Owl Outdoor Waste Lab. Genbrug din skaljakke

Har du en gammel skaljakke, kan den måske genbruges. Owl Outdoor Waste Lab klipper din skaljakke til ukendelighed og samler den igen til andre produkter. Det er en rigtig god idé, og det vil vi gerne bakke op.

owl outdoor waste lab

Hvordan genbruges skaljakken?

OutDoor messen i Friedrichshafen mødte Palle (Panie) og jeg (Milho) Owl Outdoor Waste Lab. En lille og simpel bod på vejen fra indgangn til messenhallerne. Vi havde egentligt gået forbi nogle gange, men der var alligevel noget over plancherne på vægen.

Owl Outdoor Waste Lab er engageret i genbrug af outdoorbeklædning og tager sig især af skaljakker. Der er nogle bestemte steder på jakken, som de kan bruge.

genbrug din skaljakke

Owl indsamler skaljakkerne på forskelligvis. Nogle kommer direkte fra producenter som Pentagonia og Eider, der leverer fejlproducerede produkter. De smider altså ikke bare materialerne ud, men genanvender dem. Upcyckling.

Tøjet kommer også fra brugerne selv. Som man kan se på dette kort, kan man f.eks. i Tjekkiet, Østrig, Frankrig, Spanien og Irland aflevere sit gamle tøj i Pentagoniabutikker, der så sender tøjet videre. Man kan også deltage i workshops, såkaldte ApérOwl, hvor man kan hjælpe med at upcyckle tøjet.

genbrug skaljakke

Produkter til salg

Af skaljakken kommer der f.eks. pung/toilettaske og net ud af.

Klik på billedet og gå til Owl Outdoors shop:

produkter fra genbrug af outdoor beklaedning

Lignende i Danmark?

Os bekendt er der ikke lignende projekter i Danmark. Vi kan da kun opfordre og give denne geniale idé videre til genbrugs-entusiaster og butikker, der måske gerne vil støtte op om projekter.

Hvis du kender til lignende projekter, så skriv gerne en kommentar til artiklen (kræver gratis login på Outsite).

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.