nedefra er alfa omega for om du er varm på undersiden, men den er ikke så kold i bunden som man kunne frygte. Det bliver også hurtigt varmt i kabinen selvom det kun er mig der skal overnatte i Stingrayen. Det er minus 7 grader uden for, men det er faktisk okay at få tøjet af og komme i posen. På grund af de tre remme er den ikke så ustabil som frygtet og man gynger ikke rundt som i en hængekøje, men man har samme komfort og man ligger skide godt. Første nat går fint - bortset fra at en af de andre der er med på turen, om natten går ind i en af remmene så jeg vågner med en chok og høre "Shit" og grin udefra. 

test af tentsile
Anden nat går også fint, bortset fra at det lige pludselig blæser op og der kommer ukendte lyde fra bl.a. overseglet. Ydermere begynder sneen fra træerne at falde ned med høje brag på overseglet, men havde jeg ligget i telt havde det været samme oplevelse.

Det er også let at komme ind og ud. I midten er der en låge som man hurtigt kommer ind af. Støvlerne kan stå nedenunder i tørvejr og i siddende stilling er det faktisk lettere at komme ind og ud end i et telt. Der er også en stor dør med lynlås og den kan man selvfølgelig også bruge.

Dommen

Det har overasket mig hvor let det er at finde tre træer der står så opsætning er muligt. Det har kun et sted fejlet, da remmene ikke var lange nok, men der lå en anden plads tæt på. Tentsile er meget stabilt, så man gynger ikke lige så meget som i hængekøje. Man falder ikke ind mod midten, selvom der ligger 3 personer i det, da rummene indvendigt danner hængekøjer.

opslaaet tentsile

Materialerne virker utroligt gode og meget holdbare. Til prisen er det et rigtig godt køb. Det er klart at Tentsile nok ikke er for alle og det er da tungt at skulle slæbe med på f.eks. vandretur. Man kan, hvis man er tre af sted, selvfølgelig godt rykke lidt om på grej og udstyr i rygsækken og så have Tentsile med. På kanotur og basecamps er det genialt, hvis man er to-tre stykker af sted, da man ikke skal tænke på hvordan jorden er nedenunder. Er der plant nok til vi kan slå teltet op? Ligegyldigt, du skal bare bruge nogle træer og dem er der rigeligt af på vores breddegrader. Du kan også sætte Tentsile op med fede udsigter på skrænter, bakker osv. igen da jordens nedenunder ikke spiller nogen rolle.

Det er sjovt og anderledes at sove i og et hit for børnene og familien og savner du samtaler eller opmærksomhed på dine ture, så er det selvfølgelig også et trækplaster og samtaleemne. Husk at du også kan slå det op direkte på jorden, da konstruktionen er selvstående med de to teltstænger, der skal bare tre (meget) store pløkker til.

Læs også: Test af Tentsile Connect: https://www.outsite.org/test-af-outdoor-udstyr/test-af-haengekoje/474-tentsile-connect

 Vandretur fra Abisko til Kebnekaise  Kanotur på Vesterdalselven   Hvad er en Packraft
 vandretur fra abisko til kebnekaise  kanotur paa vesterdalselven  hvad er en packraft
Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.