Forsiden

Friluftsliv

Grej & udstyr

Info & viden

Ture & Kurser

Magasin & Medier

Outsite

Anmeldelser

Læs vores gratis Outdoor Magasin:

E-bog: True Survival Tales

True survival tales omhandler rigtige hændelser på ture. Fortalt af ofret, tilskadekommende eller den heldige overlevende. Marcia Rasmussen blev fanget i en istunnel, Joshua Prestin blev jagtet af døde træer og Adam Shinn der blev angrebet af en grizzly bjørn i Yellowstone national park. I alt 24 hændelser fra det virkelige liv, der vil chokere og ryste dig, men frem for alt også lærer dig hvad du skal gøre i en given situation.

backpacker magazine true survival tales

Fortællinger om overlevelses situationer 

Personerne i Backpacker Magazines e-bog er ganske almindelige mennesker der alle synes at have erfaringer inden for friluftsliv. Fælles for mange af scenarierne er dog at de ignorerer faresignalerne. Enten fordi signalerne ikke er kraftige nok til at starte med, eller fordi andre ikke ligger så meget i advarslerne og man derfor fortsætter i gruppen.

Det er spændende fortællinger om alt fra at blive ramt a lyn, til pludseligt opstået flodbølge på vandretur. De er alle fortalt af "ofrene" selv og det gør bogen meget interessant fordi man får tankerne og handlingerne med. Indblikket i hvordan man måske selv ville reagere i en situation hvor man er fanget på toppen af et fjeld og lynene kommer rullende ind.

Det med lyn har jeg selv prøvet. De valgte dog at blæse en anden vej i sidste øjeblik, men bogen er en god reminder om at man måske har tendens til at vente til det er gået galt eller man står midt i ilden.

Konklussionerne i bogen

Desværre er der nogle meget "amerikanske" konklussioner og "råd" efter fortællingerne. Med så unikke historier på hånden er det meget synd at man ikke har brugt 10 minutters research på at få råd fra metrologer, park rangers eller andre professionelle. 

I stedet er der ved hver afslutning et råd der er så åbenlyst og så "vi skal være virkelig sikre på at have vores ryg fri, hvis en skulle sagsøge os" at det er fuldstændig ubrugeligt.
Ved historierne om at blive ramt af lyn står der f.eks. at lyn kan forekomme ud af det blå, og mange kilometer væk fra tordenskyerne, så er der skyer på himlen, så bliv hjemme. Altså ville vi jo aldrig komme på tur, hvis man skulle følge de over forsigtige råd.

Dog er der små rigtig gode råd som kan følges og skrives bag ørene, hvis man bliver fanget af uvejr, bjørne eller andet, så det er ikke helt ubrugeligt trods alt.

Fra en læser til en måske kommende læser

Jeg synes at bogen er pengene værd og de 55 sider (alm. bog sider, ca. 117 på en telefon) er god og lærerig underholdning. Det som, fælles for alle historierne, virkelig slår mig er det store spørgsmål: Hvornår skal man vende om?

Bogen er heldigvis ikke bagklog og der er ingen løftet pegefinger, for de fleste er meget uheldige (hvad er chancen f.eks. for at blive ramt af et lyn?) eller bliver fanget af en opstået situation. 

Det man får med er altså selv historierne der isig selv er spændende nok, men også noget at tænke over, når man selv er ude i naturen. Det værende til fods, til vands eller i skyerne.

Fakta
True survival tales
Caroline Alesmark & Kenneth Joelsson
Antal sider: 55 sider
Format: E-bog
Sprog: americansk
Forlag: Backpacker Magazine http://www.backpacker.com/
Pris: 30,5 kr. hos Google Play (Normalpris dog 40,67 kr.)
39 kr. hos iBooks (Apple).
Ca. 40 kr. til Kindle (Amazon).

Hvor uheldig har du været?

Det er spændende at Backpacker Magazine har amlet disse historier fra folk, men det fik mig også til at tænke; selvom vi måske ikke er 1 mio. der vandre herhjemme, er der dog mon nogen derude der selv har oplevet ekstreme situationer på tur? 

Skriv gerne en kommentar til artiklen og lad os andre lærer af din historie.

Læs også

Vandreture og friluftskurser

 
Kom med på vandretur eller friluftskursus
Planlægning af tur kursus

Kort & Kompaskursus

kr 1000 00
TILMELD VENTELISTE!
Målestoksforhold
Naturkompas
Praktiske øvelser
Fredagscafé

Fredagscafé - Brænderworkshop

kr 60 00
Prøv forskelliget kogegrej
Hvilken skal du vælge?
Hvad er bedst til årstiderne?
Hygge, æbleskiver og gløgg
Vandring på west highland way med guide

West Highland Way

kr 2800 00
Unik natur
Vandring i højlandet
Aftenhygge på Inn's
Oplev stemninge på West Highland Way
Vandretur i island på laugavegur med turleder og guide

Vandring i Island

kr 2800 00
Laugavegur med turleder
Vandring mellem vulkaner
Fantastisk natur
Afslutning i varme kilder
Jetboil gasbrænder
Fjeld og Fritid
Sea To Summit
B-Wild outdoorbutik
MSR Outdoorudstyr
Pro-Outdoor

 

Teva vandresandaler
Friliv outdoorbutik
Nordisk Outdoor
OutdoorPro
Aclima
SpejderGEAR

 

YETI soveposer og jakker
Friluftsland
Sea To Summit frysetørret mad
Leave No Trace
EXPED liggeunderlag og rygsæk
Slagelse Camping og Outdoor Center

 

Patagonia
Outdoor45
Therm a rest
Survivalstore
Eventyrsport
Trangia