JR Gear Traverse Core Liggeunderlag

Test af JR Gear Traverse Core Liggeunderlag

Jeg søgte efter et billigt og godt liggeunderlag og fandt JR Gear. Traverse Core er stort, bredt og fylder og vejer ikke meget. Prisen er god så måske der er en hale ved det? Vi fik Traverse til test og har prøvet det fra forår og til det blev for koldt.

billigt liggeunderlag

Video med test af JR Gear Traverse Core

Test af JR Gear Traverse Core Liggeunderlag

Jeg søgte efter et billigt og godt liggeunderlag og fandt JR Gear. Traverse Core er stort, bredt og fylder og vejer ikke meget. Prisen er god så måske der er en hale ved det? Vi fik Traverse til test og har prøvet det fra forår og til det blev for koldt.

billigt liggeunderlag

Video med test af JR Gear Traverse Core

Traverse specifikationer

Liggeunderlag med luft (oppustelige liggeunderlag) er meget ens og forskellen er som regel størrelsen, vægt, fylde og pris. JR Gear Traverse Core sætter et flot hak i alle 4 ting og derfor var det meget spændende da jeg stod med både mumie og XL udgaven.

Liggeunderlag JR Gear Traverse Core Mumie JR Gear Traverse Core XL
Vægt 490 gram 675 gram
Mål 183 x 51 x 8,9 cm 198 x 63 x 8,9 cm.
Pakstørrelse 25 x 13 cm. 25 x 13 cm.
R-Værdi 3,0 (-3 C.) 3,0 (-3 C.)
Isolering Syntetisk Syntetisk
Materiale RipStop polyester RipStop polyester
Pris 499,- +Medlemmers pris 425,- 599,- +Medlemmers Pris 509,-

Når man sammenligner de to liggeunderlag er der meget stor forskel på størrelsen. Det er dog, i mine øjne, misforstået at folk med normal højde vil have mumie og høje folk vil have firkantet. Det kunne derfor være rart hvis JR Gear lavede en mumie og normalt i begge størrelser. Måske det kommer.

Kort om JR Gear

Vi mødte dem første gang for nogle år siden. Der kom ingen sladder (positiv eller negativ) om kvaliteten og derfor måtte vi jo til kilden. Prisen på deres produkter er interessant og alle kan være med. Følger kvalitet osv. så med?

På OutDoor messen i Tyskland mødte vi JR Gear på deres lille stand. Det er et mærke fra østen og man kan ikke lade værre med at være forudindtaget og automatisk tænke "Kopi-vare". Det bliver dog sat til skamme da JR Gear både har opfundet pakposen, der ikke har ventil i bunden, som du kan pakke i uden at skulle bøvle med "ballon" effekten. Med andre ord har de opfundet en ventil der ikke fylder og vejer og som langsomt lukker luften ud af pakposen. 

godt liggeunderlag til shelter

De har også rettet en af mine få anker på underlaget til det bedre. I det hele taget er JR Gear ikke kopi-mærke men selvstændigt og innovativt. De fortjener successen.

Test af Traverse Core

På Outsite tester vi tingene rigtigt. Minimum fra en tur i en weekend, men gerne længere. Traverse Core Mumie og XL har vi fået fra den danske importør og derfor kunne vi lige så godt teste dem længere tid. Vi startede tidligt forår og sluttede da liggeunderlaget blev for koldt. Dette giver en fantastisk godt billede af Traverse:

Holder R-Værdien?
Holder limen?
Punktere det let?

Det første jeg opdager er at man skal have pumpe med til liggeunderlaget. Hold op Det er stort (XL modellen der passer til mine mål). Det tager derfor laaaang tid at puste det op og man må holde lidt pause undervejs. Ventilen er at sammenligne med den der sidder på de fleste Therm-a-rest liggeunderlag (se billedet). Den er sådan set fin til oppustning (der findes dog meget bedre), men når du skal have luften ud, fejler ventilen noget. Den slipper ikke meget luft ud og det gør at det også tager lang tid at pakke ned igen.

stort liggeunderlag

Dette har JR Gear dog allerede rettet. Da vi mødte dem på OutDoor messen, så jeg den nye ventil, der holder fint og er meget bedre end den gamle. Denne kritik er derfor rettet - perfekt!

Holder R-Værdien?

Nej! Traverse Core er et sommerliggeunderlag. Jeg bruger ordet "2 sæsoner" om grej der kan bruges fra varmen kommer i foråret, til den forsvinder igen start efterår. R 3.0 holder derfor ikke efter min mening. Jeg vil skyde det til ca. 1.7, hvilket svare til +5 C. Det er så også fint nok, vi du alligevel ikke tager ud i koldere temperaturer.

Til jer der er ude i 3 sæsoner eller mere vil jeg anbefale JR Gear Insulated Traverse Core, der er isoleret med PrimaLoft. Dette liggeunderlag har en R-Værdi på 5.0 hvilket svare til ca. -16 til -17 grader. Det vejer 830 gram og koster 799,- for XL modellen. Mumien koster 699,- og vejer 570 gram.

Holder kvaliteten?

Efter ca. 6 måneders test på forskellige ture, holder liggeunderlaget stadig. Mine børn har fået lov at hoppe på det og jeg har forsøgt at behandle det så neutralt som muligt. Dvs. at jeg i shelters ikke har fejet før jeg har lagt liggeunderlaget, da småsten og andet så kan gnave lidt i det. Mumie modellen har min kæreste testet på få ture. Dette holder også fint. 

hoejt liggeunderlag

Jeg er selvfølgelig ikke specialist, men jeg vil, ud fra min erfaring, vurdere liggeunderlaget til at holde lige så godt som andre. Passer man lidt på det og opbevarer det tørt og godt, så skal det nok holde i mange år. Jeg har forhørt mig i en butik og her har de kun haft en reklamation. Det var tilfældigvis en af mine venner, som jeg har anbefalet Insulated til. Dette var tydeligt en produktionsfejl og det blev selvfølgelig ombyttet.

Komforten?

Det føles fint at sove på. Det er ikke så glat, så du har chancen for at blive liggende hele natten. Det larmer som alle andre oppustelige liggeunderlag (hvis man synes de larmer). Der er liggeunderlag der er mere komfortable, men så koster de også dobbelt så meget (og op).

Dommen

Da ventilen allerede er rettet, har jeg ikke det store at udsætte på JR Gears Traverse Core. At R-værdien ikke holder, er ikke så heldigt og det trækker selvfølgelig ned.

Stoevle 4

Vi lander alligevel på 4 støvler og det er fordi at alt andet holder fint. Prisen er især med til at trække op og jeg vil mene at liggeunderlaget især er interessant for personer der er på SU eller begyndere. Andre "må" selvfølgelig også gerne være med ;)

Du kan f.eks. købe liggeunderlaget hos Alpha Store. Husk at du som Outsite + medlem får 15%.

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.