Test af Helly Hansen Odin Huginn Pants

Reklame: HH Odin Huginn Pants er udleveret af Helly Hansen i forbindelse med en pressetur i juni 2019. Modellen var allerede på det tidspunkt planlagt forbedret på flere punkter i den næste version, så disse ting omtales ikke her.

test af helly hansen odin pants

Odin Huginn Pants

Testet i str (M)
Pris: Set til ca. 1200 kr. hos Outnorth (normalpris 1500 kr)
Vægt: 570 gram
Materialer: Vindtæt softshell med vandskyende DWR-behandling. 94 % polyamid og 6 % elastan
Åndbarhed: 6/6 på HH’s egen skala. + 20000 gr/kvm/dag

Samlet bedømmelse

Odin Huginn Pants er et par lækre softshellbukser uden for mange dikkedarer og irriterende syninger. Det er blevet dem, jeg helst hiver frem fra skabet, når jeg skal på tur. De er bløde, lette og ånder på en god måde. Jeg giver dem 8 ud af 10 vandrebukser.

Omtale

Jeg har testet Huginn-bukserne i juni-december 2019, først på en tredages tur i Nordnorge og siden på en ugelang, varm vandretur i den norske fjellheimen. De er siden båret en del gange på dagsture herhjemme, herunder også i den max-regnfulde september måned. Jeg har dog fravalgt dem på ture med bål for at undgå evt. skader fra bålgløder, og fordi de ikke er forstærket på knæene, en klar fordel på teltture.

Jeg passer normalt størrelsen large, men jeg måtte ned i en medium med disse Huginn. De sidder godt på mig, selv om jeg har måttet supplere det integrerede bælte med et andet bælte. Der er gjort plads til et sådan i en løbegang, hvis ikke HH’s integrerede bælte passer som i mit tilfælde. Dette integrerede bælte fikseres med velcro, men velcro-delen var altså ikke lang nok. Men en super finesse fra HH’s side, for hvem kender ikke til den udfordring, at ens bælte karambolerer med rygsækkens bælte, og det har HH så løst på den måde.

Buksestoffet er 4-vejs stretch. De kan altså strække sig i begge retninger, på langs og på tværs. Bukserne er med andre ord fleksible og syet med bøjede knæ. Syningerne er gode og har holdt gennem hele testperioden. I linningen har HH sat et skriggult 5 cm bredt blødt stof, der bestemt har været en god oplevelse.

Helly Hansens valg af polyester passer godt til mig, mens andre, f.eks. Is Not Enough-bukserne (model Creon) fra Friluftsland, ånder langt mindre. Den købte jeg i foråret og mærkede det med det samme. Det ER selvfølgelig en subjektiv vurdering, men så’n følelse er jo afgørende for, hvilke bukser man hiver frem fra skabet. Der er hos mig ingen tvivl, om der må være stor forskel på det materiale, som de forskellige producenter anvender, når stretchmateriale kan være så forskelligt. Udsalgsprisen på Huginn er også 50 % højere. Måske er det også årsagen til, at HH-buksernes syninger holder, mens INE- gik op flere steder meget hurtigt. Den slags er IKKE i orden.

Jeg oplever Huginn-pants som meget åndbare; jeg valgte dog de korte bukser på de sommerdage i fjeldet, hvor vi kom over 20 grader. Huginn-bukserne kom på igen i myggenes prime-time, hvor jeg ikke oplevede at blive stukket.

Det overraskede mig, at bukserne begyndte at fnugge allerede efter første vask. Det ses især på bagdelen og der, hvor bukserne møder rygsækken, hvad enten det er turrygsækken eller en dagtursrygsæk. Dette fortsatte ved de næste vask men er stoppet herefter. Om det har betydning for holdbarheden, vil tiden vise.

Lynlåsene er alle af YKK-kvalitet. Der er lynlåse i de rummelige lommer og fra knæene og nedad. Her giver muligheden nok størst mening for at lufte ud og mindre i forhold til at få bukserne af og på med støvlerne på. På højre ben er der en (kort)lomme med skråtstillet lynlås. Alle disse lynlåse har en ”hænger”, der gør det lettere at få trække i lynlåsen. Behøver jeg at skrive, at Helly Hansen har fundet plads til en krog nederst på buksebenene, så de kan holdes fast til fodtøjet? Nej, vel. Krogen skjules bag en beskyttende flap, så den ikke hænger i tilfældige steder. God feature, der kendes fra andre mærker.

Huginn-bukserne oplyses at være vandafvisende. Det kan jeg bekræfte, men der er en grænse, og den har jeg mødt. Selvfølgelig kan de ikke klare et skybrud, for det er jo ikke skalbukser. Det siger sig selv. Bukserne tørrer til gengæld også hurtigt, så det går nok.

Som bonus-info kan oplyses, at Huginn har en søstermodel, Muninn til kvinder.

Fordele og ulemper

Plusser

  • Gode rummelige lommer og ikke mindst med ykk-lynlåse
  • Integreret elastisk bælte, der mindsker det sædvanlige besvær med et spænde inde under rygsækkens bælte

Minusser

  • Bukserne begyndte at fnugge på bagdelen efter allerede første vask
  • Bagdelen og knæene er ikke forstærkede
Redaktør
Friluftsliv som jeg elsker det: Det er bare at være derude, at nyde livet, at lytte, at mærke lugtene, at søge roen, at hygge mig med andre, at se ind i bålet, at holde hånd med min kæreste, at mærke lugten af kaffe og bacon. For mig som redaktør og vandretursarrangør er det at inspirere andre til at komme ud så givende og sjovt.