Forsiden

Friluftsliv

Grej & udstyr

Info & viden

Ture & Kurser

Magasin & Medier

Outsite

Anmeldelser

Læs vores gratis Outdoor Magasin:

The Art Of Whittling eller Konsten At Täljaer skrevet af Niklas Karlsson, der også har bloggen/shoppen ahardslojdlife.se. Bogen er tænkt som en guide, til dig der gerne vil kreere ting med hænderne.bogen findes på svensk og engelsk.

THE ART OF WHITTLING BOGANMELDELSE

The Art Of Whittling

Bogen starter med en god og hyggelig introduktion af forfatteren, der er vokset op med snitning og sløjd. Man får hurtigt fornemmelsen af at Niklas ved hvad han taler om, og han har hjertet og passionen med. Han er samtidig fast i meningerne og “religionerne” og det er skønt med meninger uden så meget pis. Ydermere er Niklas dog ikke for fin til at fortælle om andres meninger. Nogle skyder han ned, andre respekterer han. Så langt så godt.

Når det kommer til valg af værktøj, holder Niklas fast i hvad han mener er godt og deler det gerne. Det er sådan set fint, men jeg savner nogle fakta. I afsnittet om valg af snittekniv synes jeg han gør det godt, men det forsvinder hurtigt i valget af andre værktøjer.
For eksempel taler han om at vælge 3-5 stykker stemmejern, men han fortæller ikke hvilke. Der er nogle billeder, men ikke en forklaring. I dette afsnit savner jeg meget mere kød på forklaringerne og mere demonstration af værktøjet - når nu det er en guide til begynderen.

Det at forfatteren giver sit syn på træsløjd, er rigtig godt. Det viser læseren er der ikke blot er en måde at behandle træ på, der er ikke kun en snittemetode, stil osv. Det giver dig mulighed for at vælge eller udbygge erfaringer.

snitning boganmeldelse

Bogen har også et afsnit med inspiration til projekter. Det ligger rigtig godt ud med en spatel. Fra træ til færdigt produkt, forklarer Niklas processen godt, suppleret med billeder. Herefter går det igen nedad bakke og ved afsnittet om kuksaen, går det alt for hurtigt frem.

Det er nogle gode projekter der inspireres til i bogen. Det er ikke kun den oversnittede ske, men også andre og større projekter.

Indimellem projekterne er der anekdoter og historier om projekter, der er nye eller (meget) gamle. Dette er hyggeligt og en anderledes måde at inspirerer på. Især afsnittet om “den finske bark” er meget spændende.

Jeg synes at det alt i alt er en god og inspirerende bog, og jeg er glad for at have den i min samling. Du kan læse den for hyggens skyld, bruge den som opslagsværk eller som inspiration til projekter, når du er gået kold i 100+ snittede skeer. Hvis du har en lille Emil i maven, så køb den.

Du kan købe bogen her: https://ahardslojdlife.se/work

Læs også

Vandreture og friluftskurser

 
Kom med på vandretur eller friluftskursus
Planlægning af tur kursus

Kort & Kompaskursus

kr 1000 00
TILMELD VENTELISTE!
Målestoksforhold
Naturkompas
Praktiske øvelser
Fredagscafé

Fredagscafé - Brænderworkshop

kr 60 00
Prøv forskelliget kogegrej
Hvilken skal du vælge?
Hvad er bedst til årstiderne?
Hygge, æbleskiver og gløgg
Vandring på west highland way med guide

West Highland Way

kr 2800 00
Unik natur
Vandring i højlandet
Aftenhygge på Inn's
Oplev stemninge på West Highland Way
Vandretur i island på laugavegur med turleder og guide

Vandring i Island

kr 2800 00
Laugavegur med turleder
Vandring mellem vulkaner
Fantastisk natur
Afslutning i varme kilder
Jetboil gasbrænder
Fjeld og Fritid
Sea To Summit
B-Wild outdoorbutik
MSR Outdoorudstyr
Pro-Outdoor

 

Teva vandresandaler
Friliv outdoorbutik
Nordisk Outdoor
OutdoorPro
Aclima
SpejderGEAR

 

YETI soveposer og jakker
Friluftsland
Sea To Summit frysetørret mad
Leave No Trace
EXPED liggeunderlag og rygsæk
Slagelse Camping og Outdoor Center

 

Patagonia
Outdoor45
Therm a rest
Survivalstore
Eventyrsport
Trangia