Test af Asolo Dual GV JR

Vi har testet Asolo vandrestøvler til børn. De er lette og har ankelstøtte, noget jeg havde som krav til min datters vandrestøvler. De har samtidig god sål, og selvom de er italienske, har de nordisk pasform.ge bortset fra, at man skal lave sig et godt bål og slæbe sin dutch oven med på tur.

test af asolo dual gv jr vandrestøvler til børn

Vandrestøvler til børn

Det er overraskende svært at finde børnevandrestøvler med ankelstøtte. Det er ikke standardvare på hylderne, så efter en venlig forespørgsel bestilte Friluftsland et par hjem. Heldigvis havde de alligevel en bestilling på vej af andre vandrestøvler til voksne, så det gik hurtigt.

Asolo

Asolo kan spores tilbage til 1946, men startede for alvor i 1970’erne. Siden da har firmaet vundet mange priser, og i 2017 kom de i “Hall of fame” i magasinet “Backpacker”. Asolo produceres udelukkende i EU og har en omfattende kvalitetskontrol på deres produkter. Vandrestøvlerne er friske i farverne og spændende i design.

test af vandrestoevler til boern

Dual GV JR

Asolo Dual GV JR er lavet i et stykke 1,6 mm læder. Det gør dem selvfølgelig vandafvisende, og sammen med en vandtæt og åndbar Gore-tex membran får man en virkelig solid støvle. Sålen er Asolos egen Sofly EVA sål. De vejer 231 g. i str. 31. Dual GV Junior fås i rød og blå og i størrelserne EU 28-38. Det passer til juniorfødder. Testen

Vi har købt støvlerne til tresæsoners brug, altså forår, sommer og efterår. Størrelsen passer rigtig godt til min datter, og der er plads til hendes vandrestrømper. Pasformen er god, og de er lette at få af og på, kan jeg se. Det er jo ikke alle, der er det.

Snørebåndene har også en perfekt længde, hvilket ikke er tilfældet med alle støvler. De er ikke for korte, så Drine skal bøvle med at binde støvlerne. De er heller ikke for lange, så hun falder i dem. I det hele taget er dette tilfældet med denne test.

asolo dual gv jr

Asolo Dual GV JR opfører sig teste nøjagtig, hvad firmaet lover, og der er ingen problemer med dem. Ingen vabler, ingen trætte fødder p.g.a tryk og ingen gnavesår. Drine skulle lige vænne sig til ankelstøtten, men det ville hun skulle med alle støvler alligevel. Vi kan derfor anbefale Asolo til vandring i fjelde/bjerge. Vær dog opmærksom på, at det kan tage noget tid at få støvlerne hjem til Danmark. Bestil derfor i god tid.

Drine havde støvlerne på, da hun og jeg var på vandretur på Höga Kustleden, en tur som du kan læse om i Magasinet Outsite nr. 13 (klik her og læs…).

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.