Forsiden

Friluftsliv

Grej & udstyr

Info & viden

Ture & Kurser

Magasin & Medier

Outsite

Hængekøje/Hammock

Læs vores gratis Outdoor Magasin:

Anderledes hængekøje: Double Cacoon

Cacoon er et koncept hvor man hænger en "puppe" op i et træ (eller andre steder), men til forskel fra andre hængekøjer, kræver Cacoon kun en enkelt gren til opsætningen. Det er en "nyderkøje" man både kan bruge inde og ude.

Vind Cacoon fra videoen, se hvordan i videoen og sidst i artiklen.

Cacoon fakta

Det virker som et gennemtænkt koncept, men om det er livsstil eller outdoor, må den enkelte bedømme. Billederne af den på internettet afslører at folk bruger Cacoon som de selv vil og det er vel hele pointen - brug den som DU vil.

   Cacoon Bonzai  Cacoon Single  Cacoon Double
 Vægt  4,5 kg.  5 kg.  6 kg.
 Materialer  35% bomuld 65% polyester  35% bomuld 65% polyester  35% bomuld 65% polyester
 Diameter  Ø 1,2  Ø 1,5  Ø 1,8
 Bæreevne  200 kg.  200 kg.  200 kg.
 Andre fakta  Vandafvisende, anti-bakteriel behandling, UV "beskyttet".  Vandafvisende, anti-bakteriel behandling, UV "beskyttet".  Vandafvisende, anti-bakteriel behandling, UV "beskyttet".
 Ekstra udstyr  Træstativ, metalstativ, tree loop  Myggenet, dør, træstativ, metalstativ, tree loop  Myggenet, dør, træstativ, metalstativ, tree loop
 Pris  1495,-
 2295,-  2995,-

Se modellerne og ekstra udstyr her...

double cacoon

Midt i et køjemekka

Jeg har set på Cacoon mange gange og set mange delelinket til den, men jeg har aldrig set nogle dele billeder hvor de har den med, eller hørt hvad deres oplevelser med den er. Hvad gør man så? Tjo, man er vel heldig for ...
en email kommer og det er fra - tada - Cacoon, eller OneLeg, der forhandler dem i Danmark. De vil høre lidt om siden, og det må de gerne, men jeg vil også gerne høre om jeg ikke kan "lokke" en Cacoon ud af dem til test. 

Det kan jeg, og vi (Outsite red.) må endda udlodde den til konkurrence efter testen. Det kan næsten ikke være bedre, og så kan den postmand bare komme med pakken.

Pakken kommer, og jeg er endda hjemme, så jeg kan gå og nusse med den. Jeg finder hurtig ud af at der er plads nok i stuen, så vi kan hænge den op og overraske min datter med den, når hun kommer hjem fra børnehave...

Test af Cacoon Double

Der er lige nøjagtig højt nok til loftet til at den kan hænge frit. Den kan også blive gynget lidt, men den fylder jo noget - den dobbelte Cacoon. Med en diameter på 1,8 er der ikke meget plads rundt om den, men det gør kun indtrykket bedre til min datter kommer hjem. Der er dog masser af plads indvendig - faktisk så meget at du næsten kan dele den med en du holder af ;)

Min kæreste åbner døren og lader min intetanende datter gå ind først. Hun stopper helt op og glemmer alt om dukker samt sko og overtøj - perfekt øjeblik. Hun kommer hurtigt op i Cacoonen, men hun har godt nok mange spørgsmål om den. Eneste kritik er farven, den kunne altså godt være lyserød. Bevares, nu var det far der valgte farven hos OneLeg, for jeg tænkte at grøn er populær i naturen blandt Outsites brugere, men åbenbart ikke hos min datter.

cacoon med boern

Samle Cacoon

Det er ikke helt let. Man samler en ring af masive "teltstænger" inde i Cacoonen. Det er intet problem indtil man kommer til den sidste stang. Så skal man godt nok presse, rive og flå. Efter nogle gange udvikler man en teknik med at holde de to sidste stænger skråt op mod hinanden og så presse nedad, så går det noget lettere.

Opsætning

Dette er meget lettere og kræver kun en krog, gren, stolpe eller hvad der nu kan holde. Der er en karabine med, der kan klare 750 kg. Rebet kan klare 2000 kg. og Cacoonmaterialet kan også klare en del. Med andre ord kan den klare meget, og du behøver nok ikke være nervøs hvis en unge hopper i den (eller dig selv).

