Test af Oppland 3LW fra Nordisk

Endnu engang har vi udsat et telt fra Nordisk for et hård test. Oppland 3LW er et 3-sæsoners telt, men vi tog det med på fjeldtur for at se, om det holder til lidt mere end det. Oppland er meget let, rummeligt og har mange fede features.

test af Nordisk oppland 3lw

Oppland 3LW

Et telt med imponerende lav vægt og stor plads. Teltet er meget let at slå op, og så har det mange lommer og smarte features.

Telt Nordisk Oppland 3 LW
Vægt 1980 gram
Størrelse 410 x 210 x 120 cm.
Materialer 10 D Nylon
Vandsøjletryk top 2000 mm.
Vandsøjletryk bund 8000 mm.
Sæsoner 3 (Outsite mener 3,5)
Pris 6999,- Outsite+ pris ca. 5599,- 

1980 gram
430x210x110

Du kan med fordel pakke telt og pløkker/teltstænger for sig og sparer plads.

Testen

Oppland 3LW er ikke et fjeldtelt, men klarer man en hel tur uden meget barskt vejr, så går det an. Nordisk indvilgede i en test lidt ud over, hvad teltet er beregnet til, så vi kan fortæll, hvad Oppland egenlig kan.

Uheldigvis for os (ikke for testen) er snesmeltningen kun lige begyndt, og der ligger stadig meget sne i fjeldet. Selvom Oppland skulle testes til grænserne og over, var dette måske lidt for meget... nu får vi at se.

Krister og jeg deler det 1,9 kg. lette telt, og så vi kun har 1 kg. pr. mand. Det er en fornuftig vægt pr. person, men tænker man på pladsen i teltet, er det meget let.

test af telt til vandretur

Der er nemlig meget plads i Oppland 3LW. Foruden sovekabinen, hvor der godt kan sove 3 personer, har man også et kæmpe apsis til bagage, madlavning, fællestelt (læs snart mere i anden artikel) osv. Med footprint (som vi havde med) kan du hurtigt omdanne teltet til balsal. Det gør du ved at tage inderteltet ud, så har du hele teltets størrelse at boltre dig på.

At have plads til rygsække, madlavning, besøg osv. er derfor intet problem. På størrelsen er Oppland et genialt telt. At finde en passende plads til teltet var intet problem trods størrelsen, men nu har vi tilsammen også meget fjelderfaring.

god udsigt fra teltet

Som skrevet er teltet også let at slå op. Det er et tunneltelt, så blæser det, er det bare at sætte to pløkker i vindretningen og sætte teltstængerne i. Vi oplevede ingen problemer ved at telte.

Materialerne (oversejl, indertelt, pløkker, teltstænger, barduner og myggenet) virker holdbare, og vi oplevede ingen problemer. Der var intet, der knækkede eller tog skade af vind og vejr.

Hvad blev det udsat for

Nogle lejrpladser svarede til Danmark eller Sydsverige, men vi udsatte Oppland for teltning i 800 meters højde uden læ og i stiv vind. Vejret sørgede også for 12 timer med regn samt blæst.

Oppland er som skrevet ikke beregnet til fjeldet. Sover man nede i dalene og skovene, er der ingen problemer, men telter man i 800 meters højde uden ly for vinden, er det en anden snak. Her skal man over i 4 eller 5-sæsoners telte for at være sikker.

Vinden klarede Oppland fint, men materialerne larmer utroligt meget. Man kan dog sove fra det. Det ser dog meget barskt ud, når teltet bliver udsat for elementernes rasen, men har du stormsikret pløkkerne, så bliver Oppland også stående.

fjeldtelt

Almindelig regn er ikke noget problem, men blander man regn, blæst og 500 m.o.h uden ly, så ser man Opplands begrænsninger. Her oplevede vi regn i apsis ved døren samt i inderteltet i fodenden. Det var dog ikke noget problem, da man jo kan fjerne oppakningen fra døråbningen, og der var plads i fodenden, så ingen våde tæer.

Det vil dog ikke holde i længden, så skal du på tur i Sareks vildmark, skal du ikke satse på Oppland . Skal du på ture i Danmark og lignende breddegradder, så kan du trygt stole på Nordisk Oppland 3LW.

Dommen

Oppland 3LW kan altså klassificeres som et 3,5 sæsoners telt, men holder du dig til de 3, så vil du have et telt der holde i mange år. Til 2 personer er det luksus og det kan gå an til 3.

Fordele:
Let
Stort og rummeligt
Let at slå op
Ikke meget kondens
Ikke kondens i indertelt
Ikke sparet på interiør
Smarte detaljer (magnetluk og lommer til døren)

Ulemper:
Der var ikke nok pløkker med (det er siden rettet)
I blæst lyder teltet som en plastikpose, der bliver rystet
Døren åbnes ikke let, når teltet er vådt
Teltet klasker sammen, når det er vådt

vindtest af telt

 Stoevle 4

Teltet holder, hvad det lover. Vi kan ikke andet end at give det 4 stjerner.

Opdateret oktober 2021. Se godt efter, for prisen på teltet kan variere og gaske markant. Aktuelt kan du købe det til priser mellem 5800 og 7600 kr. Husk, at du kan drage nytte af et plusmedlemskab af Outsite og få rabat på normalprisen, hvis du ikke lige er heldig at finde det på tilbud.

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.