Kelly Kettle

Kelly Kettle er et sjovt og anderledes stykke kogegrej. Den irske opfindelse er godt tænkt og meget effektiv når der er gang i bålet og Kelly Kettle koger vandet på ingen tid. Den er hyggelig at betjene og den findes i forskellige størrelser samt i aluminium eller rustfri stål. du kan også lave mad og bruge Hobo Stove eller grydeholderen. Alt i alt et stykke gennemtænkt grej der har sin helt egen fanskare.

Kelly Kettle

Se videoen med Kelly Kettle her:

Kelly Kettle er et sjovt og anderledes stykke kogegrej. Den irske opfindelse er godt tænkt og meget effektiv når der er gang i bålet og Kelly Kettle koger vandet på ingen tid. Den er hyggelig at betjene og den findes i forskellige størrelser samt i aluminium eller rustfri stål. du kan også lave mad og bruge Hobo Stove eller grydeholderen. Alt i alt et stykke gennemtænkt grej der har sin helt egen fanskare.

Kelly Kettle

Se videoen med Kelly Kettle her:

Large Base Camp Kelly Kettle

Vi har lånt Kelly Kettle Base Camp af Palle (Outsite bruger Panie) der syntes at den skulle med i testen - og han har da helt ret! Den er både sjov, anderledes og giver et andet billede af hvad man kan bruge til at lave mad på eller koge vand på. Den store forskel er selvfølgelig, foruden at bruge træ/kogler/andet som brændsel, at have kedlen der også fungere som skorsten.

Brænder/Specifikationer Large Base Camp Kelly Kettle
Vægt (gram) 1030
Watt -
Tænding Med lighter/ildstål/bowdrill, du bestemmer ;)
Potstørrelse (liter) 1,6 
Kogetid 0,5 liter (minutter) hurtigt!*
Forbrug -*
Pris 389 kr.

*Det er svært at angive den præcise forbruget/kogetid, da dette meget afhænger af hvilket træ der bruges, er det tørt osv. osv. 

kelly kettle

Kelly Kettle versioner

Der findes andre forskellige størrelser og kit:

Kelly Kettle Trekker (aluminium) 0,5 liter, 540 gram.

Kelly Kettle Trekker (Rustfrit stål) 0,57 liter, 740 gram. 

Kelly Kettle Scout (aluminium) 1,2 liter, 800 gram.

Kelly Kettle Scout (Rustfrit stål) 1,2 liter, 1000 gram.

Derudover kan du købe KK kit med ekstra tilbehør såsom Hobo Stove. Du kan også købe reservedele, og den er meget let at "reparere".

Se videoen: Test af Kelly Kettle Special Edition...

Hyggelig, sjov og effektiv 

Kelly Kettle er hyggelig på shelterture (med bil), i base camp eller på kano/kajakture. Det er klart at man skal ned i de mindre versioner, for at det giver bare lidt mening at slæbe den med på en vandretur med oppakning. 
Man starter med at lave bålet i skålen og får lidt gang i flammerne. Herefter sættes kedlen på, og hurtigt derefter har du kogt dit kogende vand. I mellemtiden er det hyggeligt at føde bålet nedenunder kedlen, og selv børnene kan være med her. Den er dog i videoen "Hvilken brænder skal jeg vælge", angivet som mere advanceret at bruge. Dette skal ses ud fra det synspunkt at det trods alt er lettere at starte sin gasbrænder op, end at skulle finde brænde (der måske er vådt), starte bålet og herefter koge vand. Har du nogenlunde styr på bålteknikker er dette selvfølgelig intet problem. KK bliver afsindig varm, så pas på med ikke at brænde dig og husk også at tage låget af inden du sætter kedlen på.

hvad er en kelly kettle

Men man kan andet end at koge vand på en KK. På denne side kan du f.eks se tilbehøret og man må generelt sige at det ikke er dyrt at komme i gang. Du kan f.eks. tilkøbe en rist eller en grydeholder, som du kan bruge til at lave mad på. Grydesæt osv. findes selvfølgelig også. Med en Hobo Stove laver du i princippet Kelly Kettle om til en bushcooker/wood stove, og kan også lave maden herpå.

ild i kelly kettle

Erfaringen

Da Kelly Kettle både er sjov og effektiv, skal den da ind som en del af grejet. Den er hyggelig - også derhjemme i haven, når der skal laves mad over bål eller vand til kaffen. Med de forskellige tilkøbsmuligheder er KK også en komplet brænder til de fleste formål. De forskellige størrelser gør også at du kan vælge den til dit behov (måske er 1,6 liter lige i overkanten til dit eget kaffeforbrug), men mindre kan også gøre det. Det er let at starte et bål i skålen og man kan føde bålet både fra toppen (gennem skorstenen/kedlen) og hullet i skålen, og bålets magiske tiltrækning (stenalder tv'et ruller over skærmen) er der dømt hygge.

En Kelly Kettle kan jo stort set ikke gå i stykker og du er derfor sikker på dit udstyr. Hverken alu. eller stålversionerne er skrøbelige, så det at du taber den eller træder på den - ja jeg har endda hørt historier om at den er blevet kørt over og stadig virkede, gør ikke det store. Går der hul i kedlen er det selvfølgelig svært at koge vandet. Foredelen er også at man stort set alle vegne kan finde kviste/kogler til afbrænding.

Du kan f.eks. købe Kelly Kettle hos Baalteknik.dk

Læs også:

 Hvilken brænder skal jeg vælge  Test af Stanley Vacuum Coffee
 Kanotur på Kalix Älven
 hvilken braender skal jeg vaelge  stanley kaffe presser  kanotur paa kalix aelven
Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.