Forsiden

Friluftsliv

Grej & udstyr

Info & viden

Ture & Kurser

Magasin & Medier

Outsite

Outdoor beklædning

Læs vores gratis Outdoor Magasin:

Aclima Warmwool Overall er en heldragt i merinould, hvilket gør, at den egner sig rigtig godt til vinterbrug. Modellen her er udstyret med hætte og håndledsvarmere, som også kendes fra Aclimas Warmwool Hood Sweater.

aclima warmwool overall

Flyverdragt i uld

Den har to lynlåse, en foran og en bag rumpen, som kan lynes ned ved toiletbesøg.

Den kendte ud-i-et hætte og halsedisse, som man selv kan regulere i dragten, betyder, at man enten kan bruge halsedissen, hue og halsedisse eller ingen af delene. Så hænger hætten fladt på ryggen uden at være i vejen. Dragten har ekstra lange ærmer med huller til tommelfingrene, så man får en lille ekstra bonus ved at kunne få varmet halvdelen af sin hånd. Den kan også foldes dobbelt som en alm. manchet, hvis man ikke ønsker funktionen.

Aclima Warmwool Overall findes også i en trekvart model, som primært er møntet på skifolk. Begge Aclima Warmwool Overall modeller kan selvfølgelig bruges til skiløb.

Jeg tror, at heldragten vil være ret varm på vandreture med rygsæk, Til vandring med rygsæk vil jeg gå efter ¾ modellen. Jeg har endnu ikke prøvet trekvartmodellen, men den siges at være et godt bud til vandring om vinteren, når det er rigtig koldt.

flyverdragt fra aclima

Hvornår skal man vælge at bruge Aclima Warmwool Overall?

Jeg bruger min til bl.a. weekendture i skoven eller til dagligdags ture, når det bare er rigtig koldt. Den vil også være rigtig god, hvis du er til kano eller kajak, står på ski eller dyrker andre udendørs aktiviteter, hvor du skal holde dig varm. Jeg kan finde på at tage min på som en hyggedragt hjemme.

Hvad jeg savner ved Aclima Warmwool Overall?

Jeg savner lommer foran. Da Aclima Warmwool Overall typisk bruges som inderlag på kolde dage, er der efter min mening ikke så meget behov for lommer. Det er en fed feature med lommerne foran, når temperaturen er omkring eller over frysepunktet. For folk, som ikke har brug for at pakke sig ind i flere lag, er lommerne et plus.

En anden ærgerlig ting er, at overallen kun findes i sort. Lidt ærgerligt, da ¾ modellen kan fås i blå og rød.

Norske Aclima har efter min mening virkelig tænkt rigtigt ved at lave sådan en heldragt. Personlig elsker jeg at have den på 24/7 når jeg er på weekendture i naturen. Den kradser ikke, den følger hele kroppen, uden jeg behøver at være nervøs for at blive kold.

Kategorier/serier fra Aclima ?

Der er forskellige kategorier fra Aclima til valg af beklædning, som er en superfin guide at følge. Den forklarer om egenskaberne og kvalitet af ulden fra Aclima og hvilken brug de forskellige er tiltænkt:

Aclima Coolnet
Aclima Woolnet
Lightwool
Warmwool (Her høre Aclima Warmwool Overall under)
Hotwool
Wollshell
Doublewool

Aclima Warmwool er til de kølige og kolde dag,. Det er en af Aclimas mest populære serier.
Det er udført i Total Easy Care (TEC), der gør merinoulden ekstra blød, samt kløfri og mindsker risikoen for krymp.

Skulle du få brug for at vaske dit Aclima uldtøj, så gør det gerne med Aclimas egen uldsæbe. Den er drøj i brug, da man kun bruger ca. 1 spsk sæbe. Efter min mening er det ikke smart at vaske uldprodukter i så godt en kvalitet ofte. Hæng det i stedet udenfor, og glæd dig over uldens fantastiske egenskab til at være selvrensende for bakterier og dårlig lugt.

Du kan læse meget mere om Aclima og tjekke deres produkter ud på deres hjemmeside: https://www.aclima.com

Læs også

Jetboil gasbrænder
Fjeld og Fritid
Sea To Summit
B-Wild outdoorbutik
MSR Outdoorudstyr
Pro-Outdoor

 

Teva vandresandaler
Friliv outdoorbutik
Nordisk Outdoor
OutdoorPro
Aclima
SpejderGEAR

 

YETI soveposer og jakker
Friluftsland
Sea To Summit frysetørret mad
Leave No Trace
EXPED liggeunderlag og rygsæk
Slagelse Camping og Outdoor Center

 

Patagonia
Outdoor45
Therm a rest
Survivalstore
Eventyrsport
Trangia