Test af juniorsoveposen Deuter Starlight Pro EXP

Deuter Starlight Pro EXP er en 3 sæsoners sovepose til børn. Den er i en fantastisk kvalitet og til en pris, hvor alle kan være med. Desuden vokser Starlight Pro EXP med dit barn, da den kan forlænges. Det er en børnesovepose, man føler sig sikker ved ,og er det ikke det, det handler om som forældre?

deuter starlight pro exp sovepose til barn

Sovepose til børn

Den fylder noget. Den vejer noget. Men når man pakker den ud, forstår man også godt hvorfor. Det må faktisk være nervepirrende som producent at skulle lave tøj/soveposer/grej til børn, da forældre nok er de mest kritiske forbrugere der er.

Sovepose til børn Deuter Starlight Pro EXP
Vægt (gram) 1570
Personlængde i cm. 130-170
Brede i cm. 45 - 68
Pakket i cm. 46 x 28
Fyld High-loft hollow fibre
Komfort temperatur børn Ca. 0 C.
Pris Ca. 859 kr.

Man har ingen ISO certificering på komfort temperaturer for børn. Det kan jeg godt forstå, da børn har meget forskellig kropstemperaturer. Jeg skulle som producent heller ikke nyde noget, ved at love noget og så være skyld i at et barn fryser og får en dårlig oplevelse (gisp!). Nu har jeg alligevel vovet pelsen. De 0 C. er ud fra forskellige personer jeg har talt med og enkelte der har skrevet om det i Outsites forum. Ved test har vi været nede på 4-5 grader og der var Starlight Pro stadig ikke udfordret. Det er altså et gæt, så vær selvfølgelig opmærksom ved lavere temperaturer.

Outsites yngste tester

Mød Drine, Outsites yngste testperson. Det er min datter (siger den stolte far) og hun er 3-og-et-halvt-år (meget vigtigt med de 0,5 år!). Da testen startede var hun kun 3 år og det var i et telt i haven. Fjällräven Akka Dome 3 havde jeg aldrig set før og da det blev slået op i haven, var der ingen vej uden om. Vi måtte prøve at sove ude.

boernesoveposer

Så måtte far jo i Pro-outdoor i Holbæk og hente sovepose. En fantastisk oplevelse at kører over Munkholmbroen og på vejen filosoferer hvor meget grej jeg nu kunne udvide samlingen med, under undskyldningen at det er til Drine? Moderen havde uden at blinke givet grønt lys. WUHU og så skal der jo også pandelamper, ekstra brænder, My First Opinel kniv i lyserød og...og...og... Nå, vi må jo starte med soveposen - resten har jeg jo i forvejen.

Mads, en af mine gamle kollegaer fra Pro-outdoor solgte mig Starlight og egenligt slog det mig først nu... Jeg har mange gange solgt soveposen da jeg arbejde i Pro-outdoor, men jeg har aldrig tænkt over prisen. Lidt nervøs kørte jeg hjemad igen, for er den for billig? Altså er der sparet på noget, jeg ikke havde lyst til at spare på, da det nu er til min datter?

Da vi pakkede den ud i stuen, var der dog hurtigt en beroligelse. Deuter Starlight Pro EXP er en skide lækker sovepose. Den er robust og "puffet", så man er ikke i tvivl om at soveposen nok skal holde barnet varm natten igennem. Materialerne, fra yderstoffet til lynlåsen, er lavet solidt. Bunden af soveposen, der kan udvides fra 130 cm. til 170 cm. er også godt lavet og fungerer.

Test af Deuter Starlight Pro EXP

Det første der faldt Drine ind, da vi pakkede den ud, var at soveposen lignede en orm. Derfor skulle hun da ned i den og kravle rundt i stuen og køkkenet. Det så enormt sjovt ud, for hun havde jo ret - det ligner en orm.

Om aftenen efter Disney sjov, hoppede vi ud i Akka Dome teltet og vi havde medbragt pandelamper og en hyggelig bog at læse i. Det var rigtig sjovt, men det tog dog en time før Drine sov. Min nat blev forstyrret lidt, da vi nok var nede på 4-5 grader. Jeg vågnede nogle gange og mærkede om Drine var kold. Det var hun ikke og hun vågnede ikke en enese gang i løbet af natten.

3 saesoners sovepose til boern

Næste test og nu skulle vi prøve i et shelter. Sammen med Pihlen88, Jesperrevs, Zach og Thomas A fra Outsite og Jacob fra Opdag Verden, havde vi planlagt en hyggelig overnatning på Tadre Mølles shelters med god bålmad. Da det var Drines sengetid, lagde vi os over og det tog vel ca. 30 minutter, så var Drines dag overstået. Hun vågnede dog senere på aftenen et kort øjeblik, men det var mere for at brokke sig over at vi ikke skulle ligge i hængekøje som Zach og Thomas skulle. Her havde vi ca. 7 grader, men meget vind og vinden gik ikke igennem.

Sidste test før sommerferien, der skulle foregå i et Vanaheim telt og Glamping-stilen i Sydsverige, var på telt- og shelterpladsen ved Kyndby-værket. Dette for at teste soveposen i varmere vejr, for måske den er lidt for varm om sommeren? 
Det var nu intet problem og som os voksne, tager børn bar soveposen lidt af, eller ligger en arm udenfor posen. Her fik vi også en ny tester på banen, det er Frej der kun er 6 måneder og derfor slår Drines rekord. Frej har testet lillesøsteren til EXP Pro'en, bare kaldt Deuter Starlight EXP. Der kommer selvfølgelig en test af denne senere, men dog først til foråret, da denne kun er en 2 sæsoners sovepose, altså til de varme måneder.

varm sovepose til boern

Konklusion

Drine har på intet tidspunkt frosset og hun finder sig ret godt tilpads i soveposen. Så godt, at det kan være svært at få hende ud af den om morgenen, men så må man jo bare slæbe hende udenfor til morgenmaden...

paa sheltertur med boernHopper vi over til hvad jeg synes, så er det klart et godt køb. Med den billige pris og høje kvalitet, er der intet at være i tvivl om. Det skal ses ud fra at vi ikke har vandret, for var det tilfældet, så er det lidt en anden sag.
Hvis du kører/padler ud, så er dette helt klart posen til dit barn, men vandre du, så vil jeg synes at pakstørrelsen og vægten er alt for høj. Den ville fylde utroligt meget i en rygsæk og nok så meget at 8-1000 kr. mere ville være fint, for en sovepose der vejer og fylder betydeligt mindre.

Det at soveposen vokser med dit barn, er også genialt. Drine er dog for lille til denne pose, men da vi skulle bruge en 3 sæsoners sovepose til børn, så findes der ikke en der passer hendes højde (eller lavde om man vil). Det er dog ikke værre end at jeg tager bunden af soveposen og skubber op til hendes fødder og hiver så ca. 10 cm. tilbage, så er det fint. Om sommeren åbner vi den helt op, så den er køligere for hende.

Derfor: Er du til hygge i shelters eller telttur, så har du her soveposen. Fyld og vægt gør ikke det store hvis du alligevel kører til destinationen og så er det måske overdrevet med en børnesovepose til 1800-2000 kr. 

Soveposen er ikke sponseret, udlånt fra producent eller andet. Den er købt til min datter.

 

Har du allerede en sovepose til børn?

Har dit barn prøvet Starlight serien eller en helt anden sovepose? Hvad synes dit barn og du om den? Så skriv gerne en kommentar (kræver login, men du kan selvfølgelig oprette dig gratis). Der er mange der er usikre på soveposer til børn, så det kunne være fedt med lidt forskellige meninger.

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.