Forsiden

Friluftsliv

Grej & udstyr

Info & viden

Ture & Kurser

Magasin & Medier

Outsite

Forsiden

Anderledes hængekøje: Double Cacoon

Cacoon er et koncept hvor man hænger en "puppe" op i et træ (eller andre steder), men til forskel fra andre hængekøjer, kræver Cacoon kun en enkelt gren til opsætningen. Det er en "nyderkøje" man både kan bruge inde og ude.

Vind Cacoon fra videoen, se hvordan i videoen og sidst i artiklen.

Cacoon fakta

Det virker som et gennemtænkt koncept, men om det er livsstil eller outdoor, må den enkelte bedømme. Billederne af den på internettet afslører at folk bruger Cacoon som de selv vil og det er vel hele pointen - brug den som DU vil.

   Cacoon Bonzai  Cacoon Single  Cacoon Double
 Vægt  4,5 kg.  5 kg.  6 kg.
 Materialer  35% bomuld 65% polyester  35% bomuld 65% polyester  35% bomuld 65% polyester
 Diameter  Ø 1,2  Ø 1,5  Ø 1,8
 Bæreevne  200 kg.  200 kg.  200 kg.
 Andre fakta  Vandafvisende, anti-bakteriel behandling, UV "beskyttet".  Vandafvisende, anti-bakteriel behandling, UV "beskyttet".  Vandafvisende, anti-bakteriel behandling, UV "beskyttet".
 Ekstra udstyr  Træstativ, metalstativ, tree loop  Myggenet, dør, træstativ, metalstativ, tree loop  Myggenet, dør, træstativ, metalstativ, tree loop
 Pris  1495,-
 2295,-  2995,-

Se modellerne og ekstra udstyr her...

double cacoon

Midt i et køjemekka

Jeg har set på Cacoon mange gange og set mange delelinket til den, men jeg har aldrig set nogle dele billeder hvor de har den med, eller hørt hvad deres oplevelser med den er. Hvad gør man så? Tjo, man er vel heldig for ...
en email kommer og det er fra - tada - Cacoon, eller OneLeg, der forhandler dem i Danmark. De vil høre lidt om siden, og det må de gerne, men jeg vil også gerne høre om jeg ikke kan "lokke" en Cacoon ud af dem til test. 

Det kan jeg, og vi (Outsite red.) må endda udlodde den til konkurrence efter testen. Det kan næsten ikke være bedre, og så kan den postmand bare komme med pakken.

Pakken kommer, og jeg er endda hjemme, så jeg kan gå og nusse med den. Jeg finder hurtig ud af at der er plads nok i stuen, så vi kan hænge den op og overraske min datter med den, når hun kommer hjem fra børnehave...

Test af Cacoon Double

Der er lige nøjagtig højt nok til loftet til at den kan hænge frit. Den kan også blive gynget lidt, men den fylder jo noget - den dobbelte Cacoon. Med en diameter på 1,8 er der ikke meget plads rundt om den, men det gør kun indtrykket bedre til min datter kommer hjem. Der er dog masser af plads indvendig - faktisk så meget at du næsten kan dele den med en du holder af ;)

Min kæreste åbner døren og lader min intetanende datter gå ind først. Hun stopper helt op og glemmer alt om dukker samt sko og overtøj - perfekt øjeblik. Hun kommer hurtigt op i Cacoonen, men hun har godt nok mange spørgsmål om den. Eneste kritik er farven, den kunne altså godt være lyserød. Bevares, nu var det far der valgte farven hos OneLeg, for jeg tænkte at grøn er populær i naturen blandt Outsites brugere, men åbenbart ikke hos min datter.

cacoon med boern

Samle Cacoon

Det er ikke helt let. Man samler en ring af masive "teltstænger" inde i Cacoonen. Det er intet problem indtil man kommer til den sidste stang. Så skal man godt nok presse, rive og flå. Efter nogle gange udvikler man en teknik med at holde de to sidste stænger skråt op mod hinanden og så presse nedad, så går det noget lettere.

Opsætning

Dette er meget lettere og kræver kun en krog, gren, stolpe eller hvad der nu kan holde. Der er en karabine med, der kan klare 750 kg. Rebet kan klare 2000 kg. og Cacoonmaterialet kan også klare en del. Med andre ord kan den klare meget, og du behøver nok ikke være nervøs hvis en unge hopper i den (eller dig selv).

