Jeg har testet disse 3 par strømper, siden tidligt forår, som egentlig er ret forskellige fra hinanden. Der er et par tynde sportsstrømper, et par mellemtykke vandrestrømper samt til sidst et par tykke uld vandre strømper. Alle har den specialitet at de indeholder sølv-ioner.
Gennemgang af strømperne
Første par er sportsstrømperne, InMove Sport Light, der ved første øjekast egentlig ligner almindelige hverdagsstrømper. Men så alligevel ikke, når man kigger nærmere. De er relativt tynde, med et almindeligt længde skaft med en god bred elastik. Den brede elastik kommer til sin ret, så strømpen ikke glider ned eller laver trykmærker. Spidsen af strømpen er syet med en special teknik, så der ikke er sømme der kan genere, ligesom vi kender det fra mange andre kvalitetsstrømper.
Andet par er vandrestrømperne, InMove Trekking Silver, der ser noget anderledes ud end jeg havde forventet. Fra anklen og ned til tæerne ligner de egentlig de fleste vandrestrømper, men skaftet er her noget anderledes end jeg har set før. Skaftet har en land bred zone med super blød elastik og det ser lidt sjovt ud.
Men det gør dem fantastiske at have på! Jeg mærker slet ikke at de er så lange i skaftet, da de sidder så behageligt! Nederste del af sokken har diverse elastikzoner og er selvfølgelig også uden sømme ved tæerne samt at der er lagt ekstra polstring ved de klassiske zoner som tær, hæl og vrist - som oftest er mest udsat.
Tredje par er vandrestrømper til vinter, InMove Trekking Silverwool, som er ekstra varme og tykke. Udover at de er tykkere og lavet delvist af Merinould, så minder de meget om det andet par, dog uden de ekstra polstringer, da strømpen allerede er i forholdsvis tykt matriale. Nogen vil nok opleve at de fylder meget i støvlen og at der måske ikke er plads nok.
Brug i praksis
Jeg har gået med sokkerne i forskellige miljøer og fodtøj over det sidste halve år.
Sportsstrømperne synes jeg er behagelige som hverdagssokker eller i mine arbejdssko. Det er fedt at de ikke glider ned af anklen og krøller nede i skoene. Jeg har været glad for at de tørrer hurtigt på de varme sommerdage når der laves fysiskaktivitet. Egentlig er de ret godt som universale sokker!
Vandrestrømperne har jeg brugt en del til vandring. De har været mine primære strømper på mange ture siden foråret. De har været med på vandring i to uger på Kungsleden, på flere weekendture og et par håndfulde dagsture. Spændende var det at teste dem på to uger vandring i fjeldet, for at se om de holdt hvad de lover med sølv ionerne til at mindske lugten af sure sokker. Desværre synes jeg ikke jeg oplevede nogen særlig forskel i forhold til det andet par "almindelige" vandrestrømper jeg havde med. Som forventet tørrede de rimelig hurtigt når de blev våde og blev vasket. Holdbarheden ser rigtig fin ud, man kan ikke se at de er blevet brugt så forholdsvis meget, så det lover godt. En ting som jeg er hel vild med er den behagelige elastikkant der afslutter skaftet på strømpen. Ofte kan jeg godt føle at huden bliver irriteret af de stramme elastikker der er på de fleste andre tekniske strømper. Men på denne model og Uldstrømpen har jeg ikke det problem, selvom jeg har ret brede lægge/ankler.
Uldstrømperne har jeg kun brugt i mindre grad som lejrstrømper og sovestrømper når det har været lidt koldt. De føles meget varme og behagelige at have på. Jeg har desværre ikke fået dem testet i minusgrader endnu, hvor de helt sikkert kommer til sin ret. De kræver at man har en støvle hvor der er nok plads, da strømpen selvsagt er rimelig tyk. Jeg vil komme med en opdatering når de er testet i "hård" vinterkulde.
Sammenlignet med priserne på andre tekniske vandrestrømper fra store etablerede mærker, synes faktisk man får en del for pengene hos InMove. De ligger generelt en tand under prisen af de andre sokker med lignende kvaliteter.
Specifikationer | Vandrestrømper |
InMove Sport Light
|
![]() |
InMove Trekking Silver
|
![]() |
InMove Trekking Silverwool
|
![]() |
*Indholdet af sølv i Prolen® Siltex er 60 ppm i alle de testede strømper.