Test af Meindl Island MFS

Jeg har i godt et år udsat Meindl Island MFS for diverse tests. Vandrestøvlerne er blevet slæbt ud på alt fra Himmelbjergruten til over vulkaner, på is og gennem vand på Laugavegur på Island. Her er dommen.

test af meindl island

Meindl Island MFS

Vi starter dog en fredelig dag i Fjeld & Fritid. Jeg skal have nye vandrestøvler og denne gang har jeg nogle krav; de skal holde i mange år, de skal have genial støtte, de skal være vandtætte*, de skal være i den rigtige kategori til mit brug (kategorien BC) og så skal de være meget behagelige.

meindl vandrestoevler

Det virker nærmest for kliché-agtigt at ende i et par Meindl Island vandrestøvler, men efter at have prøvet rigtig mange forskellige mærker og modeller, er det her jeg ender. Egentligt er jeg også glad for det, for støvlerne scorer topkarakter, i alle test de er med i. Desuden er jeg siden min spæde vandrestart blevet anbefalet Meindl. De koster dog lidt mere end de fleste vandrestøvler, men måske er de prisen og deres rygte værd?

Test af Meindl Island

Jeg sidder i et shelter på Skåneleden og i hånden har jeg skotøjsæsken, med mine nye Meindl Island vandrestøvler. Jeg glæder mig som et lille barn for dette kan være støvlerne, som skal med mig på rigtig mange vandreture. Det første møde er dog ikke så rart, men det vidste jeg godt hjemmefra. I butikken føltes støvlerne som den kropsdel jeg ikke vidste at jeg manglede, men spritnye fra æsken, føles det som en korsfæstelse af mine fødder. Det er dog ovre når dagen er omme.

1 test Skåneleden

Du kender måske den akavede fornemmelse af at have skistøvler på fødderne og prøve at gå. Det er samme fornemmelse at have et par spritnye Meindl på fødderne. Jeg skal ud på Skåneleden og selvom terrænet er lidt kuperet, er det intet problem for vandrestøvlerne. De nærmest sover på fødderne for Skåneleden kan ikke kaste noget mod Island, de skulle stresse over.

vandrestoevler til herre

Efter dagen er omme kan jeg allerede mærke at MFS (Memory-Foam-System) er begyndt at arbejde. Det er, kort fortalt, inderstøvlen der arbejder på, at forme sig efter mine fødder. Det er grunden til at de er meget hårde til at starte med, og du skal nok regne med 20-40 km. før dine støvler er tilpasset. Nogle siger endda op til 70-100 km.

2 test Himmelbjergruten

Himmelbjergruten kan bestemt godt hamle op med Skåneleden. Vandreruten er meget kuperet (set ud fra vores breddegrader) og Meindl Island skal derfor sørge for god støtte og aflastning, godt greb og tørre sokker. Regnen pisker ned og efter et fladt stykke på ruten, tårner Himmelbjerget op, nede fra Julsø. Herfra er ruten meget kuperet indtil vi når lejrpladsen i eftermiddag.

meindl islandIgen er terrænet intet problem for Meindl og jeg mærker ikke at jeg har noget på fødderne, eller meget vægt i rygsækken, for den sags skyld.

Det virker som om de først rigtig bliver testet, når de kommer i fjeldet.

3 test Island

Når man virkelig skal teste Meindl Island, hvorfor så ikke tage til Island? Her er nok alt man kan kaste efter et par vandrestøvler, og hvis de holder hvad de lover når turen er ovre, tør jeg godt love at du har et par vandrestøvler for livet.

Her er fjeld, skarp lava, fine sandkorn og masser af vand. Jeg har 27-28 kg. i rygsækken og ruten starter med 15 km. og med næsten 1000 højdemeter - opad

Vi når toppen om eftermiddagen og jeg må indrømme at jeg er træt i benene og fødderne. Faktisk så træt at jeg regner med, at både natten og næste dag, bliver ukomfortabel. Sammenlignet med andre ture (hvor jeg ingen gang har været lige så træt), kan jeg forvente en nat med ondt i hofterne, og næste dag med ondt i knæ og fødder.

vandrestoevler til fjeld

Næste dag vågner jeg uden ubehag. Min krop er allerede restaureret og natten er gået uden smerter. Dette har jeg faktisk aldrig prøvet på en fjeldtur. Jeg har altid haft ondt i hofterne i løbet af natten (brændende hofter).
Dagens etape står på godt 800 højdemeter - nedad. Dette er endnu værre end opad, da knæene, hofter og fødder bliver hårdt belastet, ved hvert skridt. Desuden skal støvlerne op på et vulkankrater og landskabet er højfjeld. Vi taler en blanding af skarpe vulkanske sten og vulkansk sand. Vi når bunden af dalen og jeg er igen meget træt. De to dagsetaper sidder i den grad i min krop, men trætheden er anderledes. Det er mine muskler der er brugt. Det er ikke smerte.

test af vandrestoevler

Resten af turen går på samme måde og jeg må bøje mig i det vulkanske sand; Meindl Island er de bedste vandrestøvler jeg nogensinde har haft.

Dommen

Selvom Meindl Island kommer på flere ture i løbet af efteråret, kan vi ligeså godt stoppe testen her. Vandrestøvlerne er simpelthen vanvittigt gode. På alle punkter opfylder Meindl Island mine forventninger, og selvom de måske koster lidt mere end de fleste, er det latterligt lidt, i forhold til hvad jeg får.

Tænk på hvor mange penge jeg bruger på andet vandreudstyr og vandrerejser. Tænk på hvor mange kilometer jeg vandrer om året. Tænk på hvor mange overnatninger jeg skal have. Skulle jeg så spare håndører for at have en ukomfortabel vandretur, en nat med opvågning og smerter? Skader undervejs som de sidste to fjeldture, hvor mit knæ er gået af led? Niks! Aldrig mere.

Det at Meindl Island er designet fuldstændig til Vandreture i fjeldet gør, at mine investeringer i vandring virkelig betaler sig. Jeg kan nyde naturen og natten uden problemer og skavanker. Det for sølle 2400 kr.? Hvis vi dividere det ud på antal kilometer og det, at Meindl Island højest sandsynligt holder i 10+ år, så er det håndøre. Desuden, hvis vi tænker på bæredygtighed og miljøet, så er Meindl Island også det rigtige valg for mig. Det plejer at være sålen der bliver slidt, men så kan jeg få sat en ny sål på. Det koster selvfølgelige men i forhold til blot at smide ud og købe nye, er det bestemt en fordel for vores i forvejen meget presset jord.

10 stjerner 700

Meindl Island MFS får den højeste karakter på Outsite nogensinde: 10/10
Jeg har ikke en finger (eller tå) at sætte på dem og kan uden at ryste på hånden (eller foden) sige: køb dem hvis de passer til din fod og dit behov! Du vil aldrig nogensinde fortryde dit valg.

Du kan købe dem hos Fjeld & Fritid og husk din Outsite-rabat: https://www.fjeldogfritid.dk/meindl-island-mfs-act-anthrazi.aspx 

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.