Test af solbriller til vandring og kajak

Anmeldelse af solbriller til aktivt brug fra SlastikSun. Vi har testet solbrillerne i snart et år, og er klar med dommen.

slastiksun solbriller til vandring

SlastikSun

Vi skriver maj 2020, så der er snart et år siden, at jeg i forbindelse med jobpraktik i den nu, desværre, lukkede grejbutik Outdoor Season i Helsingør, mødte Morten fra Tur-Trading. Han kom forbi butikken for at fremvise den nye kollektionen fra den spanske solbrilleproducent SlastikSun, der har specialiseret sig i solbriller til aktivt brug, både til lands, til vands og sikkert også i luften.

"Min første tanke, da jeg fik solbrillerne i hænderne, var, at de var spændende og nytænkende. De sad også godt. Men det var nu også med en smule skepsis, for var kvaliteten i orden, kunne de nu holde til at blive brugt, og var den magnet, der holdt brillerne sammen, nu så god som lovet? Ville de blive siddende, hvis man bevæger sig lidt mere end ”normalt”?

Vi aftalte, at jeg skulle have et par til test, da jeg i weekenden skulle på kajakkursus ved Sjællands Odde sammen med et hold af klubkammeraterne fra Brøndby Kajakklub.
Med bemærkningen: “du får dem tilbage, hvis de bliver siddende, når jeg skal ud og rulle i kajakken”, skyndte Morten sig videre til dagens næste aftale.

SlastikSun Hawk

Valget faldt på en brille fra serien HAWK, der er en af SlastikSuns topserier. Modelnavnet er Blue Marlyn. Brillen sidder rigtig godt på mit hoved og er i en fantastisk blå farve.
Men det siger navnet jo næsten selv☺

Det, der gør Slastiksuns solbriller specielle, er at de deles i fronten, hvor de er samlet med en kraftig magnet. Det er nemt og enkelt, de har et patenteret justeringssystem, der nemt og præcist justerer længden på stængerne og trækker det bløde Thermoflex “gummibånd” ind, så brillerne sidder rigtig godt uanset hovedform.

Det er nu blevet til en 11 måneders test, hvor jeg ifølge mit rokort har roet 986 kilometer, fordelt på i alt 90 ture. De har også været i brug på vandre- og cykelture.

Solbrillerne har været med på og i vandet i alt slags vejr, og har der ikke været sol, har jeg haft dem hængende om halsen, uden sikkerhedssnor, da den magnet der holder brillerne samlet skulle være noget af det kraftigste, der findes. Det må passe, for jeg har dem stadig.

test af solbriller til kajak

De er ikke blevet skyllet efter brug, for det er vigtig at se, hvor godt de tåler saltvand. De er stort set heller ikke blevet pudset, ja de har, kort sagt, “fået tæsk”. Trods denne behandling har de stået distancen, det er kun blevet til en enkelt lille ridse i det ene ”glas”. Så jeg må konkludere, at når Slastiksun lover kvalitet, så er det det, man får.

Det er let at skifte linser i solbrillerne, og der medfølger gule linser af samme type som dem, der sidder i. Det er faktisk også muligt at bruge dem sammen med en kajak- /cykelhjelm (først på med hjelmen så på med solbrillerne)

SlastikSun påstår, at de har markedets bedste linser og producerer solbriller af bedste kvalitet, og her er jeg fuldstændig enig, for de har en af de bedste solbeskyttelse jeg har oplevet, med en rigtig flot farvegengivelse.

HAWK er en klar vinder, der fortjener 10 ud af 10 mulige. (Jeg har allerede købt et par selv☺)

De tekniske detaljer

Linser er i materialet polycarbonat, som i tilfælde af styrt, beskytter dine øjne rigtig godt, idet det er brud- og fragmentsikkert. (kald det bare skudsikker☺)
De er i en sandwichkonstruktion, hvor UV400- og polaroidfiltret er indstøbt og derfor ikke kan ridses eller slides op. Der er et antirefleks filter på bagsiden af linsen, og så er de er specialcoatet to gange for at gøre dem ekstra holdbare.
”Glasset” har fået en superhydrofobisk belægning, så væsker glider af uden at forårsage pletter eller ridser.
Thermoflexbåndet er gennemfarvet, så små ridser ikke ses.

Næsepuden kan udskiftes, og det er muligt at få dem med styrke (+1½, +2 og +2,5).
I 2020 er den vejledende pris 1449 kr.

SLASTIKSUN SOLBRILLER:
Udlånt af TUR-Trading.dk
Skrevet af Christian Hansen
Video: https://youtu.be/9-9rGy6gDjs