Oscar sovepose fra Nordisk

Vi har haft fornøjelsen af at teste verdens letteste fibersovepose. Den kommer fra danske Nordisk og hedder Oscar. Med en imponerende lav vægt, hvor der samtidig er masser af plads til fede detaljer har Nordisk her overgået sig selv - og der er endda flere på vej.

verdens letteste sovepose fra nordisk

Se videoen her:

Vi har haft fornøjelsen af at teste verdens letteste fibersovepose. Den kommer fra danske Nordisk og hedder Oscar. Med en imponerende lav vægt, hvor der samtidig er masser af plads til fede detaljer har Nordisk her overgået sig selv - og der er endda flere på vej.

verdens letteste sovepose fra nordisk

Se videoen her:

Oscar sovepose fakta

Soveposen har nogle fede fakta og vi kan lige så godt springe ud i det:

Oscar sovepose Large Xtra Large
Vægt 500 g. 540 g.
Personlængde til 195 cm. til 210 cm.
Mål 215 cm x 75 cm (bredeste sted) 230 cm. x 78 (det bredeste sted)
Komfort temperatur +10 C +10 C
Limit +5 +5
Extreme -6 -6
Pakstørrelse 12 x 16 cm. 12 x 16 cm.
Pris Sovepose udgået. Se andre versioner her...  

Vi har altså verdens letteste 3 sæsoners fibersovepose, men er der så sparet på komforten og detljerne?

Test af Oscar soveposen

Jeg havde ventet på den - Oscar soveposen. Temperaturene var ikke nået helt op på limit (+5 grader hvor mænd burde kunne holde varmen), men da det endelig så ud til at nå de 5 grader, måtte jeg ud.
Det skete bl.a. sammen med Pihlen, Jesper, Zach, Thomas og Jacob, der blev inviteret til bålmad ved Tadre Mølle på Sjælland. Der ligger 3 shelters så hvorfor ikke springe direkte ud i det:

sovepose til sheltertur

Test af Oscar i shelters:

Jeg havde min datter med på turen og hun lå og hyggede i hendes børnesovepose, der er kanon varm. Jeg lå og blev mindet om at +5 grader ikke føltes så varmt igen - slet ikke når det blæser en halv pelikan.
Man kan godt bande sig selv langt væk og selvom det hjalp en del at snørre soveposehætten ind, så var det stadig koldt. Dog er det faktisk helt ok. For nu ved vi alle sammen at vi ikke skal lægge os ud i Oscar soveposen i et shelter med blæst og +5 grader. Jeg har altså allerede dummet mig, så du ikke behøver!

Men hvad så? Holder limit på +5 grader ikke?

Test af Oscar i hængekøje:

Pihlen overtalte mig til en tur mere to dage senere. Vi besluttede os for at tage Fjordstien fra Kyndby værket til Orø færgen (Hammer bakker - IKKE den i Jylland :). Igen ville det blive +5 grader og lidt vind, så nu skulle jeg måske fryse endnu en nat, for testens skyld?
Vi havde den flotteste udsigt fra toppen af bakken ud over Orø, så det blev sent før soveposen lokkede. Denne gang vågnede jeg dog ikke og frøs. Jeg måtte faktisk åbne hætten, så der kunne komme noget varme ud. Tænk at et tarp og myggenet kan redde en for at fryse?
Den halve åbning er faktisk intet problem i en hængekøje og jeg vil klart anbefale Oscar som hængekøjepose (også forklaret i videoen)!

sovepose til haengekoeje

Test af Oscar i telt:

Nogle måneder senere skulle Oscar testes igen, men denne gang i varmen. For selvom jeg godt kan lide fiber, så er dun nu meget bedre at ligge i. Åndbarheder plejer at være meget bedre og man kan klamsvede i fiber.
Soveposen kan jo kun åbnes halvt, så man kan ikke bruge den som "dyne". 
Jeg får ikke åbnet soveposen i løbet af natten, men må konstatere at man selvfølgelig bliver varm og materialet kan klistre til huden. Dette ville en lagenpose dog forhindre.

Alle tre tests er foretaget uden lagenpose, da en sådan ellers ville give et forvrænget billede af komfort temperaturen. Soveposen er ikke lige så fed (åndbar) at sove i som dunsoveposer.

Fede detaljer trods lav vægt 

Andre UL ting, kan gå på kompromis med detaljer, for at bibeholde den lave vægt. Det er åbenbart ikke Nordisk stil (???), da de åbenbart både kan lave lette OG detaljerige produkter (det var lige godt satans).

Vi starter med snorene til at stramme soveposehætten med. De er meget underlige! Man hiver bare og så strammer man ind. Når man vil ud, ja så skubber man. Man føler at man gør noget forkert, men det holder fint. Systemet sidder inde i selve posen og jeg næner ikke at skære den op for at fortælle hvad de har lavet, men det virker og det er vel det det skal.

Soveposen er forstærket hvor vi har brug for mere varme, for eksempel ved fødderne.

Man kan vende soveposen på vrangen og sove fint. Det er samme materialer på begge sider, dog er den "rigtige" side vandafvisende.

Det fedeste er at pakposen er indbygget i soveposen. Du skal altså ikke bøvle med at finde pakposen, den sidder der allerede.

Oscar fylder ikke meget. Faktisk næsten det samme som en dunsovepose med samme komfort. Der medfølger en kompressions "pose" så den virkelig kan blive lille.

Vigtigst er selvfølgelig at man kan holde varmen, men varme er jo individuelt. Jeg kan dog konstatere at jeg sagtens kan holde varmen ved +5 grader (limit) og ville sikkert også sove fint i +3.

Dommen over Oscar soveposen

Det kommer nok ikke som en overraskelse at dommen er god. Faktisk er der ikke en finger at sætte på soveposen (andet end at fiber ikke er lige så åndbart som dun, men det vidste vi jo godt i forvejen). Selv opbevaringspose medfølger og den eneste fejl ved denne er at der er trykt Nordisk på siden og ikke i bunden (så os med OCD står og kigger på en sort tom bund, hvor andre soveposer praler med brand).

oscar sovepose fra nordisk outdoor

Vi har altså kort fortalt verdens letteste sovepose, med fede detaljer og en komfort temperatur der holder og så fylder den intet når den er pakket. Hvis ikke dette skulle give 10 ud af 10 hvad skulle så???

10/10 og så glæder vi os super meget til de tre nye modeller der kommer i Oscar serien til næste år (bl.a. en super spændende vintersovepose!).

Hvis du er interesseret kan du se, teste og prøve soveposen hos Spejdergear: Bemærk at soveposen er udgået af produktion, men findes i andre Oscar-modeller her: https://spejdergear.dk/shop/search-1.html?keyword=oscar

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.