Test af Aclima Kids LightWool t-shirt

Det er rart at vide, at børnene har samme komfort på vandreture som de voksne. Derfor ofrede jeg lidt mere på, at min datter kunne vandre i en uld t-shirt fra Aclima. Det gav mig ro, og det gav min datter en god tur med let oppakning med kun to t-shirts.

uld t-shirt til børn

T-Shirt til børn i uld

LightWool t-shirten er lavet i 100% 140 gram soft merinould. Det er den bløde uld, der ikke kradser. Den vejer 57 gram og er meget behagelig, luftig og åndbar at have på.

Min datter Drine kunne have haft en almindelig t-shirt på. Bomuld eller mere syntetisk. Men vores tur ville blive meget varm, og jeg ville gerne have føling med, hvordan hun havde det. Derfor ofrede jeg lidt på, at hun kunne vandre i præcis det samme tøj som mig.

Foruden komforten giver det en lettere oppakning, da ulden ikke vejer meget. Vi kunne nøjes med to t-shirts til vandreturen, for at lyve,… en havde været rigelig de 5 dage, vi var ude. Det vidste jeg egentligt godt, men ville have en ekstra, hvis nu den ene blev våd, revet i stykker eller blev for beskidt.

uld til børn

Den er pæn og diskret, og Drine vælger den engang imellem til hverdagsbrug (sommer). Hun vælger den også engang imellem som minde fra turen: “Far, det var den jeg havde på på vores tur, så den vil jeg også have på i dag”.
Vi (forældrene) vælger den som inderlag, når temperaturen kommer under 0 C. Igen er det rart at vide, at hun har noget godt materiale på inderst. Blot for at sige, at en investering i sådan en ikke kun gælder for vandreturen, men også når I kommer hjem.

Vi har plejet den efter anvisningerne, og den er ikke falmet eller har mistet formen. Vi er i det hele taget glad for t-shirten (som sådan en underlig sætning, men man kender det jo fra sig selv. En god og behagelig t-shirt kan få ens humør op og give en god og behagelig dag).

Du kan købe uld til børn her: https://www.aclima.no/alle-produkter/barn/lightwool 

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.