Boganmeldelse The Art Of Whittling

The Art Of Whittling eller Konsten At Täljaer skrevet af Niklas Karlsson, der også har bloggen/shoppen ahardslojdlife.se. Bogen er tænkt som en guide, til dig der gerne vil kreere ting med hænderne.bogen findes på svensk og engelsk.

THE ART OF WHITTLING BOGANMELDELSE

The Art Of Whittling

Bogen starter med en god og hyggelig introduktion af forfatteren, der er vokset op med snitning og sløjd. Man får hurtigt fornemmelsen af at Niklas ved hvad han taler om, og han har hjertet og passionen med. Han er samtidig fast i meningerne og “religionerne” og det er skønt med meninger uden så meget pis. Ydermere er Niklas dog ikke for fin til at fortælle om andres meninger. Nogle skyder han ned, andre respekterer han. Så langt så godt.

Når det kommer til valg af værktøj, holder Niklas fast i hvad han mener er godt og deler det gerne. Det er sådan set fint, men jeg savner nogle fakta. I afsnittet om valg af snittekniv synes jeg han gør det godt, men det forsvinder hurtigt i valget af andre værktøjer.
For eksempel taler han om at vælge 3-5 stykker stemmejern, men han fortæller ikke hvilke. Der er nogle billeder, men ikke en forklaring. I dette afsnit savner jeg meget mere kød på forklaringerne og mere demonstration af værktøjet - når nu det er en guide til begynderen.

Det at forfatteren giver sit syn på træsløjd, er rigtig godt. Det viser læseren er der ikke blot er en måde at behandle træ på, der er ikke kun en snittemetode, stil osv. Det giver dig mulighed for at vælge eller udbygge erfaringer.

snitning boganmeldelse

Bogen har også et afsnit med inspiration til projekter. Det ligger rigtig godt ud med en spatel. Fra træ til færdigt produkt, forklarer Niklas processen godt, suppleret med billeder. Herefter går det igen nedad bakke og ved afsnittet om kuksaen, går det alt for hurtigt frem.

Det er nogle gode projekter der inspireres til i bogen. Det er ikke kun den oversnittede ske, men også andre og større projekter.

Indimellem projekterne er der anekdoter og historier om projekter, der er nye eller (meget) gamle. Dette er hyggeligt og en anderledes måde at inspirerer på. Især afsnittet om “den finske bark” er meget spændende.

Jeg synes at det alt i alt er en god og inspirerende bog, og jeg er glad for at have den i min samling. Du kan læse den for hyggens skyld, bruge den som opslagsværk eller som inspiration til projekter, når du er gået kold i 100+ snittede skeer. Hvis du har en lille Emil i maven, så køb den.

Du kan købe bogen her: https://ahardslojdlife.se/work

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.