Test af DD SuperLight Tarp Tent

DD Super-Light Tarp Tent er et let og billig solotelt. Vil du have et telt der ikke vejer så meget og ikke fylder alverden i rygsækken ? Så er DD´s Tarp Tent måske et bud.

test af dd superlight tarp tent

 Superlight Tarp Tent

Det er et enkeltlags telt (delvist) og allerede nu er der sikkert nogen der rynker på næsen, jeg var selv skeptisk og tænkte med det samme ; enkeltlag = kondens, men må med skam sige at det på ingen måde har været et problem. Teltet er virkelig godt ventileret da der i hovedenden nærmest er udluftning hele vejen rundt, ligeledes er døren/indgangen et stort myggenet.
Jeg har sovet i det 10-12 nætter med regn 2 nætter, den ene nat med kraftig regn. Kondens…. jo der var ganske lidt men ikke noget der var et problem.

Telt DD Superlight Tarp Tent
Vægt 710 gram (eksl. barduner og pløkke)
Størrelse 250 x 110 x 95 cm.
Materialer RipStop Nylon
Vandsøjletryk top 3000 mm.
Vandsøjletryk bund 3000 mm.
Sæsoner 2
Pris Ca. 1299,-

Er du 180-185 cm høj vil jeg mene der er god plads, jeg selv (hobbithøjde) har fint plads til rygsækken i hovedenden. I apsis kan der fint stå et par støvler men så heller ikke meget mere, jeg vil ikke forsøge at lave mad i apsis. Til gengæld kan yderteltet lynes op og døren spændes ud som en slags tarp der sagtens kan skabe lidt mere plads.

Første gang jeg stillede det op synes jeg det drillede, hvad var hovedende/fodende og hvordan skulle vandrestavene sidde rigtigt. Men efter et par gange gik det rimelig let og problemfrit.

dd superlight tarp tent

Til teltet følger der 12 pløkke + barduner samt en enkelt teltstang på en halv meter ca. til fodenden. Det smarte er nemlig at du bruger dine vandrestave som stænger, dertil skal siges at vandrestavene minimum skal kunne blive 135 cm lange.
Materialet er superlight ripstop nylon med 3000 mm vandsøjletryk.

rummelig inderkabine
Vægten er opgivet til 710 gram uden pløkker og barduner, min vægt siger 734 gram.Måske pakposen ikke er regnet med .

Hvad er godt og hvad er dårligt

Godt: Let, god plads, stor indgang, god ventilation, god pakstørrelse, pris, indgang i siden.

Dårligt: Ikke verdens bedste kvalitet (enkelte steder hvor stroppe er påsyet ser ikke ud til at holde i længden) lille apsis.

apsis i tarp tent

Til soloture vil jeg absolut mene det er et fornuftigt telt set i forhold til prisen. Det fylder og vejer ikke meget og der er god plads. Kondens er på ingen måde et problem. Dine vandrestave får en dobbeltfunktion

Pt. er udsalgsprisen 1299 kr.

Tak for lån til Friluftsland.