Pinguin Expert Vintersovepose

Pinguin Expert er en interessant og billig vintersovepose, hvor alle kan være med. Det er en fibersovepose så den fylder og vejer lidt mere, men den overasker positivt på et punkt - prisen. Det er en billigt vintersovepose, så hvis du overvejer at prøve vinterfriluftsliv, så kunne Pinguin Expert være noget for dig.

billig vintersovepose

Se vores test af Pinguin Expert vintersovepose her:

Pinguin Expert er en interessant og billig vintersovepose, hvor alle kan være med. Det er en fibersovepose så den fylder og vejer lidt mere, men den overasker positivt på et punkt - prisen. Det er en billigt vintersovepose, så hvis du overvejer at prøve vinterfriluftsliv, så kunne Pinguin Expert være noget for dig.

billig vintersovepose

Se vores test af Pinguin Expert vintersovepose her:

Billig vintersovepose

Pinguin Expert er en billig men rigtig god vintersovepose, der kan sparke dit vinterfriluftsliv i gang, uden du skal gå fra hus og hjem. Og nu er Pinguin Expert udkommet i en ny udgave til 2020/2021. Den nye sovepose har få ændringer, og ser nu ud som øverste billede i artiklen. Ændringerne er foruden nye materialer også, at du nu findes i en 195 cm., 185 cm. og en 175 cm. udgave. Rigtig fedt, da længden virkelig betyder noget om vinteren.

Pinguin Expert specifikationer

Du kan selvfølgelig få både lettere og mindre vintersoveposer, men nok ikke til Pinguin Expert prisen. Specifikationerne herunder er opdateret til den nye 2020 udgave.

Vintersovepose Pinguin Expert
Vægt R/L 1920 g./2050 g.
Personlængde R/L 185 cm./195 cm.
Pakmål 41x21 cm.
Komfort/Limit/Extreme -8 C./-16 C./-36 C.
Fyld  Fiber, BHB micro, 400 g/m2
Konstruktion  3-lags 
Ydermaterial  RipStop Nylon DWR 
Indermateriale  Polyester micro 
Pris  1399,- 

 Af en fibersovepose til vinterbrug at være, er specifikationerne sådan set fine nok. Tager man prisen med, så er de bestemt fine.

Pinguin Expert overraskelse

Jeg kommer på besøg hos Spejdergear og Peter kaster en sovepose hen til mig og spørger om jeg mangler en vintersovepose. Det gør jeg faktisk, for jeg har indtil nu brugt min 3-sæsoners sovepose optimeret med en lagenpose af polarfleece. Det fylder og vejer rigtig meget, men hvis man ikke lige har pengene, så må man jo være kreativ, hvis man vil ud alligevel. Vi taler om soveposens specifikationer og de er meget standard for fibersoveposer med de temperaturangivelser. Peter venter selvfølgelig med prisen, for det er overraskelsen: 999,-

pinguin sovepose

Der sker der så det spændende. Pinguin Expert går fra en standard fibersovepose, til et billigt alternativ, men nu kommer tvivlen så: Holder den virkelig hvad den lover?

Prisen gør mig skeptisk, for hvorfor koster den ikke mere? Er den lavet af rester fra madrasserne i Tjernobyl? Har man skruet komforttemperaturen liiidt for højt op? Den skal altså testes!

Test af Pinguin Expert 

Jeg tager en hyggelig shelterovernatning, da shelters godt kan drille de stakkels soveposer. Der kan stå vind ind og det giver et meget godt billede af ydermaterialet og isolationen. Desuden er der mange der benytter shelters og så kan jeg jo gisne om "Sheltertemperaturene" på posen samtidig. Det er klart at det er varmere at sove i telt eller hængekøje. Man varmer jo kabinen/køjen op, men man kan ikke varme et shelter op med kropsvarme.

Testen går fint, men det er også "kun" -5 C. Soveposen virker dog ikke til at have så meget mere at give af - måske 3-4 C. mere. Så rammer vi komforttemperaturen (kvindetemperaturen) og det passer meget godt til en sovepose uden vindmembran.

vintersovepose shelter

Næste tester (uden at vide det) er Maya, der bliver proppet i en Tentsile i -13 C. der jo er under komforttemperaturen. Hun har dog en lille sommersovepose med, som hun tager fødderne ned i. Det er en rigtig kold nat og jeg er bekymret for Maya...
Hun har heldigvis sovet fint og hun har ikke frosset - perfekt og Pinguin Expert har bestået.

Den sidste tester er Outsites frossenpind, Susanne. Temperaturen er nu steget og Susanne ligger i et "koldt" telt. Næste morgen har Susanne ikke frosset (hvilket er første gang jeg har hørt hende sige det). Sovepose bestået.

Konklusion

Selvom Pinguin er en billig vintersovepose, så holder den altså nogenlunde hvad den lover. Det er rigtig interessant, for så kan vi anbefale dig en billig pose, hvis du som nybegynder overvejer at prøve vinterfriluftsliv eller bare gerne vil have en billig sovepose.

sovepose detaljer

Pinguin Expert er dog ikke bare en sovepose i fiber til en billig penge. Der er også tænk på detaljerne og du kan blandt andet finde en stor YKK lynlås, der er let at få fat i og så glider lynlåsen faktisk udemærket. Ikke noget med at bøvle 5 gange inden du har lukket posen. Der er også "puttekanten" inden i, som isolerer mod kulden og giver en bedre sovefornemmelse i posen. Formen er mumie, men den er tilpas og føles ikke så klaustrofobisk som man kunne frygte.

 Stoevle 5

Når soveposen holder hvad den lover, har standard specifikationer for fiberposer og samtidig er billig, jamen så kan man vel ikke give den andet end 5? Kan man forvente mirakler til 999,- på vægt og fylde? Kan man forvente topmaterialer og membraner? ikke rigtig. Du kan sagtens få soveposer der er lettere og fylder mindre, men der starter prisen ca. på 2000-2500 kr.

Pinguin Expert kan kun købes hos Spejdergear.dk: http://spejdergear.dk/shop/pinguin-expert-vinter-6847p.html

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.