Outdooratlas Hærvejen

Outdooratlas Hærvejen er et komplet kort over hele vandreruten og cykelruten. Kortene er 1:50.000 og bogen er delt ind i 3 sektioner fra Hirtshals/Frederikshavn til Viborg og fra Viborg til Padborg.

outdooratlas hærvejen fra calazo

Outdooratlas

Serien er til alle der planlægger Vandreture på de større vandreruter. På dansk findes de for Skåneleden og Hærvejen.
Det er let og overskueligt at se de forskellige etaper, distancer og interessante monumenter undervejs. Det er også let at planlægge overnatning, da der er indtegnet friteltningsskove, campingpladser, lejr- og shelterpladser og B&B.

Jeg bruger Calazos Atlas til at finde interessante etaper ud fra overnatningsmuligheder, interessante punkter og landskabet (højdekurverne, naturperler, udsigtspunkter osv.).

Hærvejen

Jeg er meget fascineret af Hærvejen og har selv vandret fra Viborg til Jelling to gange. Ruten er, når man kommer lidt væk fra Viborg, fantastisk anlagt og man får ikke meget asfalt under vandreskoene.
Landskabet ændre sig hele tiden og de små hyggelige landsbyer man møder undervejs, er bestemt et besøg værd.
Jeg har en drøm om at vandre hele Hærvejen, men det må blive senere i livet. For nu er det bestemt fint med weekendture - det kan Hærvejen sagtens klare.

guide til hærvejen

Outdooratlas Hærvejen fra Calazo

Bogen og siderne/kortene er i tyvek, så du kan roligt tage bogen frem i regnvejr. Du kan også stole på holdbarheden. Bogen starter indledningsvis med en intro af Hærvejens historie og springer så direkte til ruten og vandre- og cykelkort.

Selve kortene i 1:50.000 er letlæselige og meget overskuelige. Vi kender dem fra andre Calazo kort, så intet uvant her. Det er dog synd at de ikke har plottet friteltningsskove ind, som de har det på deres normale vandrekort. I bogen er det “kun” markeret med et ikon og et tal. Tallet kan du slå op på Calazos hjemmeside og læse meget mere om stedet/pladsen. Men det er jo ikke sikkert du har signal ude i naturen…
Der mangler også få Shelters og overnatningspladser, men disse kan så findes andetsteds.

Et must have

Outdooratlas Hærvejen er et must have for dig der planlægger at gå dele, eller hele ruten. Det er virkelig et godt værktøj fra planlægning, til du er derude. På ruten kan du også bruge bogen, da den er let og kompakt. Jeg vil ikke mene at du behøver at supplerer med kort, men det må du selvfølgelig selv vælge.

Du kan f.eks. købe Outdooratlas fra Calazo her: https://spejdergear.dk/shop/calazo-haervejen---outdooratlas-kortbog-9725p.html

Læs mere om Calazo her: https://www.calazo.dk/da/kort/danmark/terraenkort/outdooratlas-haervejen-150000/

Her kan du læse hvordan man laver kort til vandring: https://www.outsite.dk/tips-og-tricks/laering-om-friluftsliv/kort-kompas/990-hvordan-laver-man-vandrekort 

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.