Forsiden

Friluftsliv

Grej & udstyr

Info & viden

Ture & Kurser

Magasin & Medier

Outsite

Forsiden

Læs vores gratis Outdoor Magasin:

Reklame: Jeg har som tester fået denne rygsæk af Helly Hansen i forbindelse med en pressetur. Rygsækken vil være god til en sommerlig sheltertur, til en hytte-til-hyttetur og til dagture.

test af helly hansen vanir plus rygsaek

Vanir+

Vanir+ har, hvad jeg forventer af en dagtursrygsæk. Den er let, det er nemt at komme til tingene i det store hovedrum (kun ét rum med en flad lomme til vandblære) via både den u-formede YKK-lynlås og en meget velfungerende og let topåbning, toplommen er rummelig og med nøglefæste, der er god plads til en 1 l Nalgene vandflaske i hver af de let tilgængelige sidelommer. Det er helt klart et stort plus, at du ikke skal have sækken af, når du vil have fat i flaskerne. For dem, der bruger vandblære, er der udtag i begge sider og slangeholder på hver skulderrem. Der er en stor og fleksibel yderlomme til f.eks. overtøjet. På yderlommen er der hulbånd (daisy chains).

Specifikation

Unisex og i én størrelse
Pris: Det er ikke lykkedes online at finde en dansk forhandler. 
Set på nettet til ca. 800 kr. hos Bergfreunde
Vægt: 1140 gram
Volumen: 35 liter. 
Længde: 52 cm.
Bredde: 20 cm.
Højde: 28 cm.
Materialer: 100 % polyester med cordura bund.

Det indbyggede, relativt tykke regnslag er i en skriggul farve, så du ikke har storerisiko for at forsvinde, hvad enten du er ude i vildnisset eller på bytur. Jeg har brugt rygsækken til begge dele i de 6 måneder, den er testet. Regnslaget sidder godt fast neden under rygsækkens velvalgte cordura-bund. Regnslaget kan ikke tages af. En fordel vil nogen mene, og det var jeg i hvert fald glad for i det norske; andre vil gerne spare den vægt på en skyfri dag. Men da sækken jo norsk, ved de, at der er brug for den slags, for vejret kan skifte på et øjeblik. Som sæk til by-brug er det smart, at Helly Hansen har udstyret sækken med et par lysreflekterede HHlogoer.

Der er mulighed for at fæstne ens vandrestave i et par løkker nederst på yderlommen og i de øvre kompresssionsremme. Det fungerer ok med at holde dem på plads, men så heller ikke bedre. Måske har jeg ikke set lyset i fastsætning. Det er et plus, at løkkerne sidder inde på ryggen og ikke på siden, hvor de på andre sække let kommer i karambolage med medvandrere.

Vanir+ er udstyret med en flytbar brystrem, der selvfølgelig har fløjte som norsk tursæk. Hoftebælte er efter min mening lidt for tyndt, for sækken kan rumme en del, og desværre er der ikke fundet plads til en lomme til lidt tursnack. 

Skulderremmene er godt polstrede. De kan ikke justeres i bredden, hvilket vel ikke ses på mange sække i Vanir+’s størrelse. Remmene bider ikke i ærmegabet.
Bæresystemet er samlet set godt konstrueret, og jeg har ikke oplevet problemer med, at sækken sidder for løst, når jeg bevæger mig.

Ryggen er halvventileret og stiv - ingen ramme. Den sidder godt, tæt på den gode måde men altså ikke for tæt.

Jeg har testet sækken fra 2019-sommerens varme til før jul. I den tid har jeg ikke oplevet de gener, som jeg har med andre rygsække, hvor de har holdt på svedlugten. Helly Hansens valg af polyester passer til mig.

Fordele og ulemper

Fordele
• Sidelommerne er rummelige og kan let spændes til

• Du skal ikke have sækken af for at nå drikkeflaskerne

• Ryggen er godt ventileret

• Godt polyestervalg, der ikke holder på svedlugt

• Medfølgende hi-wis rygsækovertræk


Ulemper
• Den er måske lidt tungere end alternativer

• Rygsækovertrækket kan ikke tages af

• Det ville være rart med en lille lomme i hoftebæltet


Samlet bedømmelse

Vanir+ er en fed rygsæk - alt i alt. Den får 8 vandrestøvler med på vejen af 10 mulige. Den har klart flest plusser og kun enkelte minusser.

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 
Log-på for at kommentere
Jetboil gasbrænder
Fjeld og Fritid
Sea To Summit
Friluftsland
Aclima
Pro-Outdoor
Nordisk Outdoor
B-Wild outdoorbutik
Teva vandresandaler
Eventyrsport
MSR Outdoorudstyr
SpejderGEAR
YETI soveposer og jakker
Friliv outdoorbutik
Sea To Summit frysetørret mad
Leave No Trace
EXPED liggeunderlag og rygsæk
Slagelse Camping og Outdoor Center