Test af Fjällräven Abisko Lightweight 2

Teltet fra Fjällräven har været med i 10 dage på fjeldet og div. weekendture. Teltet er i Akka serien, hvor man her har opgraderet materialerne, barberet overflødigt vægt væk og gjort teltet stærkt. De fede features ved Fjällrävens telte er beholdt. Det er derfor let at komme ind i teltet. Både fordi lnlåsen er stor,  men også fordi indgangen er forstærket, så du kan åbne indgangen med en hånd. En fed detalje er at indgangen går skråt ind over teltet, så du skal ikke bøvle ved ind- og udgang.  

abisko lightweight fjaelraeven

Fjällräven Abisko Lightweight 2 telt

Absis (forteltet) er stort og du kan sagtens sidde to personer og lave mad. Der er også plads til to personers bagage. Inderteltets mål holder fint, så du skal altså ikke købe et tre personerstelt for at være to. Det er et rigtig 2 personerstelt. Du behøver derfor ikke at være meget gode venner for at dele teltet, eller ligefrem kun kunne dele teltet med din kæreste, fordi man ligger for tæt.

Teltets mål og materialer:

Vægt: 2,6 kg.
Materiale: Polyester
Yderstof: 30D Triple rip 100% polyester
Inderstof: 30D Triple rip polyester
Indvendige mål: 90/130/225
Sæsonner: 3 sæsonnerstelt (Forår, sommer og efterår).

fjaelraeven-teltMed en længde på over to meter, kan de fleste af os være i teltet. Med 65 cm. pr. person er der også plads imellem liggeunderlagne. Hvis du som jeg, er over 195 cm. så kan det godt være bøvlet at vende dig om i inderkabinen. Når du kommer ind i kabinen og tager tøjet af og skal vende dig så kan komme i soveposen, kan det være svært hvis der ligger en i forvejen. Man kan næsten ikke undgå at ramme personen med tæerne. Er du under 190 cm. er dette ikke et problem (testet af min teltbuddy Miko på fjeldturen).

Min vurdering af Abisko teltets styrke er at det ville kunne modstå en storm (med vidstød af orkanstyrke) på fjeldet. Du vil nok også kunne bruge teltet om vinteren i Danmark og Sydsverige. Der er god udluftning, så du får ikke kondens i inderteltet. Der er udluftningskanaler, der er forstærket i begge ender og indgangen til inderkabinen kan åbnes helt (selvfølgelig med myggenet, så der ikke kommer kryb og myg ind).

Se videoen med hele testen her:

På testturen oplevede vi at teltstangen knækkede. Da teltet er et testtelt, aner jeg ikke hvordan det er behandlet før jeg lånte det. Derfor har jeg svært ved at vurdere dette ud fra testen. Til Fjällrävens telte hører der som standard reperationskit med, så det var ganske let at lave teltstangen igen. Det fik vi også filmet, så til alle jer der har spurgt, er her videoen:

Dommen

Abisko Leightweight 2 får **** 4 ud af 5 stjerner. Vægten gør, at det ikke får 5 stjerner. Når det rammer de 2 kg, får teltet 5 stjerner.

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.