LifeStraw Steel

LifeStraw Steel specifikationer

Det fylder lidt mindre og ser lidt mere elegant ud, hvis man kan sige det om et vandrensningsfilter. I Lifestraw Steel er der ligesom i Lifestraw en fibermembran, men der er også blevet plads til et aktivt kulfilter. Dette gør at vandet filtreres gennem både fibermembranen, og det aktive kulfilter. Dette sikre at vandet bliver renset som med et Lifestraw, men også at det aktive kulfilter fjerner forskellige former for kemikalier bla. klor, forskellige pesticider og eventuelle rester af kunstgødning i vandet.

Vandfilter LifeStraw Personal LifeStraw Steel
Renser antal liter 1000 liter 1000 liter
Kulfilter renser Nej 100 liter
Reducerer dårligt lugt og smag Nej Ja
Renser bakterier 99,9999 % vandbårne, 99,9 % protozoer 99,9999 % vandbårne, 99,9 % protozoer
Filter 0,00002 cm.  0,00002 cm.
Materiale Plast Stål
Vægt 57 gram 160 gram
Mål 22,5 x 2,5 cm. 21 x 3 cm.
Pris 199,- kan købes her... 484,95,- kan købes her...

Det smarte ved Lifestraw Steel er, at det er muligt at skifte det aktive kulfilter der sidder i røret. På den måde kan man bruge sit rør i rigtig lang tid. Men det ses så også på prisen.  Et Lifestraw koster kr. 149.- og et Lifestraw Steel koster kr. 479.-. Et nyt aktivt filter har vi ikke kunne finde prisen på endnu.

Når man står med Lifestrawét i hånden, føles det ret lækkert. Det ligger rigtigt godt i hånden hvis man kan sige det. Det føles som kvalitet.

Jeg havde det med på tur til Sydsverige, for at se hvordan det virkede. Jeg bruger normalt en Lifestraw Go Sport drikkedunk når jeg er afsted. Jeg kan godt lide muligheden der er for at tage vandet med mig.

Ved den første test af filteret skulle jeg lidt ud for at komme til vandet, dette resulterede i bukser med våde knæ, da jeg skulle have munden ned til vandet. Da det var første gang jeg brugte mit Lifestraw, skulle jeg suge lidt ekstra, før røret blev fyldt og jeg fik vand i munden. Vandet så fint og rent ud, og det smagte heller ikke dårligt, men af, tja vand. Man kan med fordel lige ligge filteret vandret og dyppe det halvt under vand. Dette gør at filteret bliver vådt og mere elastisk, derved er det lettere at suge vandet op.

vandfilter og vandrensning paa vandretur

Hvis jeg skal have Lifestraw med på tur, bliver det som en nødløsning. Det er super smart at man kan drikke direkte fra vandkilden, men jeg vil som sagt gerne kunne tage vandet med mig. Hvis man vil gå ultralight, er Lifestraw Steel rigtig godt. Det vejer lidt mere end det almindelige Lifestraw, men er også mere holdbart og filtrerer vandet bedre. Jeg vil nu helst bruge min Lifestraw Go Sport drikkedunk.

Konklusionen fra mig er derfor: Køb Lifestraw Steel, hvis du vil have et godt, solid og en enkelt måde at få rent drikkevand på, når du står et sted hvor der ikke er noget i nærheden. Det er holdbart, let at have i rygsækken og meget nemt at bruge. Og ikke mindst fordi, at for hvert solgte Lifestraw produkt, donerer Lifestraw rent drikkevand til et skolebarn i et år i Afrika. Det betyder bl.a. at siden 2014 har Lifestraw doneret rent drikkevand til 316.000 skolebørn eller 631 skoler i landdistrikterne i Kenya. Dette er kun takket være salget af Lifestraw i Nordamerika.