Forsiden

Friluftsliv

Grej & udstyr

Info & viden

Ture & Kurser

Magasin & Medier

Outsite

Sovepose

Det meste som Sea To Summit røre ved, bliver til guld. Jeg har ikke oplevet en producent, der er ankommet så stærkt, som STS gjorde det. De har et stort produktkatalog og mangler vel egentligt kun telte og ryksægge, før at de har fuldt hus. Indtil det kommer, så lad os kigge på Sea To Summit Talus serie.

test af sea to summit talus tsi sovepose

Se videoen med testen af STS Talus sovepose

Talus TSI

Talus findes i mange versioner. TS1 er den ”koldeste” og den findes også i en TSI Woman, hvor formen er bredere ved hoften. Selvom dette kunne lyde sexistisk, så er det faktisk en fordel i forhold til varme. Mere om dette senere. Der er også en TSII og TSIII og tilsvarende Woman versioner. De er varmere og til 4-sæsoner.

Specifikationer

Sovepose Talus TSI
Vægt 965 gram
Personlængde 183-195 cm.
Materialer 20D nylon
Fyld Andedun 95/5
Behandling af dun DWR
Cuin 750+
Komfort temp. +1 C.
Limit -5 C.
Pris 2999,-


Testen af soveposen

Første test
Temperaturen siger -5 C., med fare for at det bliver koldere i løbet af natten. Det er sådan set perfekt, for så kan jeg teste limit på soveposen og samtidig trække i Sea To Summit Reactor lagenpose, der lover +11 grader mere, hvis det bliver for koldt. Det var i hvert tilfælde tanken men...

Jeg vågner som planlagt og fryser ved en 03:00 tiden. Her er problemet så bare, at man ikke gider til at bakse med lagenposer, så i stedet tog jeg en for holdet og konkluderede at soveposens limit næsten holder (måske -3 C.).

Anden test
Med lagenposen rullet ud, og klar til at hive i posen, hvis det skulle blive koldt, ligger jeg mig godt til rette i shelteret. Jeg er varm og godt tilpas. Som planlagt vågner jeg og fryser om natten, men denne gang hiver jeg lagenposen på. Jeg er et fjols!

For selvfølgelig hjælper det ikke at hive en meget kold lagenpose ned i en sovepose, til en kold person. Så sker der intet... Det er jo mig selv der skulle varme soveposen op, men hvis jeg er kold, er alt andet det også. Jeg kunne jo undlade at skrive dette, og så ville ingen opdage fejlen, men jeg vil heller dele. Jeg har dummet mig, så du ikke behøver! (Selv tak!).

talus fra sea to summit

Tredje test
Så skulle Talus TSI endelig med på en vandretur. Vægt og fylde er bestemt i orden. Den fylder faktisk så lidt, at jeg ikke behøvede at komprimerer den. Dette er en stor fordel, da dunene så rejser sig hurtigere og da materialet Talus er lavet i, ikke lukker så meget luft ind til dunene, vil jeg prøve at hjælpe den lidt på vej.
Talus skal meget hurtigt ud af kompressionsposen når man kommer frem. Det tager lang tid, før Talus har rejst sig og dermed opnår fuld isolering.
Nu, da jeg ikke fryser, kan jeg så nyde Talus’ features. Selvom pasformen er mummy, er den ikke klaustrofobisk. Den går forholdsvis hurtigt bredere og man har ingen problemer med at ligge nogenlunde med benene.

Fjerde test
I nul grader og i shelter, skal Talus testes på komfort temperaturen. Den opmærksomme læser kan måske huske, at EN 13537 (standard for temperaturangivelser på soveposer) kun gælder i telt, med uldundertøj, på passende liggeunderlag og derfor er denne test ikke helt gældende. Det spændende er dog hvor lufttæt Talus er.
Ydermaterialet lever fint op til forventningerne og der er ikke problemer med kondens. Jeg opdager også hvor meget plads der er i hætten. Den passer til en god pude til vandrebrug.

talus sts

Konklusion

Talus er måske ikke den varmeste sovepose, men med en limit på -3 C. (min vurdering), er soveposen en meget fin 3-sæsoners sovepose. De DWR (vandafvisende) behandlede dun og det vind og vandtætte ydermateriale gør, at du kan stole på Talus i langt de fleste forhold.

8 stjerner

Vægten er godkendt, men du kan komme længere ned. Prisen er i den høje ende, men husk at du kan benytte dit Outsite+ medlemskab og spare 20%. Materialerne og dunene er lækre og den har de features en sovepose skal have.

Vinderen af soveposen
Morten Brøndum blev den heldige vinder af en Sea To Summit Talus TSI - Stort tillykke til dig:
Læs videre i dette magasin og se hvordan du kan vinde en ny præmie. God fornøjelse.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Log-på for at kommentere

Vandreture og friluftskurser

 
Kom med på vandretur eller friluftskursus
Planlægning af tur kursus

Kort & Kompaskursus

kr 1000 00
TILMELD VENTELISTE!
Målestoksforhold
Naturkompas
Praktiske øvelser
Fredagscafé

Fredagscafé - Brænderworkshop

kr 60 00
Prøv forskelliget kogegrej
Hvilken skal du vælge?
Hvad er bedst til årstiderne?
Hygge, æbleskiver og gløgg
Vandring på west highland way med guide

West Highland Way

kr 2800 00
Unik natur
Vandring i højlandet
Aftenhygge på Inn's
Oplev stemninge på West Highland Way
Vandretur i island på laugavegur med turleder og guide

Vandring i Island

kr 2800 00
Laugavegur med turleder
Vandring mellem vulkaner
Fantastisk natur
Afslutning i varme kilder
Jetboil gasbrænder
Fjeld og Fritid
Sea To Summit
Friluftsland
Aclima
Pro-Outdoor
Nordisk Outdoor
B-Wild outdoorbutik
Teva vandresandaler
Eventyrsport
MSR Outdoorudstyr
SpejderGEAR
YETI soveposer og jakker
Friliv outdoorbutik
Sea To Summit frysetørret mad
Leave No Trace
EXPED liggeunderlag og rygsæk
Slagelse Camping og Outdoor Center

Follow Us