Når du laver en knude på rebet svækkes det til det halve (altså 1000 kg.), men det er stadigvæk rigeligt. Bæreevnen er sat til 200 kg. 

cacoon sjov og anderledes haengekoeje.jpg

Finder man en okay tyk gren (lårtykkelse har jeg testet og hoppet rundt for at se om den holder - det gjorde den), skal den hænge i ca. 2,5-3 meters højde. Højden er intet problem, for du kaster bare karabineren over grenen. Hiv Cacoon op i passende højde, så du kan komme ind, og ikke rammer jorden når du ligger i den. Sidst binder du rebet rundt om træet og slutter af med passende knuder. Jeg har brugte et slipstik, men måske et dobbelt slipstik, bare for at være helt sikker (Tak, til Jesper Revsbech for klatreekspertise).

Materialer, myggenet osv.

Materialerne i Cacoon er fine og den virker solid. Den er også vandafvisende og man vil sagtens kunne overnatte i den (hvis man er under 180 cm.). Man kan nok overnatte to personer i den, men man skal kunne lide hinanden eller være med børnene.
Indvendig er der to lommer, en kopholder og en "krog" af reb i loftet, så man kan hive sig op, hænge pandelampe, gearnet eller hvad man nu vil bruge det til.

En ting der er ærgerligt er myggenettet. Når nu resten virker gennemtænkt, så er det synd at myggenettet ikke lukker helt tæt. Jeg har i hvert fald ikke fundet en metode til at få det lukket helt. Det hiver lidt ned i helhedsindtrykket, så dette er en forbedring der ville være kærkommen.

myggenettet i cacoon

Dommer over Cacoon

Lækkert produkt, og med døren (ekstraudstyr) er jeg sikker på, at man sagtens kan sove i den (jeg har ikke kunnet, da jeg er 196 cm) og få en tør nat. Cacoon er nok ikke til vandreturen, da den vejer 6 kg og fylder en del i rygsækken. Men kører man ud (cykel/bil) så er det både sjovt og anderledes. Som med andre hængekøjer skal du bruge isolation i bunden, men formen gør at du sagtens kan ligge på et liggeunderlag.

Dog er jeg ikke helt sikker på at jeg tolker den som en hængekøje - altså den hænger, det er der ingen tvivl om, men jeg ville nok vælge noget andet som outdoor-hængekøje, da "almindelige" køjer vejer og fylder noget mindre, og derfor ville passe bedre til mit behov til f.eks. vandreture.

gyngestativ med cacoon

Men til Glamping, shelterture, hyggeture i skoven, hjemme i haven, inde i stuen som afslapning til voksne eller leg til børn, så egner den sig fint. 

Vind en Cacoon!

Svar ganske simpelt på spørgsmålet: Hvis du havde en, hvad ville du så bruge den til?

Kræver login, hvis du ikke har en, tager det 1 minut og det er tilmed gratis: opret dig her...

Læs også

Vandreture og friluftskurser

 
Kom med på vandretur eller friluftskursus
kursus i friluftsliv

Kursus i friluftsliv

kr 1000 00
Bål
Lejr
Kort og kompas
Pakning af rygsæk
Fredagscafé

Fredagscafé - Brænderworkshop

kr 60 00
Prøv forskelliget kogegrej
Hvilken skal du vælge?
Hvad er bedst til årstiderne?
Hygge, æbleskiver og gløgg
Vandring på west highland way med guide

West Highland Way

kr 2800 00
Unik natur
Vandring i højlandet
Aftenhygge på Inn's
Oplev stemninge på West Highland Way
Vandretur i island på laugavegur med turleder og guide

Vandring i Island

kr 2799 00
Laugavegur med turleder
Vandring mellem vulkaner
Fantastisk natur
Afslutning i varme kilder
Jetboil gasbrænder
Fjeld og Fritid
Sea To Summit
B-Wild outdoorbutik
MSR Outdoorudstyr
Pro-Outdoor

 

Teva vandresandaler
Friliv outdoorbutik
Nordisk Outdoor
OutdoorPro
Aclima
SpejderGEAR

 

YETI soveposer og jakker
Friluftsland
Sea To Summit frysetørret mad
Leave No Trace
EXPED liggeunderlag og rygsæk
Slagelse Camping og Outdoor Center

 

Patagonia
Outdoor45
Therm a rest
Survivalstore
Eventyrsport
Trangia