Test af Amok Hammock Draumr 3.0

Jeg er i denne heldige situation at få muligheden for at teste den sidste nye model fra Amok Hammocks Draumr 3.0. Jeg hentede pakken i netto, og skyndte mig ud til Tadre Mølle, så jeg kunne åbne den i omgivelser der matchede mine forventninger til køjen. Da jeg åbner papkassen med fint print på, ser jeg at Amok også har leveret deres tarp med, FEDT!!

amok equipment draumr 3 0

Video af testen her:

Jeg er i denne heldige situation at få muligheden for at teste den sidste nye model fra Amok Hammocks Draumr 3.0. Jeg hentede pakken i netto, og skyndte mig ud til Tadre Mølle, så jeg kunne åbne den i omgivelser der matchede mine forventninger til køjen. Da jeg åbner papkassen med fint print på, ser jeg at Amok også har leveret deres tarp med, FEDT!!

amok equipment draumr 3 0

Video af testen her:

Første indtryk af Draumr 3.0

Lækker kvalitet, og meget smarte løsninger, også i forhold til opsætning af denne meget
anderledes køje.

Det går ret nemt med at få hængt "dyret" op, også med åbningen den rigtige vej, da Amok har monteret en grøn karabin i (når du står og kigger ind i køjen) højre sides treehugger, og en rød i tilsvarende venstre side. Se, det er smart! Selve treehugger/ophæng er fast monteret på køjen og de eneste løse dele der er, er pløkkerne til tarpen. Ikke engang pakposerne skal man tænke over hvor er, da de sidder fast på køjen lige inden treehuggeren i rød side.

For at vende tilbage til ophænget, vil jeg kommentere på deres brug af et c-buckle med en strop fastgjort for let at kunne løsne køjen. Dog kan det være lidt problematisk, hvis man har fået spændt køjen helt op. Men det er ikke umuligt hvis man har højde og kræfter nok til at få trukket rigtigt.

draumr 3 detaljer i haengekoejen

For lige at nævne myggenettet, så har de lavet rigtig fede løsninger, hvor man uden besvær faktisk kan pakke det helt væk i en dertil indrettet lomme. Der er 3 zippers i nettet, så de kan placeres lige der hvor man bedst kan nå dem. Der er også tænkt på muligheden for at justere det i forhold til når man bruger køjen som stol, så det ikke hænger ned i hovedet. I myggenettet er der også tænkt på ophæng til let grej, evt. en lygte. Nettet er hængt i ridgelinen med en karabine der nemt, når nettet er åbent, glider ud til siden, så det bare kan hænge løst uden at være "pakket" væk. Derved er det når man skal ind og ud også nemt at få det af vejen, for man kommer hurtigt til at sætte sig på det når man skal ind i køjen.

Køjen er designet på en sådan måde at den faktisk ikke kan bruges uden et oppusteligt liggeunderlag af en hvis tykkelse, hvilket jeg så måtte på jagt efter, da jeg er udbredt køjebruger og ikke ejer et selv. For mig virker underquilt perfekt, men det er ikke en mulighed på Draumr 3.0. De anbefaler faktisk et "exped synmat 9". Første "underlag" jeg fik prøvet var et meget intermistisk forsøg, ... en poolmadras. Tosset idé, men det gav da et indtryk af køjen.

amok draumr test

Andet og endelige forsøg var med en "thermarest luxery map large", og det gav virkeligt det sidste der fik mig overbevist om at man faktisk, med min størrelse, kunne sove i den.
Køjen er dog stadig en smule kort til mig (182cm) men hvis man intet har imod at få myggenettet i hovedet eller ligge meget tæt på det, så går det nok. Det er dog ikke så rart at man, igen med min længde, ofte ender i bunden af footboxen, da det giver et pres på fødderne, og da slet ikke hvis man efter en lang dag til fods er lidt træt og øm i dem. Balancemæssigt skal man lige øve sig lidt for at finde det rette spot, hvilket kom til et grinagtigt forsøg på at lægge mig for højt oppe i hovedenden, uden myggenet, og BUM! så slog Draumrkøjen en kolbøtte med mig, og jeg landede på jorden. Heldigvis uden skader.

