Den store knivbog

Den store knivbog er skrevet af Mikael Hansen og indeholder alt, der er at vide om knivbyggeri. Bog en velillustreret og med gode guides.

den store knivbog af Mikael Hansen

Knivbog

Mikael Hansen er selv en af de store danske knivbyggere, men i sin knivbog har han også fundet plads til at omtale mange andre danske knivbyggere, slibere og meget mere.

Jeg skriver dette, fordi det egentligt kendetegner bogen rigtig godt. Det er ikke bare en “se og hør mig” guide til kommende knivbyggere. Det er en virkelig god guide, der emner af den entusiasme, som både Mikael og de andre knivbyggere lægger i deres håndværk.

Bogen tager dig i hånden og fører dig fra start til slut i knivbygge-processen. Fra træ, mellemlæg og klinger, over læder og olier til det færdige produkt. Bogen er altså en grundig gennemgang, hvor du samtidig bliver introduceret til forskellige danske knive; du kan også nyde billederne og nyde dem som de kunstværker, de er.

Bogen virker helstøbt og giver dig blandt andet også muligheden for at komme ind i værkstederne hos nogle af knivbyggerne, høre deres historier, erfaringer og teknikker.

Mikael har lavet en liste af knivbygningskonkurrencer og knivmarkeder, hvor du kan finde de lækre knive.

Mikael Hansens “Den store knivbog” er en lækkerbisken af en bog. Den kan f.eks. købes her, hvor du også kan se hans arbejde: https://mikaelhansenknive.dk/den-store-knivbog/

Bogen koster ca. 300 kr. og er alle pengene værd. Bogen kan også lånes på biblioteket.

Chefredaktør
Jeg er passioneret vandrer og grejnørd. Jeg skriver om vandring og friluftsliv, med mine egne ord og egne øjne. Jeg er til nordisk friluftsliv og elsker at vandre i Danmark, på Skåneleden og i fjeldene i Lapland.