Silva Ranger pandelampe

Test af Silva Ranger pandelampe

Silva Ranger er en robust pandelampe med de klassiske funktioner, men med en god og anderledes fordel: Det røde lys. Det kan virke så simpelt, men et lidt kraftigere rødt lys er savnet i de fleste andre pandelamper.

silva ranger pandelampe

Ranger Fakta

Men Silva Ranger har også de andre funktioner en almindelig klassisk pandelampe har.  

Pandelampe Silva Ranger
Batteritid  3 timer på max, 20 timer minimum
Lumens  30
Distance  29 meter
Vægt  75 gram
Vandtæt  IPX7 (Vandtæt)
Indstillinger  Max., med., min., rød, blinkende rød
God til  Jagt, klatring, vandring
Ekstra Intelligent lys (bred og langt
Pris  Fra 299,-

Silva Ranger benytter kun ét AA batteri, hvilket er fint nok. På en weekendtur vil et batteri næsten være nok, givet at du selvfølgelig ikke hele tiden bruger fuld styrke.

Testet af Krister

Ranger blev testet af Krister på en vintertur. Dette var det bedste scenarie for test, da det jo på vores bredegrader er meget mørkt om vinteren. Krister valgte Silva Ranger fordi han bruger det røde lys meget og har savnet noget mere power på det.

Han skriver om den:

Silva Ranger lever op til sit navn. Det er en simpel, vandtæt, robust og en meget let lampe da den kun benytter et AA batteri. Der er trinløs justering af lysvinklen. Et enkelt pandebånd med gummi-indsats sikrer at den bliver siddende på plads. Et tryk på knappen og der tænder et stærkt rødt lys, som er bedre end jeg tidligere har set i prisklassen. Ved det kraftige røde lys, kan man arbejde uden at miste orienteringsevnen og nattesynet.

test af silva ranger pandelampe

Silva Ranger har også de klassiske funktioner som "Intelligent light" som giver god spredning af lyset.

Der findes lamper som lyser med flere lumens og er mere fokuseret, men med Silva Ranger har man en sikker og solid lyskilde til krævende forhold.

Ranger vs. andre pandelamper 

Du kan altså sagtens få pandelamper der har kraftigere lys og skal du ud i skoven om natten og køre mountainbike, så er det ikke denne pandelampe du skal vælge. Hvis du derimod f.eks. skal sove i telt, hængekøje eller shelter, så er der mere end rigeligt lys til lejligheden. Her kan man ende i "jagten på de bedste tal", men overse at 1000 lumen selvfølgelig ikke er særlig godt i et shelter (det er for kraftigt).

pandelampe til vandretur og shelter

Derfor er vores råd at du holder din pandelampe til disse formål på mindre tal, som Ranger f.eks. leverer. Det gør selvfølgelig også at du sparer på batterierne og i sidste ende på vægten.

Der er ingen af Outsites sponsorer der har Silva Ranger, men en hurtig søgning på Google gav følgende butikker...

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.