Overnatning i Draumr 3.0

Som før nævnt kæmpede jeg lidt med at finde balance uden pres på fødderne, justeringsmulighederne i ryg og knæ blev der også puslet lidt med. Det endte med at jeg fandt mig ret godt til rette, men da bunden er ret glat vågnede jeg flere gange med kolde fødder i pres. Æv! Jeg havde også oplevelsen af at blæsten ret hurtigt fik køjen til at rulle fra
side til side. Det brød jeg mig ikke om, da det godt kunne give kvalmetendenser, selv hos mig, som ikke har tendens til søsyge. Jeg prøvede at ligge både på maven og på siden, men nåede ikke at finde det behageligt, nok mest på det grundlag at køjen ikke er lang nok til mig.

amok draumr 3 test

Flere funktioner

Selve ideen med at kunne spænde køjen op til en stol/recliner er ret fed og man sidder fantastisk! Og det endda bag myggenet!

Der er to netlommer, en i hver side, og endda en kopholder. Denne ville jeg dog kun anbefale at bruge, hvis der kan komme låg på de drikkevarer der nu engang måtte nydes i køjen.

Der er også mulighed for opbevaring af lidt tøj eller lettere gear bag justeringssystemet.

Med eller uden myggenet, ja det er ingen sag i denne køje. Det er let og lækkert at både få det på og af.

Pros:

Multifunktionel køje/stol
Mulighed for at ligge på maven (hvis man ikke er for høj)
På ingen måder en omklamrende køje. Der er virkeligt godt udsyn både liggende såvel som
siddende
Smart placering af lommer, og god mulighed for opbevaring af let grej i køjen
Et meget lækkert ophængssystem, med farvekoder på karabiner for højre/venstre side
Stabilisatorelastik for at minimere gynget i køjen.
Lækre løsninger ift myggenet
Let justering af sidde/liggemuligheder inde i køjen

Cons:

Kan ikke bruges uden liggeunderlag
Ikke lang nok til brugere over 180cm
Køjen "ruller" allerede i let vind, hvilket i flere tilfælde giver kvalmetendenser (ikke kun hos
mig)
Køjen "ruller" ved hurtige bevægelser i den
Besværlig at komme i, og ikke nem ved brug af sovepose.
Glat bund i køjen gør at man let glider "nedad"

Konklusionen

Køjen er tildels brugervenlig, men man skal dog øve sig lidt mere end med de andre
gængse køjetyper der findes, for at finde det rette spot, og ikke mindst for at gøre god entre
i den.
Draumr 3.0 er bestemt en kvalitetskøje med rigtig mange fede detaljer og løsninger!
Min vurdering er, at hvis man gerne vil prøve en anderledes køje så er dette køjen, men prøv
den før du køber den.
Efter denne testperiode er jeg ikke konverteret til Draumr 3.0, da den efter min mening er for "anderledes", kort og for levende ift rul, siddefunktionen imponerede mig meget, men ville ikke vælge denne dyrere køje blot for at kunne sidde godt.

Herfra får den 6/10 point

NB! Amok Equiptment har lavet en interesseliste til folk som ønsker en længere køje: http://amokequipment.us7.list-manage1.com/subscribe?u=a016fde8d7ca44af78de8d343&id=05e016443f

stay hungry stay foolish stay wild

Amok Tarp 3.0

Denne tarp er virkelig fed!
Den vejer lige over 700g med pløkker.
Den er en hybrid imellem asym og diamant.
Gode barduner med genialt strammesystem og refleks vævet med i linerne.
Lækker kvalitet hele vejen!
Der er dog ikke så god plads til lejr liv, når man har Draumr 3.0 hængende under den samtidig.

Herfra får den 9/10 point

Kom med på hængekøjekursus

Hammock kursus