Test af gasbrænder Optimus Weekend HE

Jeg har gennem et stykket tid syntes at min Trangia har været lidt "overkill" når jeg bare skulle på en lille tur/retur eller weekendtur. Trangia model 27 har i nogle år været mit foretrukne stormkøkken, og selvfølge skulle den lille model efterfølge den gamle 25 model, men det er ikke optimalt på mine korte kajakture,ikke pga vægten men mere fordi det bare er nemmere med noget der fylder og vejer mindre og er nemt og håndtere.

Optimus weekend HE

Jeg har testet deres mindre model Optimus Lite Solo som jeg syntes var dejlig lille men det viste sig at den var lidt for lille, især når man gerne vil have en god potion mad efter en lang dag på vandet. 

Valget faldt på Optimus Weekend HE fra Outnorth.dk, modellen er lidt anderledes pga. den vaflede bund der skulle overføre varmen hurtiger og være mere effektiv? Efter lidt kogetest virker den som om den koger vand hurtiger og den har en fantastisk størrelse, både i brug og pakket sammen. Der er nok vand til mad og kaffe og den fungere ret godt MEN jeg har måtte "optimere" den til mit brug af flere årsager!?

Jeg syntes den står lidt ustabil når den står på gasdåsen, og vil man have en gasdåse der kan pakkes ned i selve "gryden" så er dåsens fod ikke helt nok, løsningen er en 3 fod (MSR universal tripod) til små 100 kr. Den fungere fantastisk og kan være i paknettet ved siden af gryde/låg og øger ikke pakkevolumen synderligt.

Da "flammen" er noget udsat har jeg købt en ret let læskærm (86 gram) som man bare klipser på gasdåsens top og den giver god læ. Primus skriver at den ikke er egnet til netop min brændertype fordi flammerne kommer ud skråt på siden og ikke direkte i toppen som Primus egne brændere! Jeg har ikke kunne finde ud af hvorfor, og der står sågar at den passer til flere modeller af brændere der er magen til den type Optimus bruger, og afstanden fra kanten er stor nok hvis man læser anvsningen, så jeg tager chancen og bruger den! Det smarte er den kan pakkes ned i gryden sammen med gasdåsen og igen giver det nøjagtig sammen pakstørrelse.

Efter at kave kogt vand nogle gange både med og uden læskærmen så er der lidt tid (og gas) at spare med læskærmen. Alt i alt er der nu kommet rigtig kamp til stregen når jeg skal have kogegrej med på småture. Og på de næste ture skal det vise sig om min gode og trofaste Trangia 27 kun bliver til de længere ture.