Test af Sea To Summit Spark II Sovepose

Jeg har testet Sea To Summit Spark II sovepose i et år, hvor den er blevet udsat for lidt af hvert. Spark II har været på +35 overnatninger i shelter, hængekøje og telt.

test af sea to summit spark 2 sovepose

Se videoen test af Sea To Summit Spark II

Jeg har testet Sea To Summit Spark II sovepose i et år, hvor den er blevet udsat for lidt af hvert. Spark II har været på +35 overnatninger i shelter, hængekøje og telt.

test af sea to summit spark 2 sovepose

Se videoen test af Sea To Summit Spark II

Sea To Summit Spark II

Sea To Summit Spark II er en letvægts sovepose, der fylder meget lidt. Pakposen er meget komprimerbar men det kræver også sit, at få den pakket ned.

Specifikationer

Vægt 560 gram.
Længde 198 cm.
Bredde 158 cm. (Hele vejen rundt).
Pakmål 25 x 13 cm. (1,3 liter).
Fyld 90/10
Cuin 850+
Komfort temp. +2C.
Limit -2C.
Extreme -18C.
Materialer yder: 10D nylon inder: 7D nylon

Ydermateriale er utroligt vind- og vandafvisende, og det gør at soveposen egner sig utroligt godt til shelterovernatning.

Testen

Jeg er ikke gode venner med Spark II til at starte med. Den performede ikke særligt godt, og jeg havde svært ved at få den ned i den medfølgende pakpose.

soveposer fra sea to summit
Performance får jeg dog styr på, ved at vaske den 1 gang og tørretumble den 3 gange. Det var som om den skulle bruge lidt tæsk, så dunene puffede sig op. Herefter har jeg ikke haft problemer med limit temperaturerne. Så lige et godt råd til dig der har/vil købe den. Det gælder i øvrigt nogle andre soveposer, så hvis du mener din sovepose ikke performer, så giv den en tur (også hvis den er 1, 2, 3 år gammel).

1 tur (efter vask):

Vi er på tur på hængekøjekursus og et ganske fint sted at teste soveposen. Hængekøjen er en “varm” overnatning, da du ligger i et forholdsvis lukket miljø (myggenettet tager mere kulde end man tror). For at kunne stole på de angivne temperaturer gælder der nogle regler, og disse følger jeg næsten.

Soveposen holder, hvad den lover, og jeg sover ganske behageligt. Det eneste minus er, at lynlåsen ikke går helt ned til fødderne (det gør den i Spark III f.eks.), og det gør det lidt bøvlet at komme ind og ud af soveposen, når jeg ligger i hængekøjen.

2 tur:

Vi er på Himmelbjergruten ved Silkeborg, og Spark II begynder at vise, hvad den kan. Jeg overnatter i telt, men vejret er meget vådt og fugtigt. Spark-serien er dog ret ligeglad med vand (se i videoen), så denne bekymring slipper man fuldstændig for.

sovepose til 3 saesonner

3 tur:

Island. Ordet burde få alt udstyr til at gispe. Overlever grejet en tur på Laugavegur, så overlever det alt. Det sorte lavasand, vejret, glasfjeld osv. osv. er hverken et venligt eller rart miljø for grejet. Bortset fra at det stadig er svært at få Spark ned i pakposen, overlever soveposen ganske flot. Vi har stort set 4 årstider på et døgn, og intet kan skræmme dunposen.

4 tur:

Shelter skal selvfølgelig også afprøves, og her kommer ydermatrialet igen til sin ret. Det er meget vindafvisende, så man behøver ikke tænke så meget på en bivybag (soveposecover). Spark II er derfor bestemt at anbefale til shelterovernatninger.

Konklusion

Spark II har nogle rigtig gode fordele, men også ulemper. For at starte med ulemperne er den halve lynlås ikke min kop the. Det er svært at udlufte, og der er forskel på temperaturerne på underkrop og overkrop. Ydermaterialet er så vindafvisende, at det er svært at få soveposen ned i pakposen. Man skubber og maser, men det er 3 skridt frem og 2 tilbage.

ul sovepose

Ydermaterialet er dog også en rigtig stor fordel. Det vind- og vandafvisende materiale gør, at du virkelig kan stole på soveposen i alle slags overnatningsformer. Sammen med DWR dunene (altså at de er imprægneret) skal du ikke tænke på, om soveposen vil klaske sammen. Mit gæt er, at det aldrig vil ske. Hvis du spilder vand på soveposen eller på anden måde er uheldig og gør den våd, skal du heller ikke være så bekymret . Hvis ikke yderstoffet tager væsken, så afviser dunene den. Skulle den endelig blive våd, kan det godt tage tid at få den tør igen. Men det gælder alle soveposer.

Dommen

Hvis du går efter en let sovepose, som du kan bruge til vandring, shelterovernatninger og overnatninger under tarp, så er Spark II et rigtig godt bud på en 3-sæsoners sovepose til dig. Også hvis du sover i hængekøje og telt, men her kan Spark godt virke lidt varm. Så er du “koldsover”, er den også et godt match.

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.