Kan man mærke en vandring?
Indrømmet: Jeg er ikke meget til “kloge” forsøg på at sætte ord på vandring. For mig siger det sig selv. Jeg har også gjort det i mange mange år og på mange mange forskellige vandreture. Jeg har oplevet, hvad en vandring kan, og derfor behøver jeg ikke ord for det.
Sensitiv, sansning, mærke, føle, hvorfor - hvorfor ikke, væren, nærvær, ensomhed.
Jakob Kvist kan helt sikkert noget med bogen, der vel ligger i det, man kan kalde samfundskritisk. Op om morgenen, hen på et job man ikke gider, hjem igen. Hverdagens trummerum. Hamsterhjulet.
På vandringen føler vi os derimod levende og mærker livet. Her får vi tanker at gøre op med, eller vi lader dem passere. I vandringen er vi ligeværdige uanset rigdom eller status.
Igennem afsnit, overskrifter og sproget kommer vi rundt i tankens univers, efterfulgt af en hyggelig og nærværende vandretur på Hærvejen. Denne tur giver os læsere en pause i ordene, mens Jakob Kvists pointer langsomt synker ind.
Bogen rummer også tanker om ensomhed, som man ikke skal være bange for, mener Jakob Kvist. Hverken som individ eller samfund.
I det hele taget kan vi måske bedre end i dag holde samfundet og hverdagen ud, hvis vi vandrer, mener forfatteren. Måske kan vi tilmed ændre verdenssamfundet og “køb-og-smid-væk” kulturen. Ja, måske.
Selv om bogen siges at henvende sig til alle, erfarne som uerfarne vandrere, vil dens målgruppe nok primært være blandt vandrere med interesse for filosofiske betragtninger, ord, tanker og meninger om vandringens væsen.
Bogen kan f.eks. købes hos Bog & Idé til ca. 160 kr. https://www.bog-ide.dk/produkt/3854369/jakob-kvist-vandringens-maerkbarhed