Highlander Survival Shelter

Test af Highlander Survival Shelter

Vinter, sne og koldt vejr, ja for mig betyder det at det er årstiden for havkajak vinter camp. Det galt også i år. Temaet var Sea Rescue and Survival. Det passede rigtig godt med den pakke jeg lige havde fået hjem. Pakken indeholdte et Survival Shelter fra Highlander. Nu var der alle muligheder for at få det testet i en næsten rigtig situation.

highlander survival shelter

Survival Shelter specifikationer

Survival Shelter Highlander Survival Shelter
Vægt 340 gram
Størrelse udpakket 142 x 47 x 92 cm.
Størrelse nedpakket 22 x 10 x 10 cm.
Materiale Stærkt AB-TEX
Antal personer 2-3 personer
Farve Synlig orange
Med i pakken Pose til opbevaring
Pris 249,- kan købes her...

Testet til vands og lands

Når man ligger i det kolde vand kan et nødshelter bruges til at mindske tiden for nedkølingen af kroppen. Det sker ved at det vand man nu har omkring en bliver stillestående og der derfor ikke kommer nyt koldere vand til. 

Det var en af øvelserne på vand. Fald ud af din kajak og find en måde at sikre dig selv på, så du har størst mulighed for at overleve i en virkelig situation.

Så snart jeg var i vandet gjaldt det om at få fat i nødshelteret og komme ned i det. Det lykkedes og efter noget tid, lød beskeden på at nu skulle vi på land og sørge for at få varme i kroppen igen. Vel inde på land, var det bare med at komme ind i nødshelteret. Shelteret er lavet så der indvendigt er 2 flappen i bunden, som man kan sidde på, så man er lidt isoleret fra jorden, så man ikke bliver mere våd.

test af noed shelter

Der gik ikke mange minutter før man kunne mærke at varmen blev i nødshelteret og ikke bare forsvandt ud i luften. Inde fra shelteret kan man kigge ud gennem de 2 vinduer der er lavet af klart plastik. Der er også en luftventil, så man kan få lidt friskt luft ind i shelteret.

Alt i alt fungerede shelteret fint for mig.

Alt i alt synes jeg at det er et ok nødshelter. Det er billigt, det ligger i den billige ende når man sammenligner med andre producenter. Vægten og størrelsen, både slået ud og pakket sammen, er også meget tæt på nogle af de andre nødshelters der findes på markedet. Når man som mig, skal have det med i kajakken, betyder vægt og pakke størrelse ikke så meget. Så når jeg ror ud nu, ligger shelteret i min dagsluge, så jeg nemt og hurtigt kan få fat i det.

noed shelter i brug

At skulle have det med på vandretur ville jeg nok ikke. Til det synes jeg det vil tage for meget plads i rygsækken. Med mindre man ved at der er stor sandsynlighed at det skal bruges. Derfor vil jeg sige at nødshelteret fra Highland er et, godt, billigt og rigtig brugbart nødshelter.