Test af Wechsel Aurora 2 TL Telt

Wechsel laver spændende og anderledes telte. Aurora 2 er et godt eksempel herpå med to apsis, masser af udluftning og genialt til sommerbrug. Det kommer i to udgaver i Zero-G line og Travel line. Forskellen er vægten, så hvis du ønsker lav vægt eller er ligeglad, så er der en version til dig.

Vi har testet Wechsel Aurora 2 i et år og i alle sæsoner.

test af weschel aurora 2

Wechsel Aurora 2

Det fylder og vejer noget. Aurora 2 i Travel line er ikke en letvægter og lille fyr. Det er et telt der egner sig godt til telt camping og turcykling. Det interessante er dog at det også kommer i Zero-G line hvor vægt og fylde er mere interessant til vandring og så kan man jo vælge ud fra behov og pengepung.

Telt Wechsel Aurora 2 Travel line Wechsel Aurora 2 Zero-G line
Vægt 3060 g.  2500 g. 
Mål (LxBxH) 235 x 135 x 105 cm.  235 x 135 x 105 cm. 
Pakket 55 x 19 cm.  51 x 15 cm. 
Personer 1- og 2-personer version 1- og 2-personer version
Apsis og dør
Ydermaterialer Rip Stop Polyester 68D 190T, PU.  RipStop Nylon 40D 240T dobbelt silikone coated 
Bund Polyester 75D 210T, PU.  Nylon Tafetta 70D 210T, PU. 
Vandsøjletryk Top 5000, bund 7000 Top 2000, bund 7000 
Stænger og pløkker Aluminium 7001 T6 og Alu V-pløkker Aluminium 7001 T6 UL og Dur Alu pløkker
Pris 1799,-  2999,- 

Der findes lettere 2-personers telte på markedet. 2,5 kg. er dog ok. 

Wechsel Aurora 2 blev gennemtestet

Normalt tester vi grej i en weekend eller mere (alt efter hvad det er). Telte som regel lidt længere tid. Aurora 2 blev dog langtidstestet og det er lidt over et år siden vi fik det ind ad døren. Teltet er derfor gennemtestet.

weschel telte

Lidt om Wechsel

Wechsel er tysk og ordet betyder forandring. Som jeg siger i videoen øverst, er Wechsel anderledes telte og man vil ikke finde det traditionelle kuppel- eller tunneltelt i deres sortiment. Et spændende telt er "Forum" serien, der har en sjov historie bag sig:
Wechsel spurgte brugerne i et forum: Hvad ønsker I i et telt? "Forum" var svaret og der er tænkt over brugen af teltet. Der er 4 døre så man ligegyldigt hvad, kan træde ud i naturen uden at vinden står lige ind i ansigtet på en. Man kan altså også have udsigt på dage meddårligt vejr. Der er mange andre designs og du kan seflere vedat besøge Wechsel her: http://www.wechsel-tents.de/en/home/ 

Aurora betyder i øvrigt nordlys.

Wechsel Aurora 2 blev gennemtestet

Normalt tester vi grej i en weekend eller mere (alt efter hvad det er). Telte som regel lidt længere tid. Aurora 2 blev dog langtidstestet og det er lidt over et år siden vi fik det ind ad døren. Teltet er derfor gennemtestet.

weschel aurora 2 travel line

Første test i kulde

I februar sidste år, havde vi den årlige vintervandretur om Raslången og Wechsel Aurora 2 TL havde sin præmiere. Den var noget uheldig (men dog forudset). Aurora er, med sine to apsis og indgange samt myggenet begge steder, som man ikke kan lukke, ikke et telt til vinterbrug. Man kan gardere sig ved at tage meget varmt tøg og sovepose med, men det vil kun øge vægten.

Der var ca. -7 C. om natten og det kunne man godt mærke i teltet. "Jamen, det er da koldere at sove i shelter så?". Nej. Der kommer et naturligt gennemtræk i teltet og i et shelter har man bålet og læ fra en 3 sider.

Anden test i varmen

Aurora røg på hylden, men kom ud til Outdoor Festivalen sidste år (hvor Forum og Pathfinder også var med). Teltet skulle testes i de rette forhold og da det helt klart fylder for meget til en vandretur, så blev det på en basecamp. Vi havde ca. 10 C. om natten. Det var meget behageligt med de mange muligheder for udluftning og trods næsten ingen vind, havde vi et godt indeklima - også om morgenen da solen kom på.

telt til kanoture og turcykling

Flere test, alle testene

Aurora 2 TL kommer man til at holde af og jeg vil mene at kanoture, camp, turcykling og lign. er teltets perfekte omgivelser. De fede detaljer som de to meget store døre, den gode plads, de to apsis hvor der også er ok plads til rygsæk o.s.v. er med til at hive meget op i konklusionen. Wechsel taler sandt, når de skriver at de går i detaljerne med anvendelsen.

Konklusion

Hvis du vandrer, så er Aurora 2 TL og ZG ikke noget for dig. Hvis du dyrker udelivet hvor vægt og fylde ikke betyder det store, så er TL bestemt interessant. Teltet er rummeligt og selvom det anes småt udefra, er der rigeligt med plads til to indvendig (det er et rigtig 2-personers telt). I begge apsis er der plads til rygsæk og støvler og de store døre gør det muligt at have terrasse hvor man kan lave mad eller sidde i ly, men stadig med udsigt. 

Stoevle 3

Aurora 2 er bestemt anbefalelsesværdigt. Hvis du elsker at sove i telt, holder fast i Trangiaen og er til funktionalitet og tysk kvalitet (måske endda kører VW?) så skal du se anmeldelsen som 4,5 stjerner. I de to varme sæsoner vil du finde gode anvendelsesmuligheder og ikke vågne badet i sved og kondens, selvom solen står på.

telt til kanoture og turcykling

Den 29 april til 1 maj kan du opleve Wechsel Aurora 2 på Danish Outdoor Festival. Wechsel sender flere demomodeller og hvis der snorkes fra "Forum" modellen, så er det undertegnet - det telt skal prøves.

Se gennemgang af Wechsel Pathfinder, Aurora og Forum