Jetboil MightyMo

Test af Jetboil MightyMo der har den kendte regulator som resten af Mo serien. MightyMo er en topmonteret gasbrænder der er kompakt og forholdsvis let. Har Jetboil endnu engang revolutioneret marked eller er det bare en nyhed for nyhedens skyld?

jetboil mightymo

Se vores video med testen

.be">
.be

Test af Jetboil MightyMo der har den kendte regulator som resten af Mo serien. MightyMo er en topmonteret gasbrænder der er kompakt og forholdsvis let. Har Jetboil endnu engang revolutioneret marked eller er det bare en nyhed for nyhedens skyld?

jetboil mightymo

Se vores video med testen

.be">
.be

MightyMo specifikationer

For første gang går Jetboil væk fra kogesystemerne og tager kampen op på det kæmpe topmonteret gasbrænder marked. Nogle har kritiseret Jetboil for den lidt vage nyhed, men de skal selvfølgelig have en topmonteret gasbrænder. De er jo trods alt giganter på gasbrænder-marked så hvorfor ikke?

Gasbrænder Jetboil MightyMo
Vægt 95 gram
Størrelse  16,5 x 10,4 cm.
Kogetid (1 liter) 3 minutter over levetiden 
Effekt 3000 watt 
Antal liter på 100 g. gas 12 
Pris 549,-  (Spar 10% med Outsite+)

Vægt og pris er ganske høj, men spørgsmålet er om MightyMo så er det værd...

Test af Jetboil MightyMo

"Ja vi har fået den hjem". Sune fra Jetboil i Danmark har smil i stemmen, for han ved godt hvad mit svar til det er: "Jeg kommer med det samme". Jeg er på vej rundt til forskellige importører for vi skal på tur og derfor er det fedt at have ting med at teste. Mine forventninger til MightyMo er egenlig ikke store, men jeg synes at det er fint at Jetboil udvider sortimentet med en topmonteret gasbrænder - det skal de jo næsten have. 

Man kan blive snydt af regulatoren, der på SuMo, MiniMo og MicroMo sørger for at de kan simre. Det er dog ikke pointen her og simre funktionen har også lidt overskygget en anden fed detalje ved regulatoren: Den regulerer selv hvor meget gas der kommer ud. Ligegyldigt hvor varmt eller koldt det er, sørger den for samme mængde gas og det gør at kogetiden altid er den samme. Det gør at du kan regne med din brænder og ved hvor meget gas du skal have med (f.eks. 100 g. hvis du skal koge 12 liter vand).

mightymo gasregulator

Med regulatoren er du derfor sikker på en stabil gasbrænder ligegyldigt vejr. Men her kommer vi dog til en lidt underlig ting - hvor er læskærmen?

På alle andre Jetboils er der jo indbygget læskærm i kogesystemerne, men bruger man deres gryde eller pande, er der dog fluzring, men det er ikke nok læ for vinden. Jeg ser det derfor som en kæmpe fejl fra Jetboils side. De skal simpelthen komme med en læskærm før MightyMo kan leverer de lovede tal (bevares, man kan jo bare købe en anden, men det er bare meget rart når tingene passer sammen).

I videoen leverer den rigtig flot og er klart den mest effektive i Mo serien. 02:01 minutter om 0,5 liter vand er en flot tid for en topbrænder (Outsites Danmarksrekord er på 01:29). Men en læskærm fra en anden producent gør MightyMo det altså udemærket.

test af jetboil mightymo

De 3000 watt er fint, men også meget standard på topbrænderne. Det gør at du kan sætte meget store gryder over og hele bunden vil blive opvarmet. Det er fint når du laver mad. De mange watt bliver antændt af Jetboils imponerende piezo-tænder der virker hver gang. Du kan endda, som på de andre Jetboils, udskifte den hvis den skulle gå i stykker.

Størrelsen på brænderhovedet og "holderne" til gryden/panden er god og stabil. Brænderhovedet fordeler flammerne flot og den brænder meget rent (faktisk så rent at det er svært at se flammerne). 

Er den revulotionerende eller "bare" en nyhed?

Fordele:

- Regulator
- Watt
- Størrelsen
- Piezotænderen

Ulemper:

- Pris
- Vægt
- Ingen læskærm

MightyMo er udemærket og en topbrænder med regulator er mig bekendt nyt og spændende. Den skal dog mindst 100 kr. ned og Jetboil skal lave en læskærm der passer til. 

 Stoevle 3

Dommen er altså 3 støvler. Det får den på grund af regulatoren og den evigt fede piezo. Med læskærm og en lidt bedre pris ville den ende på 4 stjerner. 

Køb den her: https://outdoorpro.dk/jetboil-mightymo-burner

Læs mere om MightyMo her: http://www.jetboil.com/Products/MightyMo-Cooking-Stove/ 

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.