Test af Skotti Grill

Skotti Grill er en fantastisk brænder til shelterturen, hængekøjeturen eller kanoturen. Skotti Grill kan bruge gas, kul og brænde, så du skal ikke bekymre dig for brændstof på turen.

GRILL TIL SHELTER

Skotti Grill på tur

Jeg har fået et par henvendelser om at teste Skotti Grill, og firmaet bag er bestemt ude omkring. Hvis du har en Instagram-konto, har du sikkert allerede set lækre billeder af Skotti Grill i brug. Jeg kunne vælge alt, jeg ville til grillen, men jeg valgte egentligt bare selve Skotti Grill og deres tang, der så ret fed ud.

Skotti Grill specifikationer

Vægt 3300 gram
Materialer rustfrit stål
Brændstoftyper gas, kul, træ
Gas 2,5 KW
Samletid 2 minutter
Pris ca. 1200 kr.

Du kan få 10% ved at tilmelde dig Skotti Grills nyhedsbrev.

Test af Skotti Grill

Det er endnu en af de nyere stykke grej, der bare er lækker. Indpakningen, materialerne, udførelsen. Jeg synes, det giver meget til helhedsoplevelsen, og man har mere lyst til at bruge grillen igen og igen.

kompakt grill til skovture og stranden

Den skrigende orange opbevaringspose, der følger med, er måske undtaget, men okay; du mister den aldrig, og grillen skriger til dig fra hylden.

Læser man om Skotti Grillen, kan man hurtigt blive overbevist om, hvad ens næste impulskøb skal være. “Let, nemt, vejer intet, fylder ingenting, hurtig, lækker mad, lækre billeder”. Meget passer, men der er tre ting, jeg hurtigt kan skyde ned:

Vejer intet

Jo! 3300 gram er ikke til vandreturen. Måske højest til dagsturen ud til stranden og retur. Mit kampvogstunge Hillebergtelt, der bliver stående efter en atomkrig, vejer omtrent det samme, så at proppe 3300 mere i rygsækken er simpelthen urealistisk.

Men! Til køjeturen, kanoturen, shelterture eller andre friluftsture er vægten fin. Det gælder især også hjemme i haven eller på altanen, hvor Skotti også kan benyttes.

Fylder intet

Jo! Skotti Grill fylder bestemt. Den er forholdsvis flad, når den er pakket sammen, bevares, men den fylder på andre led. En god 15-17” bærbar computer ca. Og det er ikke intet.

skotti grill

Hurtig at samle

Nej! Jeg prøver altid at være forbruger. Jeg læser med vilje ikke brugsanvisningen. Det fravælger jeg for at få det samme billede af produktet som den gennemsnitlige køber, der netop ikke får nærstuderet manualen. Nu har jeg samlet grillen et par gange, og fra gang til gang kan jeg ikke huske rækkefølgen - endnu. Det skal sikkert nok komme. Men den er hverken hurtig eller nem at samle. Det skal være i rigtig rækkefølge, ellers kommer projektet ikke til at lykkes. Men altså… i det store hele går det da nok.

Når det er sagt…

…er Skotti Grill rigtig fed. Den er meget stabil, har en god størrelse, larmer ikke, er let at rengøre og nem at bruge. Der er tænkt over detaljerne, og materialerne er, som de skal være. Grillristen er solid og tyk, hvilket gør, at du har styr på din madlavning. Du står ikke med den typiske pølse, der er sort som det kul, du bruger. Alt i alt opnår du gode resultater i madlavningen, og det får Skotti Grill gode point for.

test af skotti grill

Det er også ret fedt, at grillen er alsidig i forhold til brændstof. Gasgrillen fungerer rigtig godt, har gode indstillinger, og selve grillen er fint tillukket, så varmen ikke forsvinder. Kul virker også rigtig godt i grillen, og du behøver ikke fylde den helt op for at få varme på. Brænde er en anden ting. Her skal dit brænde ned i størrelse. Kævlerne kan ikke være ret store, så med mindre, du er ekspert, kan det være svært både at tænde op og holde gang i grillen. Det er også lidt besværligt at fylde nyt brænde på. Men gas og kul fungerer upåklageligt og rigtig godt.

Alsidig grill

Foruden at være alsidig i brændstof er Skotti Grill også alsidig i brug. Du har jo lige pludselig også et bærbart bålsted, som du kan bruge til hygge, hvis du ikke har en permanent bålplads. På terrassen eller altanen kan den varme lidt op ved fødderne, eller du kan riste pølser/skumfiduser på pind (uden at sætte grillristen på).

På stranden og i skovbunden efterlader du ikke en meget varm og forkullet plet, der tager mange mange år for naturen at genskabe.

test af outdoor grill

Husk dog at følge regler på det pågældende sted og ikke at bruge kul/brænde i indelukkede/lukkede rum.

Der er også fint tilbehør såsom låg til Skotti Grill, så du kan bage eller lave en steg på grillen. På toppen af låget kan du tilmed varme brød til pølserne. Du finder også en kombineret grillplade og grillrist, så du kan stege bøffer/mindre grønt. Du finder også Skotti Max, der er A3 størrelse og med dobbelt gasbrænder, hvis du har mange munde at mætte.

Konklusionen

Hvis du skal bruge en grill til friluftslivet, på skovturen, stranden, i haven og altanen, er Skotti Grill et rigtig godt bud. Den fungerer rigtig godt, er forholdsvis let at bruge, er alsidig, lækker og gennemtænkt.

Du ser mig ikke med Skotti Grill i rygsækken på vandreturen, men du kan møde mig med den på andre friluftsture.

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.