fbpx

Friluftsliv

Nye artikler

Scandinavian Outdoor Awards 2023

Scandinavian Outdoor Awards 2023

 • Christian Milbo
 • 2022-06-20 17:44:59
Vandretur Raslången

Vandretur Raslången

 • Christian Milbo
 • 2022-06-02 12:01:05
Medister på bål

Medister på bål

 • Christian Milbo
 • 2022-05-30 15:53:06
Vind sovepose og meget mere

Vind sovepose og meget mere

 • Christian Milbo
 • 2022-05-05 15:02:49

Test af vandrestøvler. Jack Wolfskin Impulse Texapore

Jeg testede vandrestøvlerne Jack Wolfskin Impulse Texapore 02+ Mid i løbet af foråret. De er blevet udsat for stort set alt, hvad jeg har haft mulighed for. Det er altid sjovt at prøve andre støvler. Især når de bare er så behagelige at have på som dem her.

test af vandrestoevler 

Jack Wolfskin Impulse specifikationer

Vandrestøvler Jack Wolfskin Impulse Texapore 02+ Mid
Membran Texapore 02+
Materialer Ruskind & circuliner polyester
Sål Vibram Wolf trek
Vægt 1340 g. (str. 42)
Farver Tarmac & Silverstone
Størrelser 41-47,5
Pris 1599,-

Pasformen på vandrestøvlerne

De passer perfekt til mine fødder. Dette mærkede jeg allerede, da jeg fik dem ind af døren. Straks hoppede jeg i dem med almindelige hverdagssokker i bomuld. Jeg gik lidt rundt i stuen med dem snøret stramt til, som jeg altid gør med nye sko/støvler for lige at få en fornemmelse af pasformen. De er venligst stillet til rådighed af www.hikeshop.dk 

Hurtigt kom der et par rigtige vandresokker på fødderne. Om muligt så sad støvlerne bare endnu bedre med de tykkere strømper. Jeg havde dem på i et par timer for at mærke, om de skulle klemme, gnave eller lignende.
Nå men de passede som støbt til foden, nogle gange er man bare heldig! Så afsted på tur skulle de i den kommende weekend. Det kunne kun gå for langsomt. Det blev på en af mine Outsiteture, som gik ad skovstier i Danmark. Efter 2,5 døgn med støvler på i noget, der ligner 36 timer, så kunne jeg konstatere, at de var gode at gå med, og at mine fødder nød at være i dem!

jack wolfskin impulse texapore 02plus mid

Vibramsål

Sålen er fra den meget anerkendte sålspecialist,Vibram. Sålen på denne støvle er en mellemhård/stiv sål. Ikke så stiv som i læderstøvler af den mest hårdføre slags, men næsten med samme egenskaber, dog en smule mere bøjelig. Behagelig hårde kan man vel sige. Hårde nok til, at man ikke mærker alle de små sten og rødder men stadig har føling med, hvad man træder på. Selv uden at man får ondt i foden, hvis man træder på en spids klippe med hele ens vægt. I klippeterræn gør de det rigtig godt; jeg vil sige, at de er tilpas bløde og hårde på én gang.
Sålen er ret skridsikker og har et godt greb mod underlaget. Uanset om det er jord, mos eller sne står de gangske godt fast. På blankt is er der dog ikke meget at gøre, jeg måtte selvfølgelig prøve, utilsigtet. Det så nok sjovt ud på blank is, ned af en bakke med en landing på enden. Selvfølgelig har de ikke et særligt godt fæste på blank is, som forventet, det har kun pigsko!

Er vandrestøvlerne vandtætte?

Jeg fik presset skoene på deres vandtæthed til det yderste i det våde forår på en tur i mellemsverige, hvor der stadig lå tøsne og en del vand i dalene. Igennem moser, snedynger og våde omgivelser i flere dage. Støvlerne er med en TEXAPORE O2+ membran, som er Jack Wolfskin’s egen vindtætte, vandtætte og åndbare membran.

vandrestoevler til sne og is

Efter et par timer i meget vådt græs og mos begyndte stoffet på støvlen at suge vand til sig, imprægneringen kunne ikke holde vandet væk længere. Nu var det, at jeg var spændt på, hvordan det forsat ville gå i vådt terræn. Da jeg fik støvlerne af om aftenen, kunne jeg konstatere, at sokkerne var fugtige, og at støvlen føltes lidt klam på trods af det kølige vejr.
Dagen derpå stod på mere terræn i samme stil og regnvejr. Jeg kunne mærke, at de ikke kunne ånde mere, og at membranen var mættet, og at sokkerne var forsat let fugtige af alt det vand. Jeg havde ikke følelsen af, at støvlerne var utætte, bare at de ikke kunne fortrænge vandet og ånde, da stoffet i skoen var mættet med vand. Med fugtige sokker som resultat. Efter flere ture i regnvejr på stier uden bevoksning har jeg ikke oplevet problemer med, at membranen stoppede med at virke. Så det er kun i ekstremt vådt terræn og vand, at det virker til at være et problem.

