Hilleberg Nallo 3 GT telt

Anmeldelse af Nallo 3 GT

Hilleberg Nallo 3 GT er et let 3-personers tunneltelt med forlænget apsis. Hilleberg er svensk designet kvalitet, og ligger i den øvre ende af prisskalaen. Men er teltet pengene værd?

Lidt om anmeldelsen:

Der er hård konkurrence mellem de skandinaviske teltproducenter Helsport og Hilleberg. De har telte, der minder om hinanden i konstruktion. Et væsentligt konkurrenceparameter er vægt, men det er svært at afgøre, hvilket der er lettest - for vægten opgøres ofte på forskellig måde - jeg mener, at man burde veje teltet med samtlige pløkker, stænger, barduner og evt. reservedele. Men andre mener, at det vil presse producenterne til at levere teltet med for få pløkke, for korte barduner, i for små poser,  og vejer så kun telt og stænger.

I en norsk test af 2-personerstelte er de glade både for Helsport Fjellheimen 2 og Hilleberg Nallo 2. De bemærker Hillebergs tynde teltstof, og at prisen er høj. Teltene har samme bredde, de måler, at Helsport lidt længere længde i inderteltet, Nallo lidt højere taghøjde - Nallo er lettest.

Jeg har været afsted én gang med et stort 3-personers Helsport, og synes stof, og detaljer ved stropper o.l. var mindre elegante end på Hilleberg. Problemet ved at anmelde ét telt, og det du selv kender, er, at det ikke giver noget reelt sammenligningsgrundlag. Der er nok også en tendens til, at man selv har valgt helt rigtigt, teltet er super - eller evt. man har fortrudt, teltet er noget ... skidt. Jeg har selvfølgelig også læst forskellige reviews på nettet, og der er generelt stor tilfredshed.

Jeg købte mit Nallo 3 GT fordi det kunne fås på tilbud, og fordi mit gamle Fjällräven var utæt. Alle billeder er "lånt" på internettet. Tak, og håber på tilgivelse.

Forfra åbning 800x533

Hilleberg:

Hilleberg har lavet telte siden 73, og lavede deres første tunneltelt, Keron, i 1981. Firmaet hævder, at de var de første med sammenkoblet yder- og indertelt, og først med at bruge silikoniseret væv, i modsætning til pu-belagt. Teltene blev tidligere syet i Sverige, Frösjön, og sys siden 1997 på egen fabrik i Estland.

Hilleberg Nallo 3 GT:

Et tunneltelt med 3 buer med én forlænget apsis. Den miderste bue er længere, og stangkanal og stang er farvekodet.

hilleberg nallo3gt gr 449x600

Teltet står med 4 pløkke, men bør have 2 mere til udspænding af ventil i apsis, og ventil i fodende.
Ydertelt og indertelt hænger sammen, men inderteltet kan nemt løsnes.

Yderteltet er grønt (eller rødt), med stangkanaler i kraftigere sort nylon.

Kanalpunylon 450x600

Der er 8 barduner, 2 på hver stangkanal, og 1 i hver ende. Man kan åbne teltet i venstre side midtpå, eller forrest til højre. Hele det forreste af apsis kan åbnes og rulles sammen i flere etaper, eller man kan rulle hele forenden væk - smart på stille dage, hvor du gerne vil nyde udsigten.

Forfra åbning1 800x600

Inderteltet er gult, med sort bund. Der er en lomme i hver side til småting, og en tørresnor i loftet.

Der er en myggenetforsynet ventil i fodenden, og lynlåsbart myggenet i hele åbningen. Inderteltet kan åbnes næsten helt, så døråbningen kun hænger fast i 20 cm i venstre side. Der er stropper, så det du lyner væk kan rulles op.

Udluftning: En ventil kan lynes ned og åbnes forrest i apsis, og man kan lade lynlåsen i venstre side af teltet være lidt åben for oven, der er en flap, der dækker lynlåsen, og beskytter mod regn. Bagerst kan teltet lynes og rulles ca. 10 cm op, så der opstår luftgennemstrømning i fodenden.

Teltet leveres med 20 aluminiumspløkke, 10 v-pløkke, og 10 "søm" til hård jord. Hvis man bruger alle barduner, sikrer alle stangender, og fæstner inderteltet seperat i fodenden, bruges alle 20 pløkke. Stængerne er også aluminium, eloxeret i flot gylden farve.

Smarte detaljer: Stængerne skal kun fæstnes i den ene side, de skubbes gennem stangkanalerne fra venstre side til stop. Stangenden sættes i en lille kop, og der er så en justerbar stangholder, forsynet med armespænde, så teltet og buen strammes ordentlig op.

Stångupdragere 487x600

Samme system findes på de 4 pløkholdere i teltets hjørner, her kan længden også justeres, praktisk ved ujævnt terræn, eller hvis pløkken ikke kan sættes i pga. sten et sted. De lange fæstepunkter, metalringe i justerbare stropper, giver også plads til at lægge sten på uden at slide på teltdugen.

Teltet har mange åbnings- og udluftningsmuligheder.

Jeg har været glad for mit køb, og har brugt det solo på kajak- og mc-ture, med 2 personer, hvor der er luksus-meget plads med den lange apsis, og det har også været anvendt af 3 personer i skærgården. De brokkede sig heller ikke. Jeg synes teltet er pengene værd. Gav 3900,-.

Fra siden1 448x600