Test af Jetboil MicroMo

Ny enkeltmandsbrænder fra Jetboil som du både kan koge vand og lave mad på. MicroMo er lillesøsteren i Mo-serien og er både lettere og mindre end MiniMo og SuMo. Vi har testet Jetboil MicroMo i kogning af vand ned til -13 C. og mon cylinderformen og selve brænderen gør den lige så fed som de andre Mo's?

jetboil micromo gasbraender til vandretur

Ny enkeltmandsbrænder fra Jetboil som du både kan koge vand og lave mad på. MicroMo er lillesøsteren i Mo-serien og er både lettere og mindre end MiniMo og SuMo. Vi har testet Jetboil MicroMo i kogning af vand ned til -13 C. og mon cylinderformen og selve brænderen gør den lige så fed som de andre Mo's?

jetboil micromo gasbraender til vandretur

MicroMo Specifikationer

Jetboil MicroMo er efterfølgeren i den populære Mo-serie. MiniMo tog sidste år markedet med storm og flere og flere "må overgive" sig til den fantastiske regulator Moerne har, samt mulighederne det giver også at kunne lave mad på turene (i samme pot)
MicroMo er lettere og fylder mindre og det gør den måske til det perfekt valg for solovandren. Pottens størrelse passer fint til kaffe og frysetørret mad så her har Jetboil fans fået sig en kammerat på soloturene.

Gasbrænder Jetboil MicroMo
Antal personer 1 (maks 2)
Potstørrelse 800 ml.
Vægt 340 g.
Mål 16,5 x 10,4 cm.
Angivet kogetid 2:15 min.
Brænstoføkonomi 12 liter vand på 100 g. gas
Effekt 1750 watt (6000 BTU)
Anbefalet temperatur (uden vintergas) -7 C.
Kogeindikator Nej
Piezo Ja
Madlavning Ja
Pris 1350,-

Som nævnt er cylinderformen en af grundene til at MicroMo kan fejle. Regulatoren kender vi fra MiniMo og her er der garanti for at det hele nok skal gå. Men, kan man nå helt ud i hjørnerne af potten og røre ordentligt rundt? 

Vi testede MicroMo igennem

Den skulle ikke slippe. Bare fordi en brænder er lille og ny, skal den ikke gemme sig i de større brænders popularitet. Jeg var endnu engang også forudindtaget (det er sådan et godt tricks at være med grej, så man starter kritisk og kan blive overrasket), da Jetboil måske havde dummet sig ved at lave potten høj men ikke bred (den brede pot ville jo umiddelbart give bedre mening til madlavning og effektivitet).

Da jeg er ude at tømme Jetboils lager for at lave videoen "Alt om Jetboil", ser jeg for første gang den lille nye. Den har taget Adidas vildeste 90'er dragt på og står og spiller Hvidovre-smart i vindueskarmen. 
Den er nu ganske fiks i farverne og da øjnene har genvundet hvidballancen er den faktisk fin.

Se den store anmeldelse af alle Jetboils lige her...

Vi får lov til at låne den i længere tid til test, så vi kan lige så godt udsætte den for nogle udfordringer. Først starter vi dog roligt med at teste kogetiden på MicroMo.
Ikke overaskende går det fint og selvom jeg umiddelbart synes at den larmer mere end MiniMo har den ikke sved på panden da den spytter de 0,5 liter kogende vand ud på en fin tid.

Vi tester IKKE tiden fordi vi har travlt i naturen. Tiden er en udemærket indikator på gasforbrug samt hvor godt en brænder performer i vind og vejr.

test af jetboil micromo

Så skal der laves mad og her bliver det virkelig spændende. Da jeg testede MiniMoen var det med en MRE fra Orifo, da de færdige retter som regel er lidt "klistret" i konsistensen, og dermed måske gør udfordringen større. Det samme gør jeg denne gang, for så kan jeg jo virkelig sammenligne.

Se test af Jetboil MiniMo lige her...

Madlavningen klarer MicroMo også fint, men jeres ydmyge kok er nok for ivrig, så der var dog lidt brændt i bunden. Det er selvfølgelig ikke MicroMos skyld og cylinderformen generer mig ikke synderligt meget. MiniMoens grydeform er dog lidt bedre til madlavningen.
Simrefunktionen er stadig lige så imponerende som på de store Mo's så madlavningen er bestemt godkendt.

Vi tager til Sydsverige og rammer weekenden med kulde. -13C bliver det og det er lidt under de -7C som regulatoren er angivet til. MicroMo har dog vintergas fra Primus på, men alligevel burde det give lidt af en udfordring.
Allerede efter 1 minut er der dog allerede både damp og små bobler i bunden. Der går ikke meget mere en 30 sekunder over angivet tid og så er der kogt vand. Det er meget godt klaret og man kan altså roligt stole på MicroMo i meget koldt vejr (i hvert tilfælde -20 C. måske endda lidt koldere).

test af micromo i sne om vinteren

Konklusion

MicroMo er altså næste på højde med MiniMoen og Jetboil giver dermed muligheden for virkelig at vælge den brænder der passer ens behov. Tager du mest på solovandreture kan du spare vægt og fylde ved at vælge MicroMo og da der alligevel kan være 800 ml. i potten, så er der også vand nok til en 2-personers frysetørret ret - og ellers må man jo starte den to gange, de få gange man er flere. 

bedste test af Jetboil MicroMo 5 vandrestøvler ud af 5

Da MicroMo gør hvad den skal og påstår, så kan jeg kun give den 5 ud af 5 vandrestøvler. Da MiniMo er lidt bedre til madlavning kan man kalde det 4,80.

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.