Når du laver en knude på rebet svækkes det til det halve (altså 1000 kg.), men det er stadigvæk rigeligt. Bæreevnen er sat til 200 kg. 

cacoon sjov og anderledes haengekoeje.jpg

Finder man en okay tyk gren (lårtykkelse har jeg testet og hoppet rundt for at se om den holder - det gjorde den), skal den hænge i ca. 2,5-3 meters højde. Højden er intet problem, for du kaster bare karabineren over grenen. Hiv Cacoon op i passende højde, så du kan komme ind, og ikke rammer jorden når du ligger i den. Sidst binder du rebet rundt om træet og slutter af med passende knuder. Jeg har brugte et slipstik, men måske et dobbelt slipstik, bare for at være helt sikker (Tak, til Jesper Revsbech for klatreekspertise).

Materialer, myggenet osv.

Materialerne i Cacoon er fine og den virker solid. Den er også vandafvisende og man vil sagtens kunne overnatte i den (hvis man er under 180 cm.). Man kan nok overnatte to personer i den, men man skal kunne lide hinanden eller være med børnene.
Indvendig er der to lommer, en kopholder og en "krog" af reb i loftet, så man kan hive sig op, hænge pandelampe, gearnet eller hvad man nu vil bruge det til.

En ting der er ærgerligt er myggenettet. Når nu resten virker gennemtænkt, så er det synd at myggenettet ikke lukker helt tæt. Jeg har i hvert fald ikke fundet en metode til at få det lukket helt. Det hiver lidt ned i helhedsindtrykket, så dette er en forbedring der ville være kærkommen.

myggenettet i cacoon

Dommer over Cacoon

Lækkert produkt, og med døren (ekstraudstyr) er jeg sikker på, at man sagtens kan sove i den (jeg har ikke kunnet, da jeg er 196 cm) og få en tør nat. Cacoon er nok ikke til vandreturen, da den vejer 6 kg og fylder en del i rygsækken. Men kører man ud (cykel/bil) så er det både sjovt og anderledes. Som med andre hængekøjer skal du bruge isolation i bunden, men formen gør at du sagtens kan ligge på et liggeunderlag.

Dog er jeg ikke helt sikker på at jeg tolker den som en hængekøje - altså den hænger, det er der ingen tvivl om, men jeg ville nok vælge noget andet som outdoor-hængekøje, da "almindelige" køjer vejer og fylder noget mindre, og derfor ville passe bedre til mit behov til f.eks. vandreture.

gyngestativ med cacoon

Men til Glamping, shelterture, hyggeture i skoven, hjemme i haven, inde i stuen som afslapning til voksne eller leg til børn, så egner den sig fint. 

Vind en Cacoon!

Svar ganske simpelt på spørgsmålet: Hvis du havde en, hvad ville du så bruge den til?

Kræver login, hvis du ikke har en, tager det 1 minut og det er tilmed gratis: opret dig her...

