Spōn af Barn the Spoon

Barn the spoon er vel Biblen, hvad ske-snitning angår. Skal du i gang med at snitte en ske, er Spōn en rigtig god guide og inspiration.

boganmeldelse af spon barn the spoon

Spōn

Ordet Spōn er oldnordisk for “et stykke træ”, en flis, en kile (om man vil). Ordet er blevet til det engelske “Spoon” eller simpelt “Ske” på dansk. Og i sin simplicitet er det og så det, forfatteren Barnaby Carder vil have frem i bogen: det simple. En kniv, en økse og et stykke friskt træ.

Med disse værktøjer i hånden opstår der noget smukt, noget simpelt, et nyt stykke værktøj. Bogen er lidt tung, forstået sådan: at du skal læse lidt. Det er ikke kun en billedbog, som du kan følge slavisk. Du skal fordybe dig. Men har du tålmodighed til det, så får du også en bog, der fortæller dig en masse om at snitte skeer.

Spōn tager og fra diverse værktøjer, over træsorter, hvordan man kan skaffe træ, til snitteteknikker og forskellige ske-typer (f.eks. en ske til the, måleske og selvfølgelig grydeskeer). De er alle smukke og simple. Du kan sagtens i bogens mange eksempler finde inspiration til hvilken ske, du kan snitte. Det er bare at komme i gang med at snitte.

Du kan købe bogen fra ca. 200 kr. og op eller besøge https://barnthespoon.com, hvor du også kan købe bogen, plakater, t-shirts og endda komme på kursus med bogens forfatter (ca. 1500 kr. for en dag).

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.