Nordic Tent Hammock - dansk hængekøje

Danmark har en af verdens første hængekøjer til outdoorbrug. Nordic Tent Hammock blev opfundet i slutningen af 60'erne og er en bridge hængekøje. Mange hængekøjeproducenter påstår at være de første med dette design, men vi kom først.

nordic tent hammock

Se test af Nordic Tent Hammock

.be">
.be

Danmark har en af verdens første hængekøjer til outdoorbrug. Nordic Tent Hammock blev opfundet i slutningen af 60'erne og er en bridge hængekøje. Mange hængekøjeproducenter påstår at være de første med dette design, men vi kom først.

nordic tent hammock

Se test af Nordic Tent Hammock

.be">
.be

Nordic Tent Hammock

Hængekøjen er rigtig godt tænk. Som bridge hammock med indbygget tarp, var Peder Skytte fra Nordic Tent Hammock årtier før sin tid og han har bestemt opfundet et tidløst design.

Hængekøje Nordic Tent Hammock
Vægt 2000 gram
Størrelse ca. 250 x 55 cm.
Personlængde 185 cm.
Materialer -
Opsætning Decender ring og reb
Pris 1495,-

Materialerne er fra 60'erne, så køjen kunne sagtens komme længere ned i vægt og fylde.

Historie

Peder farede vild i junglen og kom først ud dagen efter. Mens hans gik rundt derinde, tænkte han på, hvad der kunne gøre hans oplevelse meget bedre. Det ville en Nordic Tent Hammock og da Peder kom hjem igen, begyndte han på designet. I slut 60'erne var hængekøjen klar og var måske verdens første hængekøje til outdoorbrug.

test af haengekoeje

Der kommer måske en ny og opdateret version.

Test af Nordic Tent Hammock

Jeg finder tilfældigvis Nordic Tent Hammock på nettet. De har været i Hvalsø, tæt på hvor jeg bor, til en festival. Jeg ringer begejstret til dem og finde ud af de de bor endnu tættere på... Efter en hyggelig dag i skoven og på deres værksted, havde jeg en Nordic Tent Hammock under armen. Køjen er utroligt facinerende og charmerende, så der gik ikke længe før jeg havde den første overnatning.

Nordic Tent Hammock er let at hænge op. Man sætter stængerne i og spænder derefter hængekøjen så hårdt op man kan. Så lægger man sig i den. Efter 5-10 minutter, spænder man efter, og så er den klar (rebene giver sig meget). Standard udstyr er to klemmer, der gør at man kan åbne køjen helt op, til begge sider. Det giver en flot udsigt og en god udluftning. 

Over hovedet og i fodenden er der to "rum" hvor man kan opbevarer tøj, grej osv. Hængekøjen er beregnet til liggeunderlag og der er plads til ca. 55-60 cm. i bredden og 196 i længden.

1. Test

Det er efterår og en klar fordel der springer i øjnene er, at man benytter liggeunderlag og derfor ikke skal ud at investerer i en underquilt. Det giver også en god og flad liggeoplevelse (ikke banan, som i gathered end hængekøjer). Jeg lukker tarpen og nu kommer første udfordring - at få tøjet af.

nordisk haengekoeje

Der er ikke plads inde i hængekøjen, så efter noget tid, og til stor morskab for tilskuerne, må jeg give op og gå ud og tage mit tøj af. At komme ned i soveposen er som i andre hængekøjer, så det er intet problem.

Næste udfrdring er så at stabiliserer køjen. Den er meget livlig og jeg er faktisk bange for at falde ud. Da køjen er spændt så hårdt op, bliver den meget livliv på aksen. Den er liiige kort nok til mig, men det går. Mit hoved rammer "rummet" men det kan udlignes med en hovedpude. Det går.

Jeg falder i søvn, men vågner og kan mærke at køjen er tippet lidt til den ene side. Der er også lidt kondens indvendigt.

2. Test

Jeg er inde i rutinerne med tøjet og liggeoplevelsen, så anden nat går ret godt. Jeg lukker ikke køjen helt til og dermed undgår jeg også kondens. Alt i alt en god nats søvn.

dansk haengekoeje

3. Test

Kan man mon tippe hele vejen rundt? Zach og Jonas (fra videoen) får med nød og næppe tippet mig hele vejen rundt, men det kræver så meget kraft og det ikke kan lade sig gøre at gøre inde i køjen. Man behøver derfor ikke være bange for at tippe rundt midt om natten.

Dommen

Nordic Tent Hammock er bestemt værd at nævne og et samlerobjekt uden lige. Man sover fint i den efter 2-3 nætter og har du målene, så er den slet ikke dum. Materialer og det at den er så livlig trækker ned (når nu man skal sammenligne med andre og meget nyere hængekøjer).

 Stoevle 3

Vi lander på 3,5 støvler i sammenligning med nutidens hængekøjer. Ser man på tiden den er opfundet, er det fantastisk at den kan snige sig derop i dag. Der er bestemt et produkt at arbejde med og det vil helt sikkert blive en god hængekøje.

Dommen set med andre briller

Hvis vi tager 60'er brillerne på, er opfindelsen fantastisk og uden sammenligning. Vægt og fylde er meget fint og en meget anderledes måde at overnatte på i naturen.

 Stoevle 5

Nordic Tent Hammock har fortalt os at de er i gang med at forbedre hængekøjen med nye materialer osv. Vi glæder os meget til at se hvad de ender ud med og skal selvfølgelig nok dele når Nordic Tent Hammock 2.0 udkommer.

Indtil da, så gå da lige ind og giv deres Facebookside et like og et rygklap. Det fortjener de og så kan det jo være vi får den nye version hurtigere.

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.