Test af Salewa Diadem Warm Responsive

Efter en lang dag på tur så er tiden i telt og ikke mindst i sovepose helt afgørende for, hvordan næste dag bliver uanset om du er på ski-, kajak- eller vandretur. Tiden du bruger i soveposen bruger kroppen på at restituere, og der går det bedst, hvis den ikke skal bruge energi på at holde sig varm.

Test af Salewa Diadem Warm Responsive sovepose

Salewa Diadem Warm Responsive

Sovespoen afspejler godt Salewa ´s profil, den er spækkede med tekniske løsninger og enkelte nytænkning. Men det betyder også at denne sovepose er syede i et atletiske snit, det betyder at der ikke er plads til meget andet end at sove flad på ryggen. Jeg er præcis 185cm og 73kg og der ikke noget at ekstra plads når jeg er krøbet ned i posen. Det giver optimal isolation og svare lidt på vægten. 

 • Maks korpslængde : 185 cm 
 • Brede i fodboksen: 32 cm 
 • Brede ved knæene: 53 cm
 • Skulderbrede  75 cm 
 • Længde på selve posen: 210 cm 
 • Kammer konstruktion: Box-chamber 
 • Komfort Temperature: -2 °C, Lim: -10 °C 
 • Pakstørrelse : ø20x36cm 
 • Fason: Performance Cut 
 • fyld: RDS Dun 750ciun
 • Vægt: 1090 g

Strålevarme?

Salewa har udviklet en ny type tekstil, som kan reflektere den infrarøde stråling, som kommer fra din krop. Hvorfor det spørger du sikkert? 

anderledes og spændende sovepose

Først skal vi lige finde ud af, hvorfor for det vil være en fordel, at indersiden på soveposen reflekterer infrarød stråling, eller mere præcist Far-infarede radiation (FIR).  Der er tale om stråling med en bølgelængde på 3-100µm, denne stråling er ikke synlig men er en transport af varme. 

Hvor kommer denne stråling så fra? Den kommer fra kroppen, kroppen generer varme og denne varme er stråling. Denne stråling reflekteres af soveposen tilbage til huden.
En traditionel sovepose fungerer ved at isolere varmetabet, altså forhindre at varmestrålingen bare forsvinder væk. Så kort fortalt har Salewa med deres responsive teknologi skabt et tekstil, som ikke bare bremser strålingen, men reflekterer den tilbage til kroppen. Dette skal hjælpe til en bedre restitution, så du kan vågne mere frisk og klar til nye eventyr næste morgen.

vintersovepose

Testen

Med det på plads kan vi gå lidt nærmere ind på selve soveposen. Diadem Warm er den midterste af tre dunsoveposer, Mild, Warm og Extreme. Alle tre soveposer har soft-touch Responsive lining, som skal optimere restitution.

Diadem Warm er en tresæson-pose som har lidt brede skuldre, den kan nemlig fint tåle en nat, hvor det begynder at krybe under 0°. Posen er syet med et kraftigt ydre som skærmer godt for vind og også er vandresistent. Soveposen har alt, hvad du kan ønske dig af en teknisk sovepose; anatomisk hætte, varmekrage som lukker godt til, vinklet fodboks, inderlommer og bred krage bag hele lynlåsen. Alt sammen noget som hjælper til en god nats søvn, hvis du vælger at putte dine værdier i inderlommen altså.

test af vintersovepose

Soveposen egner sig godt til dem, som gerne vil udforske naturen på mange forskellige måder, om det er i shelter, under åben himmel eller i telt. Det er bestemt ikke nogen ultra letvægter, men den er en solid pose, der har en rimelig pakstørrelse der kan komprimeres godt i den medfølgende pakpose.  

Skribent
Jeg er en friluftsmand med bankende hjerte for Norden! Jeg håber at kunne inspirere og hjælpe folk i gang med at komme ud og finde deres eget Eventyr i norden. Følg mig på instagram@eventyrinorden eller facebook.com/Eventyrinorden