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 
Log-på for at kommentere


Panie's profilbillede
Panie svaret på emne: #2 4 år 9 måneder siden
Fed køje. (Jeg vil bruge den som jeg vil) Nej jeg vil bruge til børnene da børn med meget uro i kroppen slapper fantastisk godt af i de fleste former for hængekøjer. De har nærmest en terapeutisk virkning.
tornie svaret på emne: #3 4 år 9 måneder siden
Den ser lækker ud. Jeg ville bruge den til min datter, så kunne det være at jeg kun få min egen hængekøje tilbage også ville jeg tage den med når vi har snart har familie komsammen, det ville være et hit blandt de helt små.
NinaH's profilbillede
NinaH svaret på emne: #4 4 år 9 måneder siden
Uh! Den er fed!
I haven som afslapning, men når den nu er så let at sætte op, ville den også komme med ud en gang i mellem :cheer:
Spejderman svaret på emne: #5 4 år 9 måneder siden
Jeg ville, hvis den fandt vej til min grejsamling, bruge den sammen med mine spejdere, og ikke mindst til at få ledere og deres børn med på Shelter- og køjetur.
Kolkjaer svaret på emne: #6 4 år 9 måneder siden
Ville til at starte med hænge den op ude på altanen (har ingen have) til vores dreng kunne lege i den. Den ville selfølgelig også komme med lejre og dvi andre ture
Majbritt123 svaret på emne: #7 4 år 9 måneder siden
Jeg ville bruge den til at slappe af i med min yndlingsavis efter arbejde.
Orla svaret på emne: #8 4 år 9 måneder siden
Hej
Jeg ville bruge den på ture, hvor vi vandrede ud fra et fast udgangspunkt
Outdoorfreak.dk's profilbillede
Outdoorfreak.dk svaret på emne: #9 4 år 9 måneder siden
Super alternativ til en "rigtig" hængekøje... Skulle jeg være SÅ heldig og vinde blev den foræret til kæresten fordi hun ikke kan lide den "klaustrofobiske" fornemmelse en hængekøje kan give,hun er mere til shelter og dette er jo nærmest et hængende personligt shelter.
Så giver det også chancen for at HELE familien kan komme i skoven og hænge ud sammen uden hun ligger væk fra os i shelteret.
Hun fortjener virkelig oplevelsen at hænge ude i skoven uden hendes "fobi".. :-)
shelley svaret på emne: #10 4 år 9 måneder siden
Jeg har en lille bror på to der elsker at gynge, og ligge og få læst bøger højt, så jeg ville nok bruge en del tid i den med ham. Desuden skal jeg nok også lave en del lektier på gymnasiet som nok ville være lidt federe hvis man kunne sidde i sådan en her. Og den tredje ting er at jeg er en kæmpe læsehest, så ville nok slå mig ned i den så ofte som muligt for at kunne blive suget helt ind i et andet univers.
ErikaZ svaret på emne: #11 4 år 9 måneder siden
Klart til at sove i haven og i skoven.
lenina svaret på emne: #12 4 år 9 måneder siden
Jeg vil bruge Cacoon til ALT , ja faktisk alt er kun 1,63 høj så vil kunne bruge den til at sove under Shelters turen, afslapning i haven sommer og i særdeleshed om vinteren hvor den vil være perfekt til at hæve sig op krav den kolde jord , den vil brugt inde som ude , blive hængt op i bjælkerne i køkkenet til afslapning indøres. Jeg vil bruge den til ro , søvn og afslapning og min søn vil sikkert tilføje en smule leg
ZereC svaret på emne: #13 4 år 9 måneder siden
Rigtig fed køje. Jeg ville bruge den til hygge i haven og sjovere ture i naturen :-)
Thormose svaret på emne: #14 4 år 9 måneder siden
Det ville være så fedt at vinde en Cacoon til vores spejdergruppe. Det ville kunne bruges både ved hytten - hængt op i vores store kirsebærtræ, eller på gruppeture, hvor mini´erne og mikro´erne ville være helt vilde.
Bøgebjerg svaret på emne: #15 4 år 9 måneder siden
OOOJ den er fed, lige til at have med på tur i skovene, jeg har lavet mig en lille terrængående vogn,så ingen problem med vægten. Da jeg desværre lider af angst er skoven min bedste ven og medicin :D
Outsite's profilbillede
Outsite svaret på emne: #16 4 år 9 måneder siden
Du kan stadig nå at vinde den grønne Cacoon fra videoen :)

På søndag trækker vi lod blandt alle der har kommenteret.

Det er nogle fantastiske forslag der er kommet indtil videre - tusind tak for dem!
Ulrik svaret på emne: #17 4 år 9 måneder siden
Jeg kunne virkelig godt bruge den på mit arbejde; jeg er pædagogmedhjælper i en Skovbørnehave(Need I say more ? :)
agge's profilbillede
agge svaret på emne: #18 4 år 9 måneder siden
Til en lille middagslur.
KaWa's profilbillede
KaWa svaret på emne: #19 4 år 9 måneder siden
"legeplads" for børnebørnene på tur i skoven - OG middagslur for mid selv på altanen :-)
Ennamaria's profilbillede
Ennamaria svaret på emne: #20 4 år 9 måneder siden
Jeg kan se den hænge i min sommerhushave, med mig indeni - væk fra alle flåterne :)

Både i de lune sommernætter, og en dejlig liggepause midt på dagen. Til at blunde lidt, eller hyggelæse.
Mialill svaret på emne: #21 4 år 9 måneder siden
Jeg ville klart bruge den sammen med min søn så vi kunne tage på ture og hænge sikkert og rart sammen i træerne. Min søn elsker hængekøjer, da han lå i hængekøje som baby og det hænger ved:)
Og så skulle den da også fungere som ude soveværelse i vores have - og hænge klar til en middagslur
CStuwitz's profilbillede
CStuwitz svaret på emne: #22 4 år 9 måneder siden
Den skulle hænge i vores gyngestativ, så børnene kan sove i den når vejret er godt. Den kunne også komme med ned i den lokale skov, så vi kunne hænge og se ud over vandet.
ErikS's profilbillede
ErikS svaret på emne: #23 4 år 9 måneder siden
Hmmm, jeg ved snart ikke... Må have eller måske ikke... Åh, den kunne jo bruges som grej køje til alt det outdoor udstyr der ikke er plads til indenfor...

/Erik
Outsite's profilbillede
Outsite svaret på emne: #24 4 år 9 måneder siden
Vinderen er fundet, mon det er dig?

Se videoen med lodtrækningen her: www.facebook.com/outsite.org/videos

Stort tillykke til vinderen :)
Jetboil
Fjeld og Fritid
Sea To Summit
Friluftsland
Aclima
Pro-Outdoor
Jetboil
Fjeld og Fritid
Sea To Summit
Friluftsland
Aclima
Pro-Outdoor