Test af MSR Trail Mini Solo Cook Set

En gryde... Dem er der masser af på markedet. Der er som sådan intet anderledes ved MSRs nye Trail Mini Cook Set og da jeg får gryden i hånden, ser jeg nok opgivende ud - for hvad skal jeg kunne skrive om den?

msr trail mini solo cook set

MSR Trail Mini

Det kan simpelthen ikke passe, at man kan vende og dreje en simpel gryde så meget, og konstant finde måder at anvende sættet på?
”Arrr, men prøv den lige Christian, du vil måske blive overrasket”. Anders fra MSR overbeviser mig om, at tage gryden med hjem til en test og det er jeg glad for at jeg gjorde. I et intetrview med Ib fra Outdoor Rødovre, taler vi netop og de her ”underlige” ting, som man kan gå helt amok over. Ibs ting var GoToob, som han begejstret kastede sig over. Min, en Therm-a-Rest pumpe? MSR Trail Mini Cook Set har nøjagtig samme effekt: Man kan gå amok over at sidde og finde funktioner i sættet.

For sættet er gennemtænkt og på selvantelig MSR manér kan man mærke ingeniørenes tanker helt ud i natturen. Det er ikke bare lir eller bling - funktionerne er der for en grund.

Specifikationer Trail Mini Solo

Vægt 203 gram
Længde 10,6 cm.
Højde 10,6 cm.
Liter 0,75
Materialer HA. Alu
Pris 399,-

Du kan f.eks. købe MSR Trail Mini Solo Cook Set her: https://spejdergear.dk/shop/msr-trail-mini-duo-cook-saet---madlavningsaet-for-2-personer-8911p.html 

Trail Mini findes i to versioner: 0,75 liter (Solo) og 1,2 Liter (Duo, 289 gram). Så kan du jo vælge den der passer bedst til dine behov.

Testen

Vi starter med vend og drej. Da jeg kommer hjem, åbner jeg æsken og får indholdet ud: Gryde, låg, beholder, grydetang og pose.

Gryden har en fin størrelse og ligger fint i hånden. Målet gør at gryden står stabil på brænderen, da den ikke er for høj eller bred. Materialerne er hård anodiseret aluminium, der forlænger levetiden på gryden (den er mere robust end alm. alu.). Øverst er der en silikonering, så man ikke brænder fingrene. Der er plads til en gasbrænder (f.eks. MSRs nye Pocket Rocket 2), 100 gram gasdåse og en lille klud i gryden under transport.

msr stove

Låget er BPA fri plast, der har si og tud. Intet nyt her. Beholderen skåner gryden under transport. Grydetangen, til madlavning eller løfte gryden af eller på blusset.
Pose til opvbevaring og transport.

Simpelt og lige til, men når man så begynder at dreje det hele, begynder helheden og det gennemtænkte produkt virkelig at give mening. Låget passer på beholderen, så man har faktisk en ”ekstra” gryde med. Hvis du både skal koge kartofler og stege kød, så kan du lade kartoflerne ”koge” færdigt i beholderen. Låget passer endda på, så den beholder varmen længere og du kan hælde vandet fra, uden at spilde mad. Du kan selvfølgelig også bruge beholderen som flad og dyb tallerken.

msr gryde

Men hvorfor er der så grydetang med, når der er en silikonering? Det lærer man først, når man kommer ud at bruge sættet. Silikonen bliver noget varm og selvom du kan fjerne gryden fra blusset, er det ikke en fornøjelse. Brug derfor tangen. Brug den også ved madlavning, når du skal røre rundt. Her er det lidt bøvlet, hvis du holder på silikonen.
Ringen kan du derfor ”kun” bruge til at hælde fra, når vandet er kølet af.

Jeg kunne godt savne en form for fluxring, for at gøre gryden mere effektiv. Silikonen kunne de godt pille af, for den kan jeg ikke bruge til så meget (måske andre kan). Men ellers er der ikke det store at udsætte på Trail Mini - Det skulle da lige være at MSR også laver en version i rustfrit stål (og igen fjerner silikonen), for så kan sættet også gå på bål og gøre gryden endnu mere anvendelig.

Dommen

Den kedelige gryde viste sig at være gennemtænk i et ellers meget simpelt design. 203 gram er ikke meget for ”to gryder” og de funktioner og så fylder det intet. Det er rart, at der stadig er plads til de simple produkter og alt ikke skal være fyldt med moderne, (ikke)smarte funktioner. Men jeg er jo selv faldet for det. Jeg ville aldrig falde for Trail Mini i butikken på impulsindkøb - aldrig! Der vil den forsvinde i mængden af andre ”smarte” gryder. Efter at have prøvet sættet, ville jeg gribe ud efter den først. Sættet findes også med den nye Pocket Rocket 2 brænder.

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.