De små dimser på vandretur

Vi er vilde med de små dimser på vandreture. De kan være geniale at have med og hjælpe meget mere, end de koster og fylder. MSR Alpine Deluxe Kitchen Set indeholder en masse små dimser, der sammen og hver for sig kan gøre din tur meget sjovere.

msr alpine deluxe kitchen set 

Alpine Deluxe Kitchen Set

Jeg skulle bruge et nyt skærebræt, en kniv og en opvaskebørste. Jeg skulle også bruge nogle tuber til soya, olie osv. Da jeg stod i outdoorbutikkens "dimseafdeling" faldt mit syn dog på Alpine Deluxe Kitchen Set. Et køkkensæt, der indeholder ovenstående og meget mere. Prisen var ok, så derfor røg det med i kurven.

MSR er et seriøst mærke, der har mange dimser. Deres udvalg af pløkker, barduner, gryder, køkkengrej osv. osv. er meget stort og inspirerende.

Denne artikel er ment som inspiration til dig, der savner lidt praktisk i rygsækken.

Den engang så populære Alpine Dish Brush/Scraper

På Outsite i 00'erne hørte jeg meget om MSRs Dish Brush/Scraper. Stort set alle roste den for dens vægt, fylde og effektivitet. Der skulle dog gå 10 år før jeg selv fik en.

Spoiler alert: Den er stadig fed.

Den fylder 8,1 x 6,9 x 1,3 cm. og vejer 22 gram. På den sparsomme plads og vægt er der blevet plads til:

- Håndtag på midten
- Skraber i forskellige størrelser og vinkler
- Opvaskebørste

msr alpine dish brush scraper

Nogle af jer langtidsbrugere kan sikkert finde på mere at bruge den til? Skraberen er fed at have. Gryder og madkasse/tallerkener har forskellige vinkler og kanter, så med dene kan du komme helt ned og skrabe resterne ud. Det er ikke let at vaske op på tur, med mindre du gør det med det samme og i varmt vand og sæbe. Hvis det er koldere i vejret, er olie og fedt dog allerede størknet, og så kan det være bøvlet at få det sidste rent. Dish Brush/Scraper er i øvrigt skånsomt mod nonstick og kan købes seperat for 59 kr. Husk rabat som medlem af Outsite+.

PackTowl Dish Towel

Du har måske allerede et packtowl som håndklæde. Det er de her tynde håndklæder, der føles "støvet", men som har en fantastisk sugeevne og tørrer enormt hurtigt. PackTowl Dish Towel er en mindre udgave som viskestykke og fungerer upåklageligt. Du kan samtidig bruge det som vaskeklud. Vælg lige den mest fornuftlige rækkefølge.

Skal du bruge et viskestykke eller vaskeklud med god sugeevne og god vægt og fylde, så kig efter PackTowl. Deres Nano udgave koster f.eks. 79,- (Outsite+ pris ca. 64,-).

Alpine Deluxe Cutting Board

Så forlader vi den kedelige opvask og hopper nederst i madlavningen. Alpine Deluxe Cutting Board er et let skærebræt, der kan foldes, så det fylder mindre i rygsækken. Skærebrættet vejer 177 gram og fylder 18,8 x 13,2 x 0,3 cm. og er meget stabilt trods delingen på midten. Jeg var lidt nervøs for om brædtet ville gå i to dele efter noget tid, men det holder stadig fint.

Skal du tilberede mad i naturen, så er et skærebræt et must. Der er ikke noget værre, end hvis man skal fedte rundt uden og forsøge at holde køg og grøntsager fri for snavs og jord. Det er klart de 177 gram værd at spare besværet. Cutting Board kan også købes seperat for 59,- (+ pris ca. 47,-).

Alpine Kitchen Knife

Til kødet, grøntsagerne og den irriterende vandremakker findes Alpine Kitchen Knife. Kniven vejer kun 48 gram og og bladet er 12 cm. langt og er Santoku formet i hærdet rustfrit stål. Der medfølger en hullet plastik kappe til kniven, der sørger for at du undgår rust, hvis kniven er fugtig når den bliver lagt væk. Skaftet er også i plast. Kniven koster 79,- (+Pris ca. 69,-).

Alpine Salt & Pepper Shaker

En dobbelt beholder til salt og pepper (eller hvilke krydderier du nu ønsker), når kødet og grøntsagerne er skåret ud. Fin størrelse og minimal vægt. Alpine Salt & Pepper Shaker koster 39,- (+Pris ca. 32,-).

2 x Squeeze Bottle

Der medfølger to plastik flasker med tud i plast. Her kan du f.eks. opbevare olie og soya. Squeeze Bottle kan ikke købes seperat.

Grydeske, Spatula og ostehøvl

Når alt er forbejdet og er i gryden, er der en grydeske, der også fungerer som øse. Spatulaen til bøfferne og den sidste "dims" fungerer både som spatula og ostehøvl. Så kan du lige drysse lidt parmasan over den friske pasta. Alle tre kan foldes sammen, og de holder fint og er stabile under madlavningen. Grydeskeen og Spatula kan købes seperat, f.eks. hos Friluftsland (se nede i bunden af siden).

Øloplukker og proptrækker

Når al maden er klar, så er det bare at knappe en øl op eller åbne vinen med den medfølgende øloplukker og proptrækker.

Sættet samlet 

Der er tænkt over hele sættes og detaljerne. Det kendetegner sådan set MSR meget godt. Til at holde det hele samlet er en hard case beholder med lynlås. Inde i æsken er der lommer til opbevaring af div. ting.

Alpine Deluxe Kitchen Set vejer 640 gram og på korte ture eller base camps har jeg alt med. På længere vandreture deler jeg sættet op og tager det med, jeg skal bruge.

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.