Åndbarheden

Støvlen ånder dejlig, når det er varmt, og solen står højt. Jeg har generelt (meget) varme fødder, og jeg må sige, at disse støvler ånder ret godt, når det er solskin, hvor sveden skal transporteres ud af støvlen. Det er faktisk blevet min fortrukne støvle til ture, når det er varmt! De er virkelig behagelige.

Støvlerne har en behagelig højde på skaftet - de er middelhøje. Dette giver ekstra bevægelsesfrihed, og det passer ret godt til ikke alt for skrapt terræn. De er høje nok til, at de støtter anklerne godt, og man føler ikke, at man går i tunge støvler.

Snørebåndene føles lidt tynde, men jeg er ikke bange for, at de ikke holder. Jeg har ikke oplevet, at en råbåndsknob-sløjfe, som jeg altid bruger, er gået op. Metalkrogene midt på og i toppen af støvlen er ganske fine og gode at spænde støvlen ind med. Over vristen går snørebåndene igennem løkker af stof. Dette er jeg ikke vildt med, set ud fra et holdbarhedssynspunkt. De gør dog jobbet, som de skal, og jeg kan endnu ikke, se at mine viser tegn på at være slidt. Støvlerne har efterhånden gået 300+ km, så det er nok bare mig, der tænker, at alt skal være metal og bling bling
En sjov ting er, at snørebåndene er ret så lange! På alle andre støvler er de altid så korte, at jeg må springe et øje over oven på vristen af støvlen. Faktisk er de her så lange, at nogen med en normal/lille ankel nok må binde dobbeltknude.

vandtaette vandrestoevler

Støvlerne leveres med mellemsåler i det stødabsorberende EVA-skum. Hvilken herlighed. Jeg synes altid, at støvler leveres med super tynde filtsåler, der er ubrugelige og med det samme skal udskiftes til en rigtig indlægssål! Men ikke denne gang. Jeg er godt nok overrasket over, hvor behagelig, stødabsorberende og slidstærk sålen er. Det har jeg ikke stødt på før i en støvle. Noget jeg slet ikke forventede i en støvle i denne mellemprisklasse. Faktisk er mellemsålen så god, at jeg vil sige, at den gør det lige så godt som mine andre mærker af indlægssåler til 3-400 kr! Dejligt med en god sål, når man skal gå med rygsæk.

Dommen

Støvlerne er blevet testet i forskelligt terræn og vejr, som man kan forvente at møde på en vandretur: Vinter med sne, spejlglat is og minusgrader. Forår med smeltevand, tøsne, fugt og varme. Sommer med sol og varme. De er blevet brugt på variabelt terræn som asfalt, grusveje, skov, mose, sne, is og klipper.

Fordele:
• Behagelige og relativt lette
• God hård skridsikker sål
• God stødabsorberende mellemsål
• Dobbelt læder på udsatte slidpunkter
• Nemme at få af og på
• God støtte til ankel
• Fed detalje med poten fra en ulv på siden af støvlen

vandrestoevler til vandretur

Ulemper:
• Mangler helt vandtætte egenskaber.
• Lange snørebånd
• Mangler metaløjer til snørebånd nederst

Støvlen kan købes hos www.hikeshop.dk 

Vandreture i Danmark

Vandring på Lolland

Vandring på Lolland

 • Sebastian Andersen
Stevns Klint Trampesti

Stevns Klint Trampesti

 • Camilla Bacher Kiming
Vandretur på Gendarmstien

Vandretur på Gendarmstien

 • Mathias Hede Madsen
Vandretur på Hærvejen

Vandretur på Hærvejen

 • Christian Milbo

Outsites Podcast

Outsites YouTube kanal

Tips & Tricks

Planlæg en sheltertur

Planlæg en sheltertur

 • Christian Milbo
Teva Sandaler

Teva Sandaler

 • Christian Milbo
Viden om bål

Viden om bål

 • Christian Milbo
 • 2020-12-24 12:14:58
Der findes en masse god viden om bål. I bøger, på nettet, i artikler og podcasts. I Denne E-Learning artikel ser vi på, hvor du kan finde din viden om bål.
Simpel førstehjælp

Simpel førstehjælp

 • Christian Milbo
Frank Egholm interview

Frank Egholm interview

 • Christian Milbo

Test af Outdoorudstyr

Test af Nordisk Voss 20 Tarp

Test af Nordisk Voss 20 Tarp

Vi skulle afholde et friluftskursus i de svenske skove, i den såkaldte “vildmark”. Der skulle undervises i skoven, og hvad er bedre end undervisning i friluftsliv i den samme natur som kundskaberne skulle afprøves i?!  Vejret var dog ikke helt med os denne weekend. Der var lovet både sol og regn, så selvfølgelig kom Ideen om en tarp, der var stor og kunne holde deltagerne tørre i lejren....

 • Brian Pihl
 • 2017-11-07 04:45:22