Test af bælter til vandretur

Tre ens canvas-bælter til vandretur, men meget forskellige

Jeg har vandret med mange forskellige bælter. Nogle har gnavet og givet mig store sår på hofterne. Dette skyldtes nok mere, at jeg ikke har sat rygsækken korrekt, end at det er bæltets skyld. Uansat hvad er det virkelig rart at have et bælte, man kan stole på. Et bælte, der ikke glider langsomt ned, åbner sig, snor sig osv.

På en vintervandretur for nogle år siden talte vi om bælter. Det viste sig, at mange havde det som mig. Det skal bare sidde! En del havde problemer med gnavsår på hofterne, og vi udvekslede erfaringer med de forskellige typer bælter. Jeg havde allerede en bæltetest in mente, så det var fedt at høre fra andre. Del gerne dine egne erfaringer med bælter nederst i artiklen.

Haglöfs Webbing bælte

Hagløfs webbing baelte til vandring og outdoor

121 cm. langt.
4 cm. bredt.

Mit gamle bælte til vandring var efterhånden slidt og jeg manglede også et til lidt "pænere" brug. Derfor faldt jeg over Haglöfs Canvas bælte. Et sort, endda meget sort, bælte, med sort bæltespænde. Sort med sort, drysset med sort.
Jeg prøvede bæltet og hold da op et spænde! Bæltespændelukningen virkede til at kunne trække en lastbil fri fra grøften, bæltet sad rigtig godt og passede fint - perfekt!

Jeg tog det på med det samme og glædede mig allerede til næste vandretur, der gik til søen Raslången i Sydsverige. Det gik fint første dag og der var ingen problemer under vandringen, men allerede om aftenen begyndte det at drille.
Selve bæltespændet holdt fint, men bagpå "ruller" bæltet og folder sig sammen. Næste dag havde jeg så et bælte der irreterede og gnavede i lænden - hurra! Det hjælper ikke at stramme bæltet mere eller mindre og selvom der er mange stropper på vandrebukser hjælper det heller ikke, øv.

Helly Hansen Heavy web bælte

Helly Hansen heavy web baelte til vandring

130 cm. langt.
3,75 cm. bredt.

Gode gamle Helly Hansen. Jeg var tilfældigvis forbi deres outlet butik i Ringsted og fandt deres bælte usandsynligt billigt. Jeg mener, det var et bælte for 30 kr. og to for 50 kr. Jeg snuppede to.

Det ene røg hurtigt videre i "jeg-har-lånt-noget-ud-til-en-eller-anden-som-jeg-ikke-kan-huske" systemet. Det andet kom med på tur. Bæltet er helt modsat af Haglöfs. Selve remmen er rigtig god og længden passer mig rigtig godt. Men bæltespændet er noget lort (for at sige det ærligt). 
Remmen glider langsomt ud, så man taber bukserne, eller spændet går op lige pludselig. Jeg begyndte at forstå hvor det var så billigt, øv.

Et bælte er vel designet til at holde bukserne oppe? Kan et bælte ikke det, er det vel ikke et bælte?

Fjällräven Canvas Bælte - Test vinder

Fjällräven canvas baelte til vandretur

120 cm. langt.
4 cm. bredt.

Det første Canvas bælte, jeg købte. Det holder stadig, men bæltespændet er skiftet fra blankt til kobber farve. Remmen er efter 5 års brug lidt flosset der, hvor jeg altid lukker spændet. Det er bæltet, jeg har prøvet at skifte ud med andet, men som der umiddelbart ikke er erstatninger for. Ikke at jeg ikke vil have et nyt Fjällräven Canvas bælte, jeg ville bare prøve andre også. 

Fjällräven Canvas bælte er altså et produkt, du skifter ud, fordi du vil have en ny farve efter mange år eller bare vil være i sync med modens farver - ikke fordi det går i stykker eller sidder forkert. Mit har nu holdt til MANGE vandreture, og jeg er ellers ikke forsigtig med mine ting. De skal bruges! Derfor nænner jeg heller ikke at smide det ud, og det kommer nok op at hænge på min grejreol i "Wall of fame", for hvis et bælte kunne tale... 

Nå, ingen nostalgien kommer over mig, kan jeg bare kort sige at bæltet holder!

I testen giver der fra 1 (dårlig) til 5 (bedst). 

   Haglöfs Webbing Belt  Helly Hansen Heavy Web Belt  Fjällräven Canvas Belt
 Pris  Set til 180,-  Set til 99,- Vejl. pris 169,- 
 Vægt  125 g.  130 g.  100 g.
 Design  5  4  4
 Komfort  1  1  5
 Holdbarhed  4  4  4
 Dommen  10  9  13

Fælles for dem er, at de er stort set ens i design. På holdbarhed er de også stort set ens. Der hvor Fjällräven Canvas Belt virkelig vinder, er på komforten, da bæltespændet ikke åbner sig af sig selv og ikke krøller på ryggen eller andre steder. Kort sagt, et bælte som du ikke tænker over du har på.

Kan du selv anbefale, eller har du erfaring med et bælte, så skriv herunder (kræver log ind):

Test af bælter til vandreturen

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.