Fly Creek UL
Inderteltet i Platinumen består af en bund, der kun går få cm op ad siderne - resten er myggenet. Det bliver lidt luftigt, især i blæsevejr, så det er en fordel at have en varm sovepose. Til gengæld bliver der ikke det mindste klamt i teltet.
Begge telte er lige lette at slå op. De er helt identiske i opbygningen.
For at få teltet op skal man slå inderteltet op føsrt. Det kan være en udfordring i plaskregn, men det oplevede vi heldigvis ikke. Indertelte slås ganske let op med teltstangen, som er tre-delt og samlet i toppen. Det kan ikke lade sig gøre at samle det forkert.
Stængerne skal i huller i stropper ved de to forreste hjørner og midt bagpå, og så står teltet sådan set. Man er dog nødt til at sætte pløkker i de to bagerste hjørner for at stramme dugen ud, så det er ikke 100% stand alone.
Oversejlet klikkes fast med spænder i de samme tre stropper, man sætter stængerne i. Man er nødt til at sætte pløkerne i vejen rundt for at oversejlet holder god afstand til inderteltet, men der er kun 11 pløkker i alt, og det tager under fem min. fra start til slut med indertelt og det hele.
Jeg sov i Platinum teltet, og var helt vild med det. Der var god plads til én person (havde været lidt trangt med to) med rygsæk og det hele. Inden i teltet er der tre små grej-lommer med plads til briller, telefon mv. Fin siddehøjde i den forreste del, og god plads i fodenden. Det var nemt at pille ned, det vejer og fylder ingenting, kunne bare puttes i rygsækken, der hvor der var plads, uden at skulle foldes eller lægges sammen på en særlig måde. Teltstængerne og pløkkerne er ligeledes så tynde og lette, at de kunne finde plads uden problemer.
Min makker, der brugte det 27 g tungere telt var lige så begejstret som jeg over dets lille pakvolumen og nemme håndterbarhed.
Vi havde flere nætter med regn, nogle nætter med megen regn. Begge teltene holdt fuldstændigt tørre uden at blive klamme indeni. Dejligt.
Jeg kan være lidt usikker på, om teltets bund kan holde til stenet grund, spidste genstande o.lign. i længden, men man kan tilkøbe et foot-print (vægt 113 g), som man kan lægge under. Man kan i øvrigt nøjes med foot-print og oversejl, hvis man er hard-core.
Oversejlet skal sættes op med enten foot-print eller indertelt.
Foruden vores Big Agnestelte var der to andre telte med i vores lejr (det ene var et Vango Banshee 300, det andet husker jeg ikke navnet på), og begge disse havde indertelte, der var hægtet op i oversejlet, og som derfor kunne tages ned og sættes op uden at blive skilt ad (når de var tørre, vel at mærke). Til gengæld vejede det mindste af dem 2,6 kg, og det store 3,8 kg. Disse to telte havde en overflade, der let skilte sig af med fugt (regn og kondens). Den fordel opvejer dog på ingen måde, at teltene vejede to-fire gange mere end de andre.
Konklusion:
Ulemper: Har man ikke foot-print, skal man sætte indertelt op først, hvilket kan være besværligt i regnvejr. Slipper ikke regn og fugt så let, men kan nemt rystes næsten tørt.
Fordele: Helt regntæt, vel ventileret, god plads til én, kan rumme to, hurtigt og nemt at sætte op, meget let, lille pakvolumen, nemt at fordele i rygsækken. Telt-fornemmelsen er helt væk, det føles egentlig mere som noget let og tyndt tøj, der kan presses sammen blandt de andre ting. Selv som fugtigt er det nemt at håndtere.
Det rasler ikke, heller ikke i blæsevejr.
Pris: Hos Edo koster det gule Fly Creek kr. 3.499. Platinum-teltet kender jeg ikke prisen på.
Når man synes, at en bivi eller et tarp er lige lovlig skrabet, er Platinum-teltet et lækkert alternativ.