Boganmeldelse - Bornholms Bjerge

Roger Phil er igen på banen med en bog om Danmarks bjerge. Den humoristiske forfatter guider os rundt på solskinsøen fra de små varder og op til, hvor det giver et sus i maven hos folk med højdeskræk.

boganmelelse af bornholms bjerge

Bornholms Bjerge

Om noget må man sige, at der er bjerge på Bornholm. Øen har rent faktisk grundfjeld og klipper, tinder, sprækkedale osv. Roger dækker det hele og mere til i sin bog.

Det overraskende i bogen (når nu man kender Rogers eminente bog Danmarks Bjerge) er, at vi igen bliver taget med ud på overraskende eventyr. Ned i ukendte huler, ud i skoven til ukendte fortællinger og op i højden til fantastiske udsigtspunkter. Alt sammen fortalt med dyb seriøsitet og god humor (vi danskere får lidt venlig hug).

Hvor Danmarks Bjerge dækker, ja Danmarks Bjerge, dækker Bornholms Bjerge også en almindelig guide til Bornholm. Det er på sin vis godt nok, men bjergene drukner faktisk lidt i mængden af information, og det er lidt synd. En god oversigt over højderne havde været rigtig god, men nuvel - bogen er stadig skide god.

Klatreklubber og bautasten

Ja, måske har det virket som en joke, da der kom en klatreklub i Danmark, men Phil og andre tog det dybt seriøst, og det er med rette. Phil opfordrer endda til en mere, der skal undervise instruktører i at have folk med ud at klatre, og dette er en rigtig god idé! Generelt mangler vi i Danmark en kultur for “rigtige” guider i mange dele af friluftslivet - desværre.

De spændende fortællinger fortsætter ned til varder og bautasten, og vi ender ved baunehøje.

Bogen Bornholms Bjerge er endnu en “must-have” i din samling af bøger om friluftslivet. Så en “køb den” anbefaling herfra.

Og så lige en undren: Hvorfor har Roger Phil ikke skrevet bogen “Kongeriets Bjerge” endnu? Måske fordi den vil bevise, at Danmark har Nordens højeste fjeld på imponerende 3694 m.o.h? Altså 1,2 km højere end Norges højeste fjeld på beskedne 2469 m.o.h. Skal vi vade lidt mere i det, så har vi faktisk 8 toppe der er højere...

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.