Husky Dinis Dunsovepose

Husky Dinis har en komforttemperatur kvinder: +4°, mænd: -2°, ekstrem: -10°Den fylder meget lidt i kompressionsposen, 40 x 16 cm, og vejer 830 gram, heraf er de 290 dun.

husky dinis minus 10 c

Husky Dinis Specifikationer

Sovepose Husky Dinis -10
Vægt 830 gram
Størrelse 215 x 85 cm.
Personlængde Op til 190 cm.
Pakmål 40 x 16 cm.
Fyld 290 g. gåsedun
Materiale 20D Nylon yderst, 380T nylon inderst
Pris 1699,95,- 1399,95,-

Test af Husky Dinis

Jeg modtog denne sovepose sidst i maj, og havde dem med på en 4-dages tur, hvor vejret skulle blive lunt, også om natten, 8° - så der var ikke udfordringer af soveposens varmeegenskaber i sigte på den tur. Men, nu er jeg en værre frossenpind, så for en sikkerheds skyld tog jeg en ekstra pose med i teltet. Man ved jo aldrig...

husky dinis

Jeg pakkede posen ud af kompressionsposen og luftede den lidt. Den er meget fyldig, taget de 290 g dun i betragtning, og umiddelbart virker den lækker. Materialet, den er syet af, er super behageligt at røre ved. Det har et silkeblødt feel, som man gerne vil krybe ned i.Og så er det meget vindtæt, hvilket er en stor fordel mht at holde på varmen.Soveposen har en indvendig krave, der kan snøres tæt sammen, en hætte, der ligeledes kan snøres tæt, en lille lomme til fx telefon, og en udvendig lomme - til...? You name it.

lomme i sovepose

Desuden har den nogle skridsikre områder på bagsiden, og to-vejs YKK lynlås, så posen kan ventileres (det blev der god brug for!).

Nå, hvordan var den så at sove i? Super lækker. Jeg sover altid på siden, og det kan være en belastning for knæene, der bliver mast sammen i en meget snæver sovepose. Men denne her er dejlig rummelig. Der var rigtig god plads til mig, også når jeg lå på siden. Jeg kunne vende og dreje mig uden problemer. Kraven var skøn - den er ret fyldig, så man har næsten fornemmelsen af pude. Varmemæssigt var den super, men der var jo også hele 8° om natten.  

Jeg frøs ikke det mindste, tvært imod måtte jeg lukke den op - først ventilerede jeg nedefra, men til sidst overgav jeg mig og åbnede hele posen og brugte den som dyne. Det gik fint, med fødderne i fodposen, og den ekstra pose, jeg havde med, blev der ingenlunde brug for.Jeg sover i øvrigt altid med en silkelagenpose for at skåne soveposen - og for den ekstra varme, det giver. Jeg kunne dog sagtens undvære de lange uldne underbukser.De skridsikre områder har jeg ikke nogen fornemmelse af om virker, da jeg lå totalt plant.

Blev den fugtig og klam i løbet af natten? Ja, det gjorde den. Ingen sovepose kan undgå at blive fugtig, når man sveder i den, eller når der dannes kondens i teltet i løbet af natten. Men det var ikke mere end jeg er vant til fra andre poser, og desuden hjalp det med det samme, da jeg åbnede den.

billig dunsovepose

Nå, men det er jo ingen sag at prøve en poses varmeegenskaber i et lunt, dansk, klima.Så derfor blev posen ligeledes prøvet på fjeld: i Jotunheimen, hvor temperaturen nærmede sig de + 4° om natten. Der var den lige tilpas, men til den kølige side for ham, der sov i den. Han sov i sit lange uldne undertøj, men ingen lagenpose. Han er normalt ikke en frossenpind, men han ville have frosset, hvis det blev bare lidt koldere, siger han. Så på sommerfjeld ville jeg nok ikke kunne holde varmen i den, med mindre jeg brugte min dunjakke og anden varmeforstærkning.Heller ikke han fornemmede nogen forskel med det skridsikre område - han roterer nu også som en grillkylling hele natten :)

Konklusion

Soveposen er dejlig rummelig, den smyger sig skønt om dig, da materialet er så blødt. Hvis du holder dig til det danske klima, er du sikker på at sove skønt og varmt fra sent forår til starten af efteråret.
Men hvis du er en frossenpind som jeg, må du tage temperaturangivelserne med et gran salt, og huske at tage lidt ekstra varme med, hvis du skal sove i temperatur under 4°. 

 Stoevle 3

Hvis du sover varmt, vil den nok kunne tjene dig godt i 3 sæsoner - men jeg er altså usikker på, om man som mand kan holde varmen i den, når vi når under frysepunktet.Der er trods alt grænser for, hvad 290 g dun kan præstere - også selv om materialet, de er pakket ind i, er vindtæt.

Se mere om Husky Dinis hos Vandregrej.dk: http://vandregrej.dk/home/17-husky-dinis-10c.html?search_query=dinis&results=3