Forsiden

Friluftsliv

Grej & udstyr

Info & viden

Ture & Kurser

Magasin & Medier

Outsite

Outdoor beklædning

Læs vores gratis Outdoor Magasin:

Vi har fået Helly Hansen LIFA Active Crew, der er et syntetisk inderlag (base layer). Det syntetiske marked er de seneste år blevet meget interessant, for er vi ved at nå naturlige materialer som uld, bare billigere?

helly hansen lifa active crew

LIFA Active Crew

Lifa© er Helly Hansens egen opfindelse. Det startede i 1979 og de har udviklet på materialet lige siden. I LIFA Active Crew er det kort fortalt 2 lag, hvor det inderste lag er LIFA© og åndbart, så fugt og sved bliver sendt væk fra kroppen (og dermed ikke køler dig). Det yderste lag er polyester og isolerer (sender din kropsvarme tilbage til kroppen), samt sender samtidig fugt videre ud mod den frie luft. Denne egenskab har meget beklædning. Spørgsmålet er hvor effektivt tøjet så er.

Active Crew er designet til aktivt brug. Så når vi vandrer og er aktive, burde den langærmet undertrøje være perfekt som inderste lag. Om vinteren i standlejr (basecamp) kan den selvfølgelig også bruges, men med en vægt på 130 g./m2 er der andre og varmere alternativer.
Det siger sig selv, for der er meget forskel på at være aktiv udøvende og at stå stille.

LIFA Active Crew vejer 300 gram i alt og det er en meget fin vægt.

Test af LIFA Active Crew

Om man er til syntetisk materialer, uld, bomuld osv. er en smagssag. Jeg er heldigvis til det hele, så her har jeg egentligt bare nogle præferencer jeg går efter når jeg er aktiv; Det skal være åndbart, varmt og behageligt at have på som inderste lag.

Active Crew hjælper min kropstemperatur med at være fin konstant, når jeg bevæger mig. I forskelligt tempo performer undertrøjen altså fint. Sammenlignet med uld er der ikke den store forskel her, og med en tilbudspris (set da artiklen blev skrevet) på 259,- er den bestemt overkommelig. Faktisk rigtig interessant. En undertrøje og lange underbukser koster samlet 439,-.

I lejren gør Active Crew sig ikke så godt når det er kold, men dette er jo forventeligt. Her ville jeg vælge en undertrøje med 200 g./m2 når det er koldt.

lifa active test

LIFA vs. Uld

Jamen, så lad os da gå skridtet videre: Hvordan performer Lifa vs. uld over flere dage? Uld er jo fantastisk da det ikke optager fugt/sved og derfor ikke kommer til at lugte hurtigt, men hvordan forholder det sig med Lifa? Jeg har vandret i 7 dage i samme uldtrøje uden problemer (bevares, jeg vaskede mig - dog ikke hver dag) men man er nok også lidt mere ukritisk i naturen.

På en weekendtur holder Lifa fint og du kommer ikke til at stinke. Det kan bomuld næsten også, så der er ikke den store forskel. Forskellen sker på 3 dagen, hvor Lifa stadig er fint. på 4 dagen begynder det at blive kritisk og 5 dagen skal man elske duften af sig selv. Og ja, jeg havde trøjen på i 5 dage - jeg var dog underligt ensom på 5 dagen…

Dommen

Med 4 dage og prisen, performance og det behagelige materiale taget i betragtning, er Helly Hansen LIFA Active Crew virkelig spændende. Nu har jeg testet i efterår/vinter og her vil jeg ikke anbefale den som sådan. Den fungerer, men noget varmere materiale er mere passende. I samspil med et andet lag ville den fungerer rigtig godt i de kolde måneder, f.eks. med LIFA inderst og uld yderst. Forår og sommer vil undertrøjen være et rigtigt fint valg og her kan den anbefales. Lifa slår altså ikke uld, men er bestemt godkendt.

Læs mere om Liga Active Crew her: https://www.hellyhansen.com/en_de/lifa-active-crew-49389?color=290548&qu=lifa+active&ct=autosuggest_top_product

Læs også

Jetboil gasbrænder
Fjeld og Fritid
Sea To Summit
B-Wild outdoorbutik
MSR Outdoorudstyr
Pro-Outdoor

 

Teva vandresandaler
Friliv outdoorbutik
Nordisk Outdoor
OutdoorPro
Aclima
SpejderGEAR

 

YETI soveposer og jakker
Friluftsland
Sea To Summit frysetørret mad
Leave No Trace
EXPED liggeunderlag og rygsæk
Slagelse Camping og Outdoor Center

 

Patagonia
Outdoor45
Therm a rest
Survivalstore
Eventyrsport